Euro 2020: Η ημέρα του Ντε Μπρόινε και των πέναλτι… χαμένων και μη!

Ολλανδία και Βέλγιο είναι και με τα... δύο πόδια στους «16», η Ουκρανία ελπίζει

Must Read

Τρία πράγματα θα θυμόμαστε από τη σημερινή ποδοσφαιρική ημέρα: την πρόκριση του Βελγίου με… φαρδιά πλατιά την «υπογραφή» του δαιμόνιου Κέβιν Ντε Μπρόινε, τα ουκ ολίγα πέναλτι, τα μισά χαμένα(!), αλλά, πάνω απ’ όλα την πολύ όμορφη στιγμή, όπου σύσσωμο το στάδιο «Πάρκεν Παρκ» της Κοπεγχάγης σείστηκε από τις ιαχές των φιλάθλων προς τιμήν του Κρίστιαν Έρικσεν!  

Στο βραδινό παιχνίδι της ημέρας, η Ολλανδία δεν δυσκολεύτηκε, τελικά, να γίνει η τρίτη ομάδα που προκρίθηκε στους «16» του Euro 2020, επικρατώντας της Αυστρίας με 2-0, και κάνοντας το 2 στα 2, χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Ντεπάι στο 11ο λεπτό και το γκολ του -παίκτη αποκάλυψη μέχρι τώρα του τουρνουά- Ντένζελ Ντάμφρις στο 67′.

Στα 25 του χρόνια ο δεξιός μπακ της Αϊντχόφεν κάνει απίστευτα πράγματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχοντας μέχρι στιγμής δύο γκολ (πέτυχε και το νικητήριο εναντίον της Ουκρανίας), συμμετοχή στα δύο πρώτα τέρματα των «οράνιε» στο ματς της πρεμιέρας με το συγκρότημα του Σεφτσένκο, ενώ απόψε στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ, εκτός του τέρματος που πέτυχε, ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι στο 10′, δίνοντας την ευκαιρία στον Μέμφις Ντεπάι να σκοράρει για 27η φορά με τη φανέλα της Εθνικής.

Η κακή παράδοση που έχει η Αυστρία εναντίον των «οράνιε» συνεχίστηκε, καθώς η ομάδα του Φρανκ Φόντα έχει να πανηγυρίσει νίκη στα μεταξύ τους ματς (φιλικά ή επίσημα) από τον Μάιο του 1990, οπότε και είχε καταφέρει να τους κερδίσει σε φιλικό προετοιμασίας στη Βιέννη.

Πάντως, παρά την αποψινή ήττα η Αυστρία δεν… χάνεται, καθώς είχε επικρατήσει στην πρεμιέρα επί της Βόρειας Μακεδονίας και στο τελευταίο ματς με τους Ουκρανούς θα τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολλανδία (Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ (64΄ Άκε), Ντάμφρις, Ντε Ρουν (74΄ Γκράβενμπερχ), Ντε Γιονγκ, Φαν Άανχολτ (65΄ Βάινταλ), Βαϊνάλντουμ, Βέγκχορστ (64΄ Μάλεν), Ντεπάι (82΄ Λουκ ντε Γιονγκ)

Αυστρία (Φόντα): Μπάχμαν, Ντράγκοβιτς (84΄ Λάινχαρτ), Αλάμπα, Χιντερέγκερ, Σλάγκερ (84΄ Ονισίβο), Λάινερ, Λάιμερ (62΄ Γκρίλιτς), Ζάμπιτσερ, Ούλμερ, Γκρέγκοριτς (61΄ Κάλαϊτζιτς), Μπαουμγκάρτλινγκερ (70΄ Λαζάρο)

Με… υπογραφή Ντε Μπρόινε

Η Δανία ήθελε όσο τίποτα την πρώτη της νίκη στο Euro 2020, για να την αφιερώσει στον Κρίστιαν Έρικσεν, ωστόσο, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε της χάλασε τα σχέδια, καθώς στο «Πάρκεν Παρκ» της Κοπεγχάγης, μπροστά σε 25.000 οπαδούς, στη συντριπτική τους πλειοψηφία υποστηρικτές της σκανδιναβικής ομάδας, το Βέλγιο νίκησε με 2-1, πετυχαίνοντας την πρώτη ανατροπή στην τελική φάση της φετινής διοργάνωσης.

Έτσι, κάνοντας το 2Χ2 στα μέχρι τώρα παιχνίδια του, το Βέλγιο έγινε η 2η ομάδα μετά την Ιταλία που εξασφάλισε την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του τουρνουά.

Η κίνηση του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να ρίξει στη μάχη στο 46′ τον Κέβιν Ντε Μπρόινε αποδείχθηκε… ματ, καθώς ο Βέλγος μέσος έβγαλε «μαγική» ασίστ στο 55′ για το 1-1 από τον Τοργκάν Αζάρ και 15 λεπτά αργότερα, με ιδανικό πλασέ ο ίδιος χάρισε το νέο «τρίποντο» στους «κόκκινους διαβόλους».

Η Δανία, από την πλευρά της, υπέστη τη δεύτερη σερί ήττα της, μετά το 0-1 από την Φινλανδία και πλέον ελπίζει σε ένα θαύμα για να συνεχίσει ως μία από τις τρίτες καλύτερες ομάδες που θα συμπληρώσουν της 16άδα του Euro. Αν και η Ρωσία που την περιμένει στο τελευταίο ματς του 2ου ομίλου επιθυμεί… μια από τα ίδια!

Η Δανία, η οποία μπήκε αποφασισμένη να μην επιτρέψει στους Βέλγους να κάνουν το παιχνίδι τους, γνωρίζοντας ότι εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο τα πράγματα θα γίνονταν πάρα πολύ δύσκολα, ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 2ο λεπτό με το σουτ του Πόουλσεν (δεύτερο πιο γρήγορο γκολ σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος), μετά το τραγικό λάθος του Ντεναγιέρ,

Όμως, η είσοδος του Κέβιν Ντε Μπρόινε στο δεύτερο μέρος, σε συνδυασμό με την… αφύπνιση του Λουκάκου, άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα. Ο σταρ της Μάντσεστερ Σίτι «σφράγισε» με τον ιδανικότερο τρόπο την επιστροφή του στο αρχικό σχήμα, μετά τον τραυματισμό του στον τελικό του Champions League, σκοράροντας με εξαιρετικό πλασέ στο 70′ το νικητήριο γκολ των Βέλγων.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δανία (Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κγιάερ, Βέστεργκαρντ (84΄ Σκοβ Όλσεν), Μάλε, Βας (62΄ Λάρσεν), Χόιμπεργκ, Ντιλέινι (72΄ Γένσεν), Πόουλσεν (62΄ Νόργκααρντ), Ντάμσγκααρντ (72΄ Κορνέλιους), Μπρέθγουεϊτ.

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Ντεναγιέρ, Αλντερβάιρελντ, Τ.Αζάρ, Ντεντόνκερ (59΄ Βίτσελ), Τίλεμανς, Μενιέ, Καράσκο (59΄ Εντέν Αζάρ), Λουκάκου, Μέρτενς (46΄ Ντε Μπρόιν).

H Ουκρανία με το… βλέμμα τους «16»

Η Ουκρανία παίζοντας στην έδρα της, το «Nationala Arena» στο Βουκουρέστι, μπροστά σε 25.000 θεατές, κατάφερε να νικήσει 2-1 τη Βόρεια Μακεδονία, έχοντας ένα καλό ημίχρονο -το πρώτο- οπότε και σημείωσε και τα δύο της τέρματα με τους Γιάρεμτσουκ (29′) και Γιαρμολένκο (34′).

Άφησε έτσι χωρίς βαθμούς την αντίπαλό της που απλά κατάφερε να μειώσει στο 57΄ πέναλτι του Αλιόσκι, παρά το γεγονός ότι ο Ουκρανός τερματοφύλακας κατάφερε να αποκρούσει! Έτσι, η ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο, που στο 84′ έχασε πέναλτι, με τον Ντιμιτριέβσκι να αποκρούει το σουτ του Μαλινόφσκι, κατάφερε να μείνει «ζωντανή» στην υπόθεση-πρόκριση, η οποία θα κριθεί στο παιχνίδι με την Αυστρία για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου.

Ένα πρώτο ημίχρονο άνετο για την Ουκρανία, χάρη στο δυναμικό δίδυμο των σκόρερ Γιαρμολένκο και Γιάρεμτσουκ, ήταν αρκετό για να βάλουν πολύ δύσκολα στη Βόρεια Μακεδονία, η οποία επιχείρησε να αντιδράσει από το ξεκίνημα του β’ μέρους, καταφέρνοντας, τελικά να μειώσει, χάρη στο πέναλτι που κέρδισε ο Πάντεφ και ευστόχησε ο Αλιόσκι, αν και με… διπλή προσπάθεια, καθώς το πρώτο σουτ του απέκρουσε ο Μπουσκάν, αναγκάζοντας τον 29χρονο μέσο της Λιντς να στείλει την μπάλα στα δίκτυα στην επαναφορά (2-1).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπουσκάν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο, Στεπανένκο, Γιαρμολένκο (70΄ Τσιγκανκόβ), Σαπαρένκο (78΄ Σίντορτσκουκ), Ζιντσένκο, Μαλινόφσκι (90΄ Σόμπολ), Γιάρεμτσουκ (70΄ Μπεσεντίν)

Βόρεια Μακεδονία (Ιγκόρ Αντζελόφσκι): Ντιμιτριέβσκι, Ριστόφσκι, Βελκόφσκι (85΄ Τριτσκόβσκι), Μουσλίου, Νικόλοφ (46΄ Τραϊκόβσκι), Αντέμι (85΄ Ριστέβσκι), Σπιρόφσκι (46΄ Κουρλίνοφ), Αλιόσκι, Μπάρντι (77΄ Αβραμόφσκι), Ελμάς, Πάντεφ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This