«Καμπανάκι» από την UEFA για τον αθλητικό νόμο στη συνέλευση της ΕΠΟ

Μονοπώλησε ο... Αυγενάκης στη συνέλευση της ΕΠΟ

Must Read

Επεισοδιακή ήταν η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, στο στόχαστρο της οποίας βρέθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ «καμπανάκι» χτύπησε στον υφυπουργό Αθλητισμού και ο Λούκα Νικόλα, επικεφαλής διακυβέρνησης ομοσπονδιών της UEFA. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…

 

Έμφαση στην ενότητα, ώστε να δοθεί η απαραίτητη ώθηση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο Λούκα Νικόλα, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, επισήμανε: «Η προσδοκία μας είναι οι προτεινόμενες αλλαγές στην ΕΠΟ να υιοθετηθούν πλήρως. Η συνέχιση της στήριξης της UEFA θα φανεί από την Εκτακτη Συνέλευση τον Ιούλιο. Για τον αθλητικό νόμο πάντα ήμασταν ανένδοτοι για την ανεξαρτησία της ΕΠΟ. Εχουμε ήδη εκφράσει τις επιφυλάξεις μας. Ισχύουν και σήμερα αυτές οι επιφυλάξεις. Δυστυχώς, δεν έγινε ποτέ μια συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Οι UEFA και FIFA έστειλαν επιστολή στο υπουργείο για μια συνάντηση, με παρούσα την ΕΠΟ, για να επιλύσουμε τα θέματα».

Μάλιστα, σφοδρή επίθεση εις βάρος του υφυπουργού Αθλητισμού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου. «Δεν αποκλείεται, αν τον αφήσετε, την άλλη εβδομάδα να δείτε μια τροπολογία που να λέει “στα τρία κόρνερ πέναλτι” ή και να καταργήσει τελείως τα κόρνερ! Δεν τα βλέπετε, φίλοι μου της FIFA και της UEFA; Μαζέψτε τον, αν τον αφήσετε, δεν θα μείνει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα! Τραβήξετε λίγο το αυτί αυτού του κυρίου. Δεν είναι κάθε εβδομάδα να βγάζουμε μια φωτογραφική διάταξη. Αυτός δεν είναι υφυπουργός, αλλά φωτογράφος» τόνισε μεταξύ άλλων ο Τζώρτζογλου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας Σάββας Δημητριάδης.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, υπερψηφίστηκαν τα πεπραγμένα της Εκτελεστικής Επιτροπής της περιόδου από 1/6/2020 έως 31/5/2021 με 54 ψήφους υπέρ, 5 κατά (Ολυμπιακός, ΕΠΣ Πειραιά, ΕΠΣ Ρεθύμνου, ΕΠΣ Λασιθίου, ΕΠΣ Χανίων) και 1 «παρών» (ΕΠΣ Ηλείας). Παράλληλα, υπερψηφίστηκαν ο ενοποιημένος και αναθεωρημένος ισολογισμός και η κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης, καθώς και η ετήσια έκθεση των ελεγκτών της περιόδου από 1/1/2020 έως 31/12/2020 με 54 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 1 «παρών».

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2022 με 53 ψήφους υπέρ, 5 κατά και «1 παρών». Αναγνωρίστηκε, τέλος, ως μέλος της ΕΠΟ η Πανελλήνια Ενωση Προπονητών Ποδοσφαίρου, καθώς μόνο η ΕΠΣ Πειραιά, του νεοεκλεγέντα προέδρου Γιάννη Σπάθα, είπε «όχι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This