Δευτέρα 2/8/2021

«Καμπανάκι» από την UEFA για τον αθλητικό νόμο στη συνέλευση της ΕΠΟ

Μονοπώλησε ο... Αυγενάκης στη συνέλευση της ΕΠΟ

Επεισοδιακή ήταν η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, στο στόχαστρο της οποίας βρέθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ «καμπανάκι» χτύπησε στον υφυπουργό Αθλητισμού και ο Λούκα Νικόλα, επικεφαλής διακυβέρνησης ομοσπονδιών της UEFA. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…

Έμφαση στην ενότητα, ώστε να δοθεί η απαραίτητη ώθηση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο Λούκα Νικόλα, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, επισήμανε: «Η προσδοκία μας είναι οι προτεινόμενες αλλαγές στην ΕΠΟ να υιοθετηθούν πλήρως. Η συνέχιση της στήριξης της UEFA θα φανεί από την Εκτακτη Συνέλευση τον Ιούλιο. Για τον αθλητικό νόμο πάντα ήμασταν ανένδοτοι για την ανεξαρτησία της ΕΠΟ. Εχουμε ήδη εκφράσει τις επιφυλάξεις μας. Ισχύουν και σήμερα αυτές οι επιφυλάξεις. Δυστυχώς, δεν έγινε ποτέ μια συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Οι UEFA και FIFA έστειλαν επιστολή στο υπουργείο για μια συνάντηση, με παρούσα την ΕΠΟ, για να επιλύσουμε τα θέματα».

Φ1χγρ 1

Μάλιστα, σφοδρή επίθεση εις βάρος του υφυπουργού Αθλητισμού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου. «Δεν αποκλείεται, αν τον αφήσετε, την άλλη εβδομάδα να δείτε μια τροπολογία που να λέει “στα τρία κόρνερ πέναλτι” ή και να καταργήσει τελείως τα κόρνερ! Δεν τα βλέπετε, φίλοι μου της FIFA και της UEFA; Μαζέψτε τον, αν τον αφήσετε, δεν θα μείνει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα! Τραβήξετε λίγο το αυτί αυτού του κυρίου. Δεν είναι κάθε εβδομάδα να βγάζουμε μια φωτογραφική διάταξη. Αυτός δεν είναι υφυπουργός, αλλά φωτογράφος» τόνισε μεταξύ άλλων ο Τζώρτζογλου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας Σάββας Δημητριάδης.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, υπερψηφίστηκαν τα πεπραγμένα της Εκτελεστικής Επιτροπής της περιόδου από 1/6/2020 έως 31/5/2021 με 54 ψήφους υπέρ, 5 κατά (Ολυμπιακός, ΕΠΣ Πειραιά, ΕΠΣ Ρεθύμνου, ΕΠΣ Λασιθίου, ΕΠΣ Χανίων) και 1 «παρών» (ΕΠΣ Ηλείας). Παράλληλα, υπερψηφίστηκαν ο ενοποιημένος και αναθεωρημένος ισολογισμός και η κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης, καθώς και η ετήσια έκθεση των ελεγκτών της περιόδου από 1/1/2020 έως 31/12/2020 με 54 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 1 «παρών».

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2022 με 53 ψήφους υπέρ, 5 κατά και «1 παρών». Αναγνωρίστηκε, τέλος, ως μέλος της ΕΠΟ η Πανελλήνια Ενωση Προπονητών Ποδοσφαίρου, καθώς μόνο η ΕΠΣ Πειραιά, του νεοεκλεγέντα προέδρου Γιάννη Σπάθα, είπε «όχι».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ