Euro 2020: Η εκπληκτική Ελβετία απέκλεισε τη Γαλλία στα πέναλτι!

Δούλεψαν όλα σαν ελβετικό ρολόι!

Must Read

Άλλο ένα εκπληκτικό ματς σε αυτό το Euro 2020! Η φανταστική Ελβετία «στραγγάλισε» την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία και αφού κατάφερε, αν και έχανε στο 75’ με 3-1 να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στην παράταση (3-3), πήρε παλικαρίσια και πανάξια πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Ζόμερ να αποκρούει το πέναλτι του Μπαπέ!

Διαβάστε ακόμα: Euro 2020: Ανεπανάληπτη ματσάρα και επική πρόκριση της Ισπανίας στην παράταση!

Η Ελβετία η οποία στη κανονική διάρκεια του αγώνα έχασε πέναλτι ακριβώς πριν δεχθεί δύο γκολ από τους τρικολόρ, έδειξε τεράστια ψυχικά και αγωνιστικά αποθέματα, έκανε τα πάντα σωστά στο Βουκουρέστι και στα προημιτελικά θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ισπανία στην Αγία Πετρούπολη.

Ήταν η πρώτη πρόκριση στην ιστορία της Ελβετίας σε αγώνα νοκ άουτ σε Euro!

Το χαμένο πέναλτι του Μπαπέ

Στο 15’ ο Χάρις Σεφέροβιτς είχε βάλει μπροστά στο σκορ την Ελβετία, με τη Γαλλία να απαντά εντυπωσιακά σε δύο λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο με τον Καρίμ Μπενζεμά να σκοράρει δις στο 57’ και το 59’ αφού όμως λίγα λεπτά πριν ο Ρικάρντο Ροντρίγκεζ είχε χάσει πέναλτι για τους Ελβετούς!

Η τρομερή γκολάρα του Πογκμπά στο 75’ με… σουτάρα έξω από την περιοχή στο «παραθυράκι» του Ζόμερ, έκανε το 3-1 για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν και όλοι πίστεψαν ότι η ιστορία είχε τελειώσει. Όλοι εκτός από τους Ελβετούς! Στο 90’ ο Γκαβράνοβιτς που είχε περάσει αλλαγή στο 73’, με πολύ ωραίο πλασέ νίκησε τον Γιορίς και ισοφάρισε στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, αφού η φανταστική προσπάθεια του Κομάν σταμάτησε στο δοκάρι της ελβετικής εστίας στο 94’.

Στην παράταση χάθηκαν κάποιες ευκαιρίες, κυρίως από τη Γαλλία, αλλά δεν ήταν καμία επιτυχημένη και φτάσαμε στα πέναλτι, όπου οι παίκτες του Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς ήταν ψύχραιμοι κι έκαναν το 5/5, με τον Μπαπέ να γίνεται ο μοιραίος για τους τρικολόρ, αφού τον «ψάρεψε» ο Ζόμερ, στέλνοντας την ομάδα του στα ουράνια!

Η διαδικασία των πέναλτι:

Γκαβράνοβιτς 1-0

Πογκμπά 1-1

Σάερ 2-1

Ζιρού 2-2

Ακάνζι 3-2

Τουράμ 3-3

Βάργκας 4-3

Κιμπεπέ 4-4

Μεχμέτι 5-4

Μπαπέ 5-4

Οι συνθέσεις:

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς – Βαράν, Λανγκλέ (46’ Κομάν, 111′ Τιράμ), Κιμπεμπέ – Παβάρ, Πογκμπά, Καντέ, Ραμπιό – Γκριζμάν (88’ Γκριζμάν) – Μπενζεμά, Εμπαπέ

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ – Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ (87’ Μεχμέντι) – Βίντμερ (73’ Εμπαμπού), Φρόιλερ, Τζάκα, Τζούμπερ (79’ Φάσναχτ) – Σακίρι (73’ Γκαβράνοβιτς) – Σεφέροβιτς (95’ Σαρ), Εμπολό (79’ Βάργκας)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This