Euro 2020: Αυτή η Ιταλία… δεν αστειεύεται!

Η «Βραζιλία της Ευρώπης» έμεινε για μια ακόμη φορά στις υποσχέσεις

Must Read

Την πρόκριση της στα ημιτελικά του Euro 2020 πανηγύρισε η Ιταλία, με τη φοβερή ομάδα που έχει στήσει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι να δείχνει από νωρίς τα… δόντια της στο Βέλγιο, του οποίου επικράτησε καθαρά με 2-1, κόβοντάς του κάθε όρεξη για ενδεχόμενη παράταση!

Η Ιταλία, βέβαια, «πάτησε» και στην ιδιαίτερα ευνοϊκή παράδοση που έχει απέναντι στο Βέλγιο σε μεγάλα τουρνουά, σημειώνοντας την 4η νίκη της σε 5 αγώνες (ένα ματς τελείωσε ισόπαλο), εξασφαλίζοντας έτσι μία πανηγυρική και απόλυτα δίκαιη πρόκριση στους ημιτελικούς, όπου την ερχόμενη Τρίτη (6/07, 22:00) θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στο Γουέμπλεϊ.

Το πρώτο γκολ του Λουκάκου εις βάρος της Ιταλίας σε τελική φάση Euro δεν ήταν αρκετό για τους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι αποκλείστηκαν, αν και πολλοί τους είχαν χαρακτηριστεί το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Αποκλείστηκαν, όμως, από μία Ιταλία που έμεινε αήττητη για 32ο συνεχόμενο ματς, από μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης που έχει καταφέρει να φτιάξει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Σε άμυνα, κέντρο και επίθεση, η Ιταλία λειτουργεί σαν «καλοκουρδισμένη μηχανή» και έτσι όπως παίζει το μόνο που μπορεί να φοβάται είναι η κακή της μέρα.

Άκρως «χορταστικό» το πρώτο μέρος

Άκρως «χορταστικό» ήταν το πρώτο 45λεπτο στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν συγκινήσεις στους περίπου 15.000 θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες. Τρία γκολ, ένα ακυρωθέν, δύο μεγάλες επεμβάσεις του Ντοναρούμα στο 0-0 σε σουτ των Ντε Μπρόιν και Λουκάκου, συνέθεσαν την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, που βρήκε την Ιταλία να προηγείται με 2-0, χάρις στο γκολ του Μπαρέλα στο 31′ και το υπέροχο τέρμα του Ινσίνιε στο 44′, ωστόσο, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το Βέλγιο κατάφερε να μειώσει.

Το πέσιμο του Ντοκού στην περιοχή από το σπρώξιμο του Ντι Λορέντσο θεωρήθηκε από τον Βίντσιτς παράβαση, ο Σλοβένος ρέφερι υπέδειξε το πέναλτι, το VAR τον δικαίωσε και ο Λουκάκου εκτελώντας στο κέντρο της εστίας μείωσε σε 2-1.

Απόλυτος έλεγχος του ματς και στο β’ μέρος

Παρότι θα περίμενε κανείς ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» θα πίεζαν για την ισοφάριση από το ξεκίνημα του β’ μέρους, εντούτοις ήταν η Ιταλία η ομάδα που είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Οι ποδοσφαιριστές του Μαντσίνι με εξαντλητικό πρέσινγκ από την ώρα που η μπάλα έφευγε από τα πόδια ή τα χέρια του Κουρτουά προς τους συμπαίκτες του έκλεβαν γρήγορα τη μπάλα και ήταν αυτοί που με άψογο passing game δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για να γίνουν επικίνδυνοι επιθετικά.

Το Βέλγιο, πάντως, αν και δεν μπορούσε να οργανωθεί στη μεσαία γραμμή, είχε την τεράστια ευκαιρία στο 61′ για να ισοφαρίσει, μετά το γύρισμα του Ντε Μπρόιν στο δεύτερο δοκάρι και το πλασέ του Λουκάκου στην άδεια εστία. Το γκολ φαινόταν βέβαιο, μόνο που ο Σπινατσόλα έβαλε το πόδι του κι απομάκρυνε σε κόρνερ. Απόλυτα δικαιολογημένα οι συμπαίκτες του έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να τον συγχαρούν για τη σωτήρια παρεμβολή του.

Λίγο αργότερα στάθηκε πολύ άτυχος, καθώς τραυματίστηκε κι έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον ίδιο να είχε ξεσπάσει σε λυγμούς. Η ευκαιρία του Λουκάκου στο 72′ ήταν η τελευταία καλή φάση στο ματς, με τους Ιταλούς να πανηγυρίζουν μία τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των δύο αντιπάλων:

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Μενιέ (69′ Τσαντλί – 74′ Πρατ), Τίλεμανς (69′ Μέρτενς), Βίτσελ, Τ. Αζάρ, Ντοκού, Λουκάκου, Ντε Μπρόιν

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα (79′ Έμερσον), Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι (74′ Κριστάντε), Κιέζα (90′ Τόλοι), Ιμόμπιλε (74′ Μπελότι), Ινσίνιε (79′ Μπεράρντι)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This