Ιστορική νίκη για την Εθνική πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Ελλάδα – Ουγγαρία 10-9

Must Read

Μπορεί να έπαιζε με την πρωταθλήτρια Ευρώπης αλλά η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πέτυχε χθες μία ιστορική νίκη στο Ολυμπιακό τουρνουά πόλο. Συγκεκριμένα, η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών βρέθηκε απέναντι στην Ουγγαρία, στον Α΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο και βγήκε νικήτρια με 10-9.

Πώς εξελίχθηκε η «μάχη»

Η ελληνική ομάδα χρεώθηκε πολλές αποβολές στο ξεκίνημα, αλλά η καλή απόδοση του Μάνου Ζερδεβά κάτω από τα δοκάρια και δύο γκολ του Φουντούλη στον παίκτη παραπάνω δεν επέτρεψαν στην Ουγγαρία να ξεφύγει στο σκορ. Ο Μάνχερτς έδωσε μία λύση στον παραπάνω για τους Μαγυάρους, διαμορφώνοντας το 3-2 της πρώτης περιόδου, και στο ξεκίνημα της δεύτερης ένα γκολ του Ανγκιαλ στα ίσια και ένα του Ερντελι στην κόντρα έφεραν την εθνική στο -3 (5-2).

Ενας «κεραυνός» του Ντίνου Γενηδουνιά έδωσε… ζωή στην εθνική, η οποία στη συνέχεια ανέτρεψε την εικόνα του αγώνα και το σκορ. Με εξαιρετική αποτελεσματικότητα, οι διεθνείς ισοφάρισαν 6-6 με τον Καπότση στο τέλος του ημιχρόνου και στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, Βλαχόπουλος και Παπαναστασίου εκμεταλλεύθηκαν κερδισμένες αποβολές και έδωσαν προβάδισμα 8-6 στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που «έτρεξε» ένα επιμέρους σκορ 6-1.

Ήταν η ώρα του Ντένες Βάργκα να «μιλήσει». Ο κορυφαίος κατά πολλούς πολίστας στον κόσμο με δύο διαδοχικά γκολ ισοφάρισε 8-8, πριν δώσει ο Γενηδουνιάς ξανά προβάδισμα 9-8 στην εθνική, στα τελευταία δευτερόλεπτα της τρίτης περιόδου.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο Ερντελι με το τρίτο του προσωπικό γκολ ισοφάρισε εκ νέου, αλλά η ελληνική ομάδα κέρδισε δύο συνεχόμενες αποβολές και εκμεταλλεύθηκε τη δεύτερη εξ’αυτών, με τον Αγγελο Βλαχόπουλο να «γράφει» από δεξιά το 10-9, 3΄40΄΄ πριν τη λήξη. Τα υπόλοιπα, τα ανέλαβε ο Μάνος Ζερδεβάς. Με τέσσερις αποκρούσεις, η τελευταία εκ των οποίων σε σουτ του Μάνχερτς σε παίκτη παραπάνω 18 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού «σφράγισε» τη μεγάλη και ιστορική νίκη της «γαλανόλευκης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This