Προκριματικά Μουντιάλ: Το όνειρο της Ελλάδας σταμάτησε στα… σουηδικά δοκάρια! (video)

Δύο ανεπίτρεπτα αμυντικά λάθη της εθνικής μας μετέτρεψαν σε γκολ οι γηπεδούχοι

Must Read

Η Ελλάδα «έσπασε» τα δοκάρια, η Σουηδία έβαλε τα γκολ και το… όνειρο της πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ για την Εθνική μας -πιθανότατα- «έσβησε» στη Στοκχόλμη, καθώς ο αποψινός «τελικός» έληξε με 2-0 υπέρ των Σουηδών.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στην εντέλεια τα αμυντικά λάθη της ελληνικής άμυνας και χάρη στα γκολ των Φόρσμπεργκ (59′ πεν.), Ίζακ (69′) έφτασαν στους 15 βαθμούς, περνώντας στην κορυφή του β’ προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης, με δεύτερη την Ισπανία (13β.) και τρίτη την Ελλάδα (9β.).

Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο του οποίου υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο – αυτή του Φαν’τ Σχιπ, που, άριστα στημένη κυριάρχησε στη «Friends Arena», αναγκάζοντας το πολυπληθές κοινό της γηπεδούχου να… σωπάσει για μεγάλα διαστήματα. Η ελληνική ομάδα έπαιξε σύγχρονο ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο κυριαρχίας, σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της τα τελευταία χρόνια σε αυτό το διάστημα.

Δυστυχώς, στάθηκε εξαιρετικά άτυχη, καθώς πέρα από το γκολ του Μασούρα, μόλις στο 4ο λεπτό, το οποίο ακυρώθηκε -δίκαια- ως οφσάιντ, η Εθνική μας είχε δύο δοκάρια, το πρώτο μετά από σουτ του ιδίου στο 21′ και το δεύτερο στο 39′, μετά από την κεφαλιά του Παυλίδη.

Μόνο μαθηματικές ελπίδες

Πλέον, η Εθνική Ελλάδας έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για τη δεύτερη θέση, η οποία και θα την οδηγήσει στα μπαράζ για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022. Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει να νικήσει Κόσοβο και Ισπανία στα δύο τελευταία και εντός έδρας παιχνίδια της, αλλά και οι Ισπανοί να μην κάνουν νίκη απέναντι στη Σουηδία.

Σημειώνεται πως στον αγώνα με τους Ίβηρες, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν θα έχει διαθέσιμους τον Χατζηδιάκο, που αποβλήθηκε σήμερα με δύο κίτρινες στο 86ο λεπτό, αλλά και τον Μπακασέτα, που συμπλήρωσε κίτρινες.

Οι συνθέσεις των δύο αντιπάλων:

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Αουγκούστινσον, Ντάνιελσον, Λίντελοφ, Κραφτ, Κλάεσον (81΄ Σβάνμπεργκ), Όλσον, Έκνταλ (82΄ Κάζιστ), Φόρσμπεργκ (87΄ Όλσον), Κουάισον (87΄ Γκιεκέρες), Ίζακ.

Ελλάδα (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Γιαννούλης (84΄ Λημνιός), Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σιώπης (71΄ Πέλκας), Μπακασέτας, Μασούρας (71΄ Τζιόλης), Παυλίδης (75΄ Δουβίκας).

  • Δείτε το γκολ του Ίζακ που «σφράγισε» τη νίκη των Σουηδών:

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This