Μαρινάκης και Αλαφούζος συμπορεύονται για την ανατροπή των διοικητικών ισορροπιών στην ΕΠΟ

Ιστορική «αιώνια» συμμαχία

Must Read

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι συμμαχίες είναι ρευστές και αλλάζουν συχνά. Πριν από πέντε χρόνια ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν στο πλευρό τού Δημήτρη Μελισσανίδη και του Ιβάν Σαββίδη στην προσπάθεια που έκαναν να ανατρέψουν το καθεστώς που ήλεγχε για 20 χρόνια τις τύχες όλων των πρωταθλημάτων, από τη Super League 1 μέχρι τα τοπικά. Και τα κατάφεραν έχοντας απέναντί τους τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη.

  • του Σάββα Λιβάνιου

Με τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις βουλευτικές εκλογές του 2019, ο Αλαφούζος βρέθηκε κοντά στον Μαρινάκη, αλλά όχι για αρκετό καιρό. Επέστρεψε στη συμμαχία με Μελισσανίδη, Σαββίδη και, στο πλαίσιο της συμπόρευσής τους και των ευρύτερων συμφωνιών που είχαν γίνει, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέδειξε, με τη στήριξη της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, πρόεδρο στη λίγκα τον Λεωνίδα Μπουτσικάρη, ο οποίος ταυτόχρονα κατέλαβε και τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΠΟ. Έτσι, οι Πράσινοι απέκτησαν φωνή στα κέντρα των ποδοσφαιρικών αποφάσεων.

Ωστόσο, εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο μεγαλομέτοχος της «πράσινης» ΠΑΕ έχει αλλάξει ρότα. Όλα δείχνουν ότι στα θέματα της ΕΠΟ έχει τις ίδιες θέσεις και απόψεις με τον Μαρινάκη και στην ουσία σχεδιάζουν και προχωρούν χέρι χέρι για την ανατροπή της διοίκησης του Παναγιώτη Δημητρίου, έχοντας στο πλευρό τους την κυβέρνηση. Απώτερος στόχος, ο διορισμός Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής στην ομοσπονδία…

Πριν από ενάμιση μήνα ο Μπουτσικάρης παραιτήθηκε από την προεδρία του συνεταιρισμού και πλέον το Τριφύλλι δεν έχει κανέναν εκπρόσωπο στην ΕΠΟ. Αυτό δεν απασχολεί τον Αλαφούζο, ο οποίος αποφάσισε να ακολουθήσει τη σκληρή γραμμή τού Ολυμπιακού στα θέματα της ομοσπονδίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ασχολήθηκε εκτενώς με το νέο οργανόγραμμα της ΕΠΟ (!) και την υποβάθμιση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αδειοδότησης, Γιώργου Δημητρίου, καθώς η συγκεκριμένη διεύθυνση καταργήθηκε.

Η ελληνική κοινωνία έχει… χίλια δύο προβλήματα (πανδημία, οικονομικά, προκλήσεις Τουρκίας κ.λπ.), αλλά ο τηλεοπτικός σταθμός του Αλαφούζου «σπατάλησε» ένα τέταρτο του δελτίου ειδήσεων για να στραφεί εναντίον της ΕΠΟ για την υποβάθμιση του Δημητρίου.

Λεπτομέρεια με ιδιαίτερη σημασία: πριν από τριάμισι χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν είχε αδειοδοτηθεί από την αρμόδια υπηρεσία της ομοσπονδίας, λόγω οικονομικών προβλημάτων, κινδύνεψε με υποβιβασμό στη Super League 2 και παρέμεινε στη «μεγάλη» κατηγορία με την ψήφο της ΑΕΚ στο Δ.Σ. της λίγκας. Φαίνεται ότι ο Αλαφούζος δεν κρατάει κακίες, έχει μεγάλη καρδιά και γι’ αυτό ο ΣΚΑΪ βάλλει κατά της διοίκησης της ΕΠΟ που «ψαλίδισε» τις εξουσίες τού Γ. Δημητρίου.

Την προηγούμενη διετία έγινε μία προσπάθεια από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος, λόγω αναποτελεσματικότητας, έκανε μια τρύπα στο νερό και το μπλοκ ΑΕΚ – ΠΑΟΚ έμεινε πανίσχυρο. Ο Αυγενάκης απέτυχε να αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ομοσπονδίας και το συμβούλιό της ελέγχεται ξεκάθαρα από τους Δικέφαλους.

Όμως, έχει ανοίξει ένας νέος κύκλος αντιπαράθεσης και σύμμαχος των προσπαθειών Μαρινάκη είναι ο Αλαφούζος. Με τα ισχυρά ΜΜΕ που διαθέτουν οι δύο μεγαλοπαράγοντες, επιδιώκουν να φέρουν τα πάνω κάτω στην ΕΠΟ. Εκτός από το θέμα του Γ. Δημητρίου ανέδειξαν (δικαιολογημένα) και τη μαφιόζικη επίθεση στο αυτοκίνητο του αθλητικού δικαστή Αθ. Κουτρίκη. Μόνο που γι’ αυτήν δεν έχουν βρεθεί ακόμα οι ένοχοι…

Η νέα ιστορική συμπόρευση του Αλαφούζου με τον Μαρινάκη έδωσε… πάσα στον υφυπουργό Αθλητισμού να ξεκινήσει νέες «επιθέσεις» κατά της ΕΠΟ. Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εμπλακούν και πάλι η FIFA και η UEFA στα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως η διοίκηση του Π. Δημητρίου δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα που, υπό προϋποθέσεις, θα οδηγούσε στον διορισμό ΠΔΕ. Η Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας ψήφισε την Ολιστική Μελέτη των διεθνών συνομοσπονδιών και θα προχωρήσει στην εφαρμογή της, εφόσον η FIFA εγκρίνει το νέο καταστατικό.

*πηγή: εφημερίδα livesport

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This