Είναι άσχετοι από αθλητισμό και αποφασίζουν «ό,τι του φανεί του Πλευροστεφανή»!

Must Read

Ο Βασίλης Βέργης γράφει για τους κυβερνώντες που δεν πρέπει να έχουν δει στη ζωή τους ούτε υποθαλάσσιο σκουός και «βαράνε» αδιακρίτως στο ψαχνό των σπορ και των φιλάθλων.

Πριν από λίγο καιρό είχαν… αποφασίσει ότι θα επιβάλλουν ποινές «κεκλεισμένων των θυρών» στις ομάδες αν στις εξέδρες οι οπαδοί δεν φορούσαν τις μάσκες. Τότε δεν υπήρχε άνθρωπος που να μη χαρακτήριζε αστεία την «απειλή» καθώς ακόμη κι ένα μικρό παιδί γνώριζε πως σε χιλιάδες παρόντες στην εξέδρα είναι απίθανο να μην βρεθούν κάποιοι δίχως μάσκα. Και πως καμία ομάδα δεν θα μπορούσε να διαθέσει… ένα σεκιούριτι ανά φίλαθλο!

Τώρα που τα κρούσματα σπάνε τα κοντέρ στη χώρα, οι… Πλεύρηδες αποφάσισαν ότι στα γήπεδα πρέπει να μπαίνουν μάξιμουμ 1000 άτομα, όχι πάνω από το 10% χωρητικότητας.

Αύριο αυτό μπορεί να γίνει 300 άτομα και να ακούσουμε τον υπουργό Υγείας να λέει πως αυτοί θα επιλέγονται με βάση την… φορολογική τους δήλωση!

Οι άνθρωποι είναι παντελώς άσχετοι. Όχι μόνο στο πως θα διαχειριστούν την πανδημία, αυτό πλέον είναι καταγεγραμμένο εδώ και δύο χρόνια. Είναι παντελώς άσχετοι σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό. Το γνωστό ανέκδοτο με αυτούς γίνεται πραγματικότητα: αν βρουν μπάλα θα την πάνε στο τμήμα για βόμβα!

Οι αντιδράσεις των ΠΑΕ είναι απόλυτα λογικές. Αυτοί που αποφασίζουν στην κυβέρνηση λειτουργούν λες και ο αθλητισμός αποτελεί το μεγαλύτερο «μέσο» διάδοσης του ιού. Μιλάμε για τους ίδιους τύπους οι οποίοι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια κάνουν τους… κουφούς κάθε φορά που κάποιος (τους) φωνάζει το αυτονόητο: Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι κινητές καθημερινές «βόμβες» μετάδοσης. Κι όμως συνεχίζουν να «στοιβάζουν» τον κόσμο σε αυτά και ξεσπούν την… οργή τους σε μέτρα τα οποία στρέφονται στους συνηθισμένους «στόχους»: αθλητισμό και εστίαση-διασκέδαση.

Προφανώς δεν ισχυρίζομαι ότι έπρεπε να παραμείνει ο συγκεκριμένος αριθμός πληρότητας στα γήπεδα. Προφανώς έπρεπε να μειωθεί αισθητά. Όμως προτού πάρεις μία σημαντική απόφαση, κύριε κράτος, φρόντισε να μιλήσεις με τους ανθρώπους που θα την υποστούν. Ρώτησε τις ΠΑΕ τι γίνεται με τα εισιτήρια διαρκείας. Πόσες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πληρώσει γι αυτά το περασμένο καλοκαίρι ακούγοντας ότι ως εμβολιασμένοι θα έχουν το δικαίωμα να πάνε στο γήπεδο και να ξαναδούν τις ομάδες τους.

Τι πρέπει να κάνουν οι ΠΑΕ που έχουν διαθέσει χιλιάδες διαρκείας; Να… διεξάγουν κλήρωση για να επιλέξουν τους «1000 τυχερούς»; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Διότι δεν είναι σοβαρή η αντιμετώπιση των Πλεύρηδων. Η θέση που κατέθεσε η ΑΕΚ και υιοθετήθηκε στο τραπέζι της Λίγκας, για παρουσία στο γήπεδο μόνο των φιλάθλων που έχουν αγοράσει διαρκείας σε κάθε ομάδα, είναι λογική και δίκαιη. Και μπορεί να βοηθήσει τις ΠΑΕ στην «τοποθέτηση» των οπαδών στις εξέδρες στο διάστημα του επόμενου μήνα, όσο δηλαδή διαρκέσει η έξαρση του ιού.

Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος πάντως ότι οι Πλεύρηδες μπορεί να καταλάβουν. Όταν δεν έχεις περάσει ούτε έξω από γήπεδο, όταν δεν έχεις ασχοληθεί στη ζωή σου ούτε με… υποθαλάσσιο σκουός είναι απίθανο να διαγνώσεις τι και πως γίνεται. Λειτουργείς μόνο με «αριθμητικούς όρους» και πετάς μια ανοησία του στυλ «1000 άτομα στα γήπεδα».

Είπαμε όμως: μια κυβέρνηση που τη μία μέρα λέει «αβγά», την άλλη «καλάθια» και την επόμενη πράττει «ομελέτα» είναι προφανές ότι αδυνατεί να «διαβάσει» την κατάσταση. Δεν τα κατάφερε όταν υπήρχαν 3000 κρούσματα ημερησίως, θα το πετύχει τώρα; Πλάκα κάνουμε;

Οπότε; Καλό κουράγιο στις ομάδες και στην επιτροπή που θα συναντήσει τον Υπουργό, καλό κουράγιο και στους φιλάθλους. Οι πρώτες ψάχνουν να βρουν ίχνη λογικής , οι δε οπαδοί τα λεφτά που πλήρωσαν για να αγοράσουν διαρκείας. Τα οποία, φυσικά, ουδείς πρόκειται να τους τα δώσει πίσω…

*αναδημοσίευση από www.sdna.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This