Με ξέσπασμα στο β΄ μέρος ο Ολυμπιακός 76-70 την ΑΕΚ και έφυγε για τελικό

Must Read

Αρκούσε μια καλή αρχή στο β΄ μέρος για τον Ολυμπιακό για περάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος την Κυριακή (ώρα 17.00). Νίκησε την ΑΕΚ(76-70) και ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο μέρος έκαναν «οικονομία δυνάμεων». Κράτησαν χαμηλά το ρυθμό με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει στο πάμφτωχο 32-29. Η ΑΕΚ πίστεψε ότι μπορούσε να τον δυσκολέψει. Πήρε μικρά ρίσκα και έκανε σίγουρες επιθέσεις.

Στο β΄ μέρος η εικόνα άλλαξε δραματικά. Ο Βεζένκοβ έδωσε το σύνθημα, ο Φαλ έβγαλε τις άμυνες και η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό. Η διαφορά άρχισε να ανοίγει, αλλά και η ΑΕΚ, δεδομένων των προβλημάτων της υπερέβαλε εαυτόν.

Μόνος ο Γκρίφιν, χωρίς δυνάμεις ο Κόλομ το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν κατά διαστήματα να παρακολουθεί το σκορ και να πλησιάζει τον αντίπαλό της.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με δέκα παίκτες. Έλειπαν οι Ράουτινς, Ανγκόλα, Παππάς. Ο Ολυμπιακός ήταν πλήρης.

Διαιτητές:  Κορομηλάς, Πουρσανίδης, Τσολάκος.

Δεκάλεπτα: 16-18, 32-29, 56-42, 76-70.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 8 (1 τρίποντο, 4 ασίστ), Ντόρσεϊ 6 (2/8 τρίποντα), Λαρεντζάκης 1, Φαλ 7 (6 ριμπάουντ), Σλούκας 12 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μάρτιν 11 (7 ριμπάουντ), Βεζένκοβ 15 (2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Πείντεζης, Παπανικολάου 16 (2/8 τρίποντα), ΜακΚίσικ.

ΑΕΚ (Δέδας): Κολόμ 4 (1/11 σουτ, 12 ασίστ), Φλιώνης 18 (5/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα), Πετρόπουλος 3 (1/5 τρίποντα), Γκρίφιν 11 (2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Καρλής, Μαυροειδής 4, Κουζέλογλου 4 (4 ριμπάουντ), Χάμερ 26 (9/12 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα).

Ομαδικά στατιστικά

Ολυμπιακός: 19/36 δίποντα, 9/32 τρίποντα, 11/14 βολές, 39 ριμπάουντ (27 αμυντικά + 12 επιθετικά), 20 ασίστ, 4 κλεψίματα, 10 λάθη, 4 μπλοκ.

ΑΕΚ: 21/40 δίποντα, 7/25 τρίποντα, 7/9 βολές, 25 ριμπάουντ (21 αμυντικά + 4 επιθετικά), 23 ασίστ, 8 κλεψίματα, 7 λάθη, 2 μπλοκ.

Τι είπαν…

Γιώργος Μπαρτζώκας (προπονητής Ολυμπιακού):«Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, έκανε μεγάλη προσπάθεια να μείνει στο παιχνίδι και να το γυρίσει από τους 18 πόντους. Είναι η τακτική του κόουτς Δέδα αυτή, να δίνει πολλές φορές κάποια σουτ που είναι τόσο ελεύθερα, που ο παίκτης έχει την πίεση να ευστοχήσει και τελικά ευστοχεί. Εμείς δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο, αλλά δε βρήκαμε ποτέ ρυθμό. Μπορούσαμε να τελειώσουμε το ματς με μεγαλύτερη διαφορά. Έχουμε πράγματα να ασχοληθούμε από το σημερινό ματς για να προετοιμαστούμε για το επόμενο».

Σάσα Βεζένκοφ (Ολυμπιακός): «Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, μια και έξω. Μπήκαμε νευρικά, δεν παίξαμε όπως μπορούμε, αλλά κρατάμε τη νίκη και τα καλά διαστήματα. Θα δούμε τα λάθη μας και είμαι σίγουρος πως την Κυριακή θα εμφανιστούμε πιο έτοιμοι πνευματικά και σωματικά για να διεκδικήσουμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς».

Στέφανος Δέδας (προπονητής ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, νίκησε δίκαια, αλλά και στην ομάδα μου, γιατί παλέψαμε στα ίσια. ‘Εχουμε μάθει να παίζουμε με προβλήματα, κάθε ματς για μένα είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση έχοντας αρκετούς ψηλούς και ελάχιστα γκαρντ. Είμαι περήφανος και για τον Φλιώνη, όχι για την άμυνα ή την προσήλωσή του, αλλά γιατί τον έπεισα πριν το ματς να παίξει στο επίπεδο του Γουόκαπ ή του Λαρεντζάκη, γιατί ο Σλούκας είναι σε καλύτερο επίπεδο δημιουργικά. Προσπαθώ να δείξω στον κόσμο ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να παίρνουν σουτ και αποφάσεις. Δεν γίνεται να είναι οι Έλληνες παίκτες ρολίστες. Προσπαθώ, αλλά δεν μπορώ να το λύσω μόνος μου. Δεν είναι ανάγκη οι Έλληνες να παίζουν απλά πάντα άμυνα, αλλά να πάρουν ευθύνες. Ο Κιθ δεν υπολογίζεται στις απουσίες, γιατί δεν τον είχαμε ποτέ. Όμως είναι δύσκολο να σου λείπουν τρία γκαρντ. Είχαμε καλή άμυνα, καλή τακτική, αλλά επιθετικά δυσκολευόμασταν. Είχαμε δουλέψει αρκετά plays, τα παιδιά ήταν πολύ καλά στην εκτέλεση. Η διακοπή για μας είναι βάλσαμο, για να ξεκουραστούν τα παιδιά και να επιστρέψουν όσοι έλειπαν, ώστε να γίνουμε ξανά ΑΕΚ. Δεν είμαι αφελής, αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος, γιατί έχω τρεις μήνες να δείξω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός ήρθε υποψιασμένος, αλλά ξέραμε πως αν μέναμε στο ματς ο χρόνος θα κυλούσε υπέρ μας. Δεν διεκδικήσαμε στα ίσα το ματς, πήγαμε να το κλέψουμε. Δεν απειλήθηκε ο Ολυμπιακός ουσιαστικά. Είχε μεγάλη πίεση σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι με την αποδεκατισμένη ΑΕΚ. Δείξαμε ότι θα είμαστε εκεί και δεν θα πεθάνουμε εύκολα. Πρώτος στόχος είναι πλέον να ξεκουραστούν οι παίκτες που έχουν επιβαρυνθεί, να επιστρέψουν τα παιδιά που έχουν προσωπική φάση, να επιστρέψει ο καθένας στον ρόλο του… Είναι σημαντική αυτή η διακοπή για μας. Να μαζευτούμε αυτές τις 15 μέρες, να βελτιώσουμε την εικόνα του ρόστερ και να χτίσουμε ένα σερί γιατί τώρα το Κύπελλο τελείωσε. Θέλουμε να γίνουμε καλύτερη ομάδα, γιατί ο χαρακτήρας και η φανέλα είναι εκεί».

Δημήτρης Μαυροειδής (ΑΕΚ): «Ήταν ένα ντέρμπι. Φανήκαμε αντάξιοι παρά τα προβλήματά μας. Βάλαμε δύσκολα στον Ολυμπιακό ως το τέλος, με εξαίρεση ένα πεντάλεπτο στο τρίτο δεκάλεπτο. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό, εμείς στόχος έχουμε τώρα να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να πάμε ψηλότερα στο πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This