Δια χειρός Νέντοβιτς ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου

Must Read

Ο κόσμος μπορεί να σνόμπαρε τον πρώτο ημιτελικό στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ στο Ηράκλειο (με το… ζόρι βρέθηκαν 300 θεατές στην εξέδρα), αλλά  κι ο Παναθηναϊκός σνόμπαρε τον Προμηθέα που πήρε το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο με 27-13. Το τελίκό 85-68 των «πράσινων» ήταν λύτρωση.

Για 15΄ο Παναθηναϊκός δεν… υπήρχαν στο παρκέ. Ο Νεμάνιαν Νέντοβιτς, όμως, με δύο καθοριστικά τρίποντα (τα μοναδικά από τα 11 που επεχείρησε) κατάφερε να δώσει το σύνθημα της επανεκκίνησης για το «τριφύλλι» που μάζεψε τη διαφορά στο ημίχρονο στον ένα πόντο (39-28).

Από εκεί κι ύστερα δούλεψε η… αεροπορία τους. Οι Έβανς και Γουάιτ κυριάρχησαν κάτω  από τα καλάθια κι έεδωσε άνετη νίκη στους «πρτάσινους», απέναντι σε μια ομάδα ποπυ δοκιμάστηκε σκλήρά τις τλευταίες μέρες από τον ciovid-19. Όλα έγιναν πιο εύκολα.

Διαιτητές: Φούφης, Παπαπέτρου, Κάρδαρης.

Δεκάλεπτα: 27-13, 39-38, 50-58, 68-85.

Προμηθέας Πάτρας (Ζούρος): Ρέι 19 (8/13 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Γκάντι 4 (6 ασίστ), Χαντ 6 (4 ριμπάουντ), Αγραβάνης 14 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ), Ρογκαβόπουλος 3 (1), Σίμπσον 11 (1/5 τρίποντα), Άντριτς 9 (1), Μπαζίνας 2, Τανούλης.

Παναθηναϊκός (Πρίφτης): Μέικον 12 (2), Παπαγιάννης 12 (6/8 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Μποχωρίδης 3 (1), Κασελάκης (4 ασίστ), Γουάιτ 12 (7 ριμπάουντ), Γιόβιτς (0/4 τρίποντα), Νέντοβιτς 17 (2/5 δίποντα, 2/11 τρίποντα, 7/7 βολές, 4 κλεψίματα), Έβανς 15 (1 τρίποντο, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μαντζούκας 6 (2), Σαντ Ρος 8 (1).

Ομαδικά στατιστικά

Προμηθέας Πάτρας: 23/41 δίποντα, 5/19 τρίποντα, 7/9 βολές, 25 ριμπάουντ (19 αμυντικά + 6 επιθετικά), 12 ασίστ, 7 κλεψίματα, 12 λάθη, 4 μπλοκ.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: 21/37 δίποντα, 9/31 τρίποντα, 16/21 βολές, 38 ριμπάουντ (21 αμυντικά + 17 επιθετικά), 18 ασίστ, 10 κλεψίματα, 11 λάθη, 7 μπλοκ.

Τι είπαν…

Δημήτρης Πρίφτης (προπονητής Παναθηναϊκού): «Αρχίσαμε το παιχνίδι υποτονικά στην άμυνα, όταν ανεβάσαμε την πίεση και δυσκολέψαμε τον αντίπαλο, προωθητικά και με υπομονή κερδίσαμε καθαρά στο δεύτερο ημίχρονο. Μένει ένα ακόμη παιχνίδι να παίξουμε δυνατά, να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας και να είμαστε σίγουρα πιο ανταγωνιστικοί από ό,τι σήμερα. Είσαι αυτό που είσαι κάθε μέρα και σε διάρκεια. Η εμφάνιση του δευτέρου μέρους δείχνει τις δυνατότητές μας. Πρέπει να είμαστε κοντά σε αυτό που μπορούμε. Είναι σημαντικό να έχουμε 3-4 παίκτες σε καλή επιθετική μέρα και όλη η ομάδα να είναι καλή στην άμυνα. Σήμερα δεν το κάναμε από την αρχή. Πιστεύω πως την Κυριακή θα μπούμε δυνατά από το ξεκίνημα. Έχουμε κάποιους μικροτραυματισμούς που μας δυσκολεύουν στη διαχείριση του ρόστερ, αλλά θα είμαστε αυτοί που είμαστε και σήμερα».

Γιώργος Παπαγιάννης (Παναθηναϊκός): «Δεν ξεκινήσαμε όπως θέλαμε, ο Προμηθέας πήρε ένα καλό προβάδισμα. Όμως επιστρέψαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ και βελτιωθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να πάρουμε τη νίκη».

Ηλίας Ζούρος (προπονητής Προμηθέα): «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου, ήρθαμε χωρίς προπόνηση εδώ, αφού ουσιαστικά μετά το παιχνίδι της Προύσας δεν κάναμε προπόνηση. Δύο παίκτες έπαιξαν ηρωικά μετά από κορωνοϊό, με πολύ χαμηλό ανοσοποιητικό και χωρίς δυνάμεις. Η ομάδα πάλεψε, ήταν συγκεντρωμένη όσο μπορούσε, αλλά κάποια στιγμή σε εγκαταλείπουν οι δυνάμεις και αυτό οδηγεί σε λάθος επιλογές. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Παναθηναϊκού, συγχαρητήρια στην ΕΟΚ για τη διοργάνωση του Final Four και εύχομαι να γίνουν δύο ακόμη καλά παιχνίδια. Αξίζουν συγχαρητήρια και στον Προμηθέα γιατί για μία ακόμη σεζόν έφτασε τόσο μακριά στο Κύπελλο, μετά τους δύο τελικούς συμμετέχοντας φέτος και στο Final Four».

Κέντρικ Ρέι (Προμηθέας): «Παίξαμε με πολλή ενέργεια στο ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια έπαιξε ρόλο η κόπωση. Τώρα θέλουμε να συνεχίσουμε για να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This