Ο Βαλμπουενά τρέχει με… 100 και είναι ο «πονοκέφαλος» της Τότεναμ!

Must Read

Από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και της Τότεναμ που θα πατήσουν στο χορτάρι του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» το βράδυ της Τετάρτης, αλλά και εκείνους που θα βρίσκονται στους δύο πάγκους, ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι εκείνος με τις… περισσότερες συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Ο Γάλλος επιθετικός «τρέχει» πλέον με… 100, καθώς αυτός είναι ο αριθμός που θα συμπληρώσει στην καριέρα του στα ματς του Champions League και του Europa League.

Ο παθιασμένος «έφηβος» είναι εκείνος που υπολογίζει περισσότερο και ο τεχνικός της Τότεναμ, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, όπως αποτυπώνεται στα ρεπορτάζ των βρετανικών ΜΜΕ.

Ο Βαλμπουενά βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχει γκολ ή ασίστ στα τελευταία επτά παιχνίδια του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη και, γενικά, η συγκομιδή του είναι εξαιρετική μέχρι σήμερα, με 3 γκολ και 6 ασίστ σε 9 αγώνες.

Σκόραρε εναντίον της Λίβερπουλ…

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής έχει τεθεί 12 φορές αντιμέτωπος με αγγλικές ομάδες ως παίκτης της Μαρσέιγ και, μάλιστα, όλες ήταν για το Champions League.

Στις 3 Οκτωβρίου 2007, ο Βαλμπουενά είχε σκοράρει στο Άνφιλντ και είχε χαρίσει τη νίκη 1-0 στη Μαρσέιγ εις βάρος της Λίβερπουλ, στη φάση των ομίλων, παίζοντας τότε ως «δεκάρι».

Στο δεύτερο παιχνίδι στη Μασσαλία, όπου οι Κόκκινοι είχαν επικρατήσει με το σαρωτικό 4-0, ο Γάλλος είχε παίξει ως δεξιός εξτρέμ. Η Μαρσέιγ αντιμετώπισε την Λίβερπουλ και την αμέσως επόμενη σεζόν (2008-09), όπου οι Άγγλοι επιβλήθηκαν με δύο νίκες (2-1, 1-0).

Με τον βραχύσωμο άσο στη σύνθεσή τους, οι Μασσαλοί είχαν μία νίκη (1-0) και μία ήττα (0-2) με την Τσέλσι την περίοδο 2010-11, και στη φάση των «16», μία ισοπαλία (0-0) και μία ήττα (1-2) από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τις σεζόν 2011-12 και 2013-14, η γαλλική ομάδα τέθηκε αντιμέτωπη με την Άρσεναλ και είχε μία ισοπαλία (0-0) και τρεις ήττες (0-1, 1-2, 0-2).

Συνολικά, ο Βαλμπουενά έχει 4 γκολ και 9 ασίστ σε 53 αγώνες Champions League και 3 τέρματα και 12 ασίστ σε 46 παιχνίδια του Europa League/UEFA Cup.

…και της Αγγλίας

Ο Γάλλος έχει σκοράρει φορώντας και τη φανέλα με το ενθόσημο κόντρα στους Άγγλους.

Ο Βαλμπουενά είχε πετύχει το δεύτερο τέρμα της Εθνικής Γαλλίας στη νίκη 2-1 επί των «λιονταριών» στο Ουέμπλεϊ, στις 17 Νοεμβρίου 2010.

Σε εκείνο το παιχνίδι, ο «ερυθρόλευκος» παίκτης είχε αγωνιστεί στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, με τον Μαλουντά αριστερά και στην κορυφή τον Μπενζεμά.

Βαλμπουενά vs Λιορίς

Ο 35χρονος επιθετικός γίνεται «100άρης», τη στιγμή που ο 33χρονος πορτιέρο Ούγκο Λιορίς, άλλοτε συμπαίκτης του στην Εθνική Γαλλίας (2010-15) και νυν αντίπαλός του στο Φάληρο, θα φτάσει τις 95 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παρεμπιπτόντως, ο Βαλμπουενά ήταν συμπαίκτης στους «τρικολόρ» και με τον 30χρονο μέσο των Spurs, Μούσα Σισοκό, το διάστημα 2012-15.

Πέρα από τον Ματιέ, ο δεύτερος σε εμπειρία παίκτης του Ολυμπιακού από τέτοιους είδους αγώνες είναι ο Βασίλης Τοροσίδης, που έχει 59 συμμετοχές, ακολουθεί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος (44) και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Ομάρ Ελαμπντελαουί (37) και Ανδρέας Μπουχαλάκης (20).

Από πλευράς Τότεναμ, πρώτος σε συμμετοχές είναι ο Γιαν Βερτόχεν (95 αγώνες), δεύτερος ο Ούγκο Λιορίς (94), τρίτος ο Κρίστιαν Έρικσεν (76), τέταρτος ο Τόμπι Αλντερβάιρελντ (73) και πέμπτος ο Χέουγκ-Μιν Σον (53).

Ο Χάρι Κέιν, το αστέρι των Spurs, βρίσκεται την έβδομη θέση στη σχετική λίστα (50), με έκτο τον Λούκας Μόουρα (51).

Γενικά, η αγγλική ομάδα έχει περισσότερους παίκτες με παραστάσεις από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This