Γιώργος Κυριακόπουλος: «Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει πως θα παίξω κόντρα στον… Ρονάλντο»!

Must Read

Ο… Ιταλός, πλέον, Γιώργος Κυριακόπουλος μίλησε στην εφημερίδα «Live Sport» για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Μπόρχα Χιμένεθ, αλλά και τις προτάσεις που είχε από Ολυμπιακό και ΑΠΟΕΛ.

  • Συνέντευξη
    στον Βασίλη Ιωαννίδη

Πανέτοιμος να γίνει ο… Πρίγκιπας του Σασουόλο είναι ο Γιώργος Κυριακόπουλος!

Ο 23χρονος αριστερός μπακ μίλησε στην εφημερίδα «Live Sport» από την Ιταλία, για τις πρώτες του στιγμές ως «Νεροβέρντι», αλλά και τις άλλες προτάσεις που είχε αυτό το καλοκαίρι. Ο διεθνής αμυντικός, μάλιστα, τόνισε πως δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα πως θα αντιμετωπίσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και τους υπόλοιπους αστέρες της Serie A.

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το Σασουόλο;
«Εδώ οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί. Οι εγκαταστάσεις φοβερές, σε τελείως άλλο επίπεδο από τις ελληνικές. Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Η πόλη είναι πολύ μικρή και δεν έχει σχεδόν τίποτα. Το Σασουόλο είναι μια βιομηχανική περιοχή και έχει κατά κύριο λόγο εργοστάσια. Εγώ θα μένω στην Μόντενα, μια περιοχή περίπου 20χλμ. από εδώ. Εκεί μένουν και όλοι οι παίκτες της ομάδας. Σαν την Τρίπολη δεν έχει βέβαια… (γέλια)».

Έχεις συνειδητοποιήσει αυτή τη μεγάλη αλλαγή στην καριέρα σου και πως, πλέον, θα αγωνίζεσαι στην Serie A;
«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, μου ήρθε πολύ ξαφνικό όλα αυτό. Ήρθε η πρόταση τη Δευτέρα, ήμουν όλη μέρα στο γήπεδο, μιλούσα με την ομάδα, ο Αστέρας επικοινωνούσε με τη Σασουόλο, εν τέλει τα βρήκαν κι εγώ ήμουν θετικός. Είχε πολύ τρέξιμο η διαδικασία, μιας και τελείωνε η μεταγραφική περίοδος, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει ότι θα παίζω στην Serie A, προσπαθώ να προσαρμοστώ και ο χρόνος θα δείξει».

Είχες άλλες προτάσεις αυτό το καλοκαίρι;
«Είχα μια πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά τελικά δεν τα βρήκαν με τον Αστέρα. Τώρα που είμαι εδώ σκέφτομαι πως είναι καλύτερα που δεν πήγα στην Κύπρο. Ο ΑΠΟΕΛ είναι μια καλή ομάδα, με παρουσία στην Ευρώπη, όμως τώρα που είμαι στο Σασουόλο δεν το σκέφτομαι. Αν έμενα στην Τρίπολη μπορεί να σκεφτόμουν πως ίσως ήταν καλύτερα στην Κύπρο, λόγω Ευρώπης, αλλά τώρα δεν με απασχολεί».

Είχαν γραφτεί διάφορα και για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ για εσένα. Σε είχε προσεγγίσει κάποια από τις δύο ομάδες;
«Είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις με τον Ολυμπιακό, αλλά εφόσον ο Κούτρης ή ο Τσίμικας δεν έφευγαν, δεν μπορούσα να προχωρήσω σε κάποια κίνηση. Εγώ πάντα θέλω να παίζω και το να ήμουν τρίτος δεν θα με βοηθούσε. Όσον αφορά στην ΑΕΚ, δεν υπήρχε ποτέ κάποια κρούση».

Πως αισθάνεσαι πως θα αντιμετωπίζεις αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Γκονζάλο Ιγκουαΐν, Ρομέλου Λουκάκου;
«Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Παίκτες τους οποίους έβλεπα μόνο στην τηλεόραση ή τους έπαιρνα στο… FIFA, να κληθώ τώρα να τους αντιμετωπίσω. Σίγουρα ανυπομονώ για όλο αυτό και νιώθω υπερήφανος για τον εαυτό μου που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Δόξα τω θεώ, με τη βοήθεια και του μάνατζέρ μου και της ομάδας έφτασα εδώ».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το νέο προπονητή του Αστέρα, Μπόρχα Χιμένεθ;
«Είναι ένας προπονητής που ήρθε από την τρίτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου και έχει μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ καλός στη δουλειά του και πολύ εργατικός. Κερδίζει την εμπιστοσύνη του παίκτη, έχει πολύ καλή επαφή. Θέλει να δουλεύει με τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά και να γίνεται καλύτερος. Εμένα με βοήθησε προσωπικά και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό. Πιστεύω πως θα βοηθήσει πολύ την ομάδα. Είναι μια νέα ομάδα που θέλει χρόνο και ελπίζω του δώσουν τον χρόνο να δουλέψει, γιατί μαζί του ο Αστέρας μπορεί να φτάσει ψηλά. Πιστεύω θα τα πάει πολύ καλά».

Πως είναι να δουλεύεις με έναν τόσο νεαρό προπονητή;
«Δεν φαίνεται πως είναι 34 χρονών. Φαίνεται πως είναι μεγαλύτερος έχει εμπειρία και εμπνέει σεβασμό. Είναι αρκετά καλός προπονητής».

Πριν φύγεις αντιμετώπισες Ολυμπιακό και ΑΕΚ, πως σου φάνηκαν;
«Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλός. Με τον Αστέρα δεν έπαιξε πολύ καλά. Είναι μια ομάδα με ποιότητα και μεγάλο ρόστερ. Από την άλλη, η ΑΕΚ πήρε ψυχολογία με την απομάκρυνση του προπονητής της. Στην Τρίπολη εμείς δεν παίξαμε πολύ καλά και της δώσαμε την δυνατότητα να πάρει το παιχνίδι. Είναι κρίμα που το χάσαμε, όμως σίγουρα το άξιζαν να κερδίσουν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This