Ολυμπιακός: Όλη η αλήθεια για Μαρτίνς – Σπόρτινγκ

Must Read

Το «φλερτ» της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας με τον Πέδρο Μαρτίνς δεν είναι τωρινό, αλλά… διαχρονικό.

Τα «λιοντάρια» τον ήθελαν στον πάγκο τους, όταν ακόμη εκείνος βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Γκιμαράες. Επίσης, τον ήθελαν τον περασμένο Ιούνιο, ενώ η τελευταία τους βολιδοσκόπηση έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές του μήνα.

Ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός τους «ντρίμπλαρε» με ευγενικό τρόπο, λέγοντας πως έχει το μυαλό του αποκλειστικά στον Ολυμπιακό και στο project που ξεκίνησε τον Μάιο του 2018. Άρα, δεν υπάρχει θέμα άμεσης επιστροφής του στην πατρίδα του.

Ο Μαρτίνς, ως ποδοσφαιριστής (μέσος) αγωνίστηκε τρεις σεζόν στην Σπόρτινγκ (1995-98), ενώ ο ατζέντης του, Σάντσο Φρέιτας, διετέλεσε τεχνικός διευθυντής στην ομάδα της Λισσαβόνας από το Σεπτέμβριο του 2015 έως το Μάρτιο του 2017. Ο τελευταίος, πάντως, έχει δίαυλο επικοινωνίας με τη νέα ηγεσία της πορτογαλικής ομάδας.

Πληροφορίες από την Ιβηρική χερσόνησο, θέλουν τους «Πράσινους» να προσέγγισαν τον 49χρονο κόουτς πριν από τρεις εβδομάδες, όταν ο προπονητής του Ολυμπιακού ταξίδεψε στην πατρίδα του, λαμβάνοντας μέρος στο συνέδριο της Soccerex Europe, στην οποία ήταν ένας εκ των ομιλητών.

Με τους «Ερυθρόλευκους» αήττητους και με το εισιτήριο της φάσης των ομίλων του Champions League στα χέρια τους, είναι λογικό κάποιοι σύλλογοι να έχουν στο μυαλό τους, όχι μόνο κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και τον Πέδρο Μαρτίνς.

Γιατί ο Πορτογάλος τεχνικός είπε «όχι» του στους συμπατριώτες του.

Ο Μαρτίνς δεν μπήκε καν σε αυτή τη διαδικασία, για πολλούς και διάφορους λόγους:

  • Πρόθεση του Πορτογάλου τεχνικού είναι να συνεχίσει μέχρι να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό (εκπνέει στο τέλος Μαϊου 2020). Άλλωστε, όταν αναλαμβάνει μία δουλειά, θέλει να τη φέρνει εις πέρας.
    Δεν είναι τυχαίο πως έμεινε τέσσερα χρόνια στη Μαρίτιμο, δύο στη Ρίο Άβε και άλλο ενάμιση χρόνο στη Γκιμαράες και θα καθόταν μέχρι το τέλος της περιόδου, εάν δεν απομακρυνόταν.
    Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, δηλαδή μετά την επιστροφή του από την Πορτογαλία και τη φημολογία περί προσέγγισης από τη Σπόρτινγκ και αυτό έχει τη σημασία του, ο Μαρτίνς στη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, μεταξύ άλλων, είχε πει: «Είμαι ευτυχισμένος εδώ. Αγαπώ τον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για μένα αυτή τη στιγμή, πέρα από τον Ολυμπιακό. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Εάν ένας προπονητής είναι καλά σε μία ομάδα, μπορεί να μείνει ακόμη και πέντε χρόνια. Εάν δεν είναι, τότε αλλάζει. Αυτό που έχει σημασία, είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα».
  • Ο Μαρτίνς συμμετέχει για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα στο Champions League, θέλει να το ζήσει, να το ευχαριστηθεί, να πάει καλά με τον Ολυμπιακό και, βέβαια, επιθυμεί να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι το οποίο δεν κατάφερε την περασμένη σεζόν. Έχει αρκετές προκλήσεις μπροστά του.
  • Για τον Πορτογάλο δεν είναι θέμα χρημάτων, αλλά συμφωνίας, εμπιστοσύνης και προοπτικής. Από τη στιγμή που έχει δεσμευτεί με τον Ολυμπιακό, θέλει να ολοκληρώσει το έργο του.
    Τον περασμένο Μάιο, για παράδειγμα, απέρριψε πρόταση 2.500.000 ευρώ τον χρόνο από την Αλ Χιλάλ –η οποία συμφώνησε, αργότερα, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου– γιατί δεν ήθελε να αφήσει στη μέση το project που είχε ξεκινήσει.
    Και, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Ολυμπιακού θα έχει μία συζήτηση μαζί του στα μέσα της περιόδου, για την επέκταση της συνεργασίας τους.
  • Επιπλέον, η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μία μεταβατική περίοδο. Μετά από έξι αγωνιστικές είναι στην 7η θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος, έχοντας 7 βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο Φαμαλικάο και 6 (βαθμούς λιγότερους) από την Μπενφίκα και την Πόρτο.
    Οι δύο τελευταίες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και δύσκολα οι «Πράσινοι» θα μπορέσουν, κατά τη διάρκεια της περιόδου, να τους κοντράρουν στη διεκδίκηση του τίτλου.
  • Τα οικονομικά της ομάδας της Λισσαβόνας, εξάλλου, δεν είναι και τα καλύτερα δυνατά. Η διοίκηση της Σπόρτινγκ έριξε φέτος το budget και προσπαθεί να τακτοποιήσει διάφορες εκκρεμότητες.
    Κατά συνέπεια, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να μπουν στη διαδικασία να καλύψουν τη ρήτρα (buy out) του Μαρτίνς –γίνεται λόγος για 5.000.000 ευρώ– και όλα δείχνουν ότι θα πάει σε μία πιο προσιτή, οικονομικά, λύση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This