Στη Ρόμα το Κύπελλο των… φτωχών με πλάνο Μουρίνιο

Must Read

Το… όπου φτωχός και η μοίρα του, δεν ισχύει στην περίπτωση της Ρόμα. Στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ στα Τίρανα ήταν – σε τίτλους – ο φτωχός συγγενής. Τι κι αν έχει μεγάλη ιστορία σε επίπεδο ευρωπαϊκών τίτλων ήταν απελπιστικά φτωχή.

Ένα Κύπελλο Εκθέσεων, πρόγονο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ είχε κατακτήσει στο πολύ μακρινό 1961. Πέραν τούτου ουδέν…

Αντίθετα, σχετικά πλούσια ήταν η Φέγενορντ που έχει στις προθήκες τροπαίων το Πρωταθλητριών (νυν Τσάμπιονς Λιγκ) του 1970, τα Κύπελλα ΟΥΕΦΑ του 1974 και 2002 και το Διηπειρωτικό του 1970.

Όμως στον τελικό έπαιζε και ο… πλούσιος (πέντε κατακτήσεις) σε τίτλους Ζοζέ Μουρίνιο που ήταν στον πάγκο των Ρωμαίων. Με το σύστημα που κερδίζει, αλλά δεν εντυπωσιάζει κέρδισε με 1-0 και χάρισε, φέτος, στην Ιταλία τον μοναδικό Ευρωπαϊκό της τρόπαιο.

Η Ρόμα είχε την τύχη να προηγηθεί στο 32′ με τον Νικολό Τζανιόλο, η Φέγενορντ βγήκε με το «μαχαίρι στα δόντια» στο β’ μέρος, αλλά την σταμάτησαν τα δοκάρια. Δύο φορές που έφθασε κοντά στο γκολ την σταμάτησαν.

Γιατί τελικός των… φτωχών; Δεν είναι μόνο η διέξοδος που δίνει σε ομάδες που απέτυχαν να διακριθούν σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγικ. Είναι και τα χρήματα που προσφέρει.

Η Ρόμα θα εισπράξει 5 εκ. ευρώ ως μπόνους κατάκτησης, ελάχιστα σε σχέση με τα 20 εκ. ευρώ που δίνει για την ίδια θέση το Τσάμπιονς Λιγκ ή τα 8,6 εκ. που πήρε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης για την πρωτιά της στο Γιουρόπα πριν μια βδομάδα.

Οι Ολλανδοί της Φέγενορντ θα παρηγορηθούν μόλις 3 εκ. ευρώ όταν το Γιουρόπα δίνει 4,6 και το Τσάμπιονς Λιγκ 15,5.

Ως διοργάνωση πάντως το πρώτο Κόνφερενς Λιγκ της ιστορίας μόνο.. φτωχό δεν ήταν. Προσέφερε θέαμα, συγκινήσεις, γκολ (μέσος όρος κάτι λιγότερο από τρία γκολ σε κάθε αγώνα), αλλά και ευρωπαϊκές εμπειρίες σε ομάδες που ή δεν θα έπαιζαν στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ ή θα είχαν αποχαιρετήσει νωρίς.

Ρόμα: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιεζ, Κάρσντορπ (89′ Βίνια), Μχιταριάν (15′ Ολιβέιρα), Κριστάντε, Ζαλέβσκι (67′ Σπινατσόλα), Τζανιόλο (67′ Βερτού), Πελεγκρίνι, Έιμπραχαμ (89′ Σομουρόντοβ)

Φέγενορντ: Μπάιλοου, Χεερτρούιντα, Τράουνερ (74′ Πέντερσεν), Σένεσι, Μαλάσια (89′ Τζαχανμπάκς), Άουρσνες, Κεκτσιού (89′ Βάλεμαρκ), Νέλσον (74′ Λίνσεν), Τιλ, Σινιστέρα, Ντέσερς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This