Η συνέντευξη του προέδρου της ΕΟΚ και η κόντρα του με τις… μισές ομάδες της Α1

Must Read

Το ελληνικό μπάσκετ… πεθαίνει! Αυτή είναι η διαπίστωση που προκύπτει μετά τη συνέντευξη Τύπου του νέου προέδρου της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιου. Μιλάμε για μια συνέντευξη γεμάτη από «ΕΓΩ», κατηγορίες, δικαστήρια και… φουλ τοξικότητα. Στην όλη κουβέντα το μπάσκετ δεν υπήρχε πουθενά.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, ως πρόεδρος της ομοσπονδίας, έδειξε αποφασισμένος να μπει σε κόντρα με τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, από τη στιγμή που έκανε μήνυση και αγωγή κατά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Βρίσκεται όμως ήδη σε κόντρα με την ΑΕΚ, τον Αρη, τον Απόλλωνα Πάτρας, τη Λάρισα (ζητά τον υποβιβασμό τους), αλλά και τον ΕΣΑΚΕ, στον οποίο χρέωσε πολλά! Ολα αυτά από τον νέο πρόεδρο της ΕΟΚ, που δήλωσε ότι το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να γίνει Νο1 στον κόσμο, αλλά δεν θα μας πει πώς; Είναι σε κόντρα με τις μισές ομάδες, αλλά στην τοποθέτησή του δεν είπε λέξη για τον Πιτσίλκα. Δεν πήρε θέση για το μείζον θέμα της διαιτησίας, δεν τοποθετήθηκε σχετικά με τις παρανομίες και τις καταγγελίες στον χώρο του μπάσκετ

Συνοπτικά, ο πρόεδρος της ΕΟΚ αποκάλυψε πως κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ενώ περιμένει το πόρισμα του εισαγγελέα όσον αφορά τις καταγγελίες της ΚΑΕ ΑΕΚ περί εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό μπάσκετ. «Ενώ βρισκόμουν την Παρασκευή το πρωί στη FIBA, υπήρξε μια απίστευτη ανακοίνωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με συκοφαντίες. Και στο παρελθόν είχα τέτοιες επιθέσεις, αλλά δεν με ενδιέφερε και δεν απάντησα ποτέ και σε τίποτα. Ηταν ξεκάθαρο ότι δεν με ήθελε ως πρόεδρο. Ηξερα πολύ καλά ότι ερχόμενος εδώ έπρεπε να αλλάξει το μπάσκετ, και αυτό δεν γινόταν με το να αλλάξω μια θέση, αλλά με το να σπάσω το τραπέζι. Είναι διαφορετικό, όμως, να αναφέρεται ο κ. Γιαννακόπουλος προς τον θεσμό του προέδρου της ΕΟΚ και φυσικά κατέθεσα μήνυση. Και θα καταθέσω και αγωγή, ζητώντας ένα μεγάλο ποσό, το οποίο θα πάει στα ερασιτεχνικά σωματεία. Η ΚΑΕ ΑΕΚ έχει κάνει καταγγελίες και μιλάει για εγκληματική οργάνωση. Δεν είναι υπόνοιες, είναι θέση. Πήγαμε όλες τις καταγγελίες στον εισαγγελέα για άμεση διερεύνηση. Και σήμερα έμαθα ότι πήγε η ΑΕΚ και περιμένω τα στοιχεία για την εγκληματική οργάνωση, αλλιώς υπάρχει θέμα. Δεν μπορεί να μιλάει κάποιος έτσι και να θίγει το ελληνικό μπάσκετ».

Τελεσίδικη και μη αναστρέψιμη χαρακτήρισε τη μη αδειοδότηση των ΑΕΚ, Αρη, Απόλλωνα Πάτρας και Λάρισας ο Βαγγέλης Λιόλιος. Ανακοίνωσε ωστόσο διαδικασία wild cards, στην οποία θα έχουν προτεραιότητα.

Για την παρέμβασή του στο έργο του ΕΣΑΚΕ είπε: «Εγώ πρέπει να δηλώσω στην ΕΕΑ ποιες ομάδες θα πάνε. Για να στηριχτεί ο ΕΣΑΚΕ πρέπει να είναι στη νομιμότητα. Ο ρόλος μου να βοηθήσω είναι γιατί πάνε στα βράχια. Είναι μια παράνομη διαδικασία που οδηγεί στα βράχια. Πρέπει να καταλάβουν τον ρόλο που έχουν».

Στήριξη σε Γιαννακόπουλο από Θύρα 13

Προχωρούν ενωμένοι! Η Θύρα 13 με χθεσινή ανακοίνωσή της κάνει λόγο για λάθη εκατέρωθεν και δίνει το σύνθημα για την επόμενη μέρα, τονίζοντας προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο : «Oι καιροί σε θέλουν παρών στην ομάδα και σε όλα».

Συνοπτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Για να ολοκληρωθεί όμως το τρίπτυχο της επιτυχίας, όπως μας έμαθαν ο Παύλος και ο Θανάσης, διοίκηση – ομάδα – κόσμος, μένει ακόμα ένας παράγοντας. Η διοίκηση! Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο μεγαλομέτοχος του τμήματος Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Εχουν συμβεί λάθη εκατέρωθεν, που οδήγησαν σε ακραίες συμπεριφορές. Εμείς, όμως, με γνώμονα το καλό του συλλόγου, αφήνουμε τα πάντα στη σκιά τού χθες, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πάνω από πρόσωπα και καταστάσεις. Οι καιροί, όμως, σε θέλουν παρών στην ομάδα και σε όλα!»

Παράλληλα, σε αποκάλυψη-βόμβα προχώρησε το newsbomb.gr, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στο ελληνικό μπάσκετ. Συγκεκριμένα, το κείμενο αναφέρει ότι ο Μάριος Κανελλόπουλος, διαιτητής στην Basket League, εργάζεται στην εταιρία ΣΑΠΛΑΪ ΓΙΟΥΝΙΚ (Coffee Island), στην οποία είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Βαγγέλης Λιόλιος. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Κανελλόπουλος είναι υπάλληλος του προέδρου της ΕΟΚ…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This