Μαρτίνς: «Δεν έχω μόνο μία ενδεκάδα. Ήρθαμε για τη νίκη»

Must Read

Με στόχο τη νίκη, μέσω της οποίας θα διατηρήσει τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ταξίδεψε ο Ολυμπιακός στο Βελιγράδι, για τον αγώνα με αντίπαλο τον Ερυθρό Αστέρα, την Τρίτη 01/11 το βράδυ (22:00) στο «Μαρακανά».

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν ξεκάθαρος στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σχετικά με το πως οι Ερυθρόλευκοι θα προσεγγίσουν το παιχνίδι, αλλά απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του για την ενδεκάδα.

  • Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός:

Στα δικά μας τα μάτια το ματς έχει κατά κάποιο χαρακτήρα τελικού, από την άποψη ότι παίζουν δύο ομάδες που είχαν ως ρεαλιστικό στόχο την τρίτη θέση. Θα κρίνει εν πολλοίς την ευρωπαϊκή παρουσία των δύο ομάδων και το Φεβρουάριο;

«Όχι σε καμία περίπτωση δεν το πιστεύω αυτό. Δεν είναι τελικός. Είναι σημαντικό ματς, πρόκειται για μία διοργάνωση που κρατάει λίγο σε αυτή τη φάση. Είναι σημαντικό παιχνίδι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αποφασιστικό για το τι θα γίνει στον όμιλο».

Έχετε στηριχθεί σε μία συγκεκριμένη ενδεκάδα στα περισσότερα παιχνίδια. Σκοπεύετε να αλλάξει κάτι σε σχέση με αυτά που κάνατε τις προηγούμενες φορές;

«Δεν συμφωνώ μαζί σας, δεν βασίζομαι σε έντεκα ποδοσφαιριστές και έχω την ευτυχία και την χαρά που αποτελείται από πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Διαφωνώ μαζί σας, γιατί στον τελευταίο αγώνα βασιστήκαμε σε τελείως διαφορετική ενδεκάδα και οποιοσδήποτε μπορεί να παίξει».

Εννοούσαμε για το Τσάμπιονς Λιγκ.

«Θα δείτε αύριο, προφανώς δεν μπορώ να σας το πω».

Πόσο κοντά είναι το παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα, σε σχέση με αυτό που παίξατε με την Κράσνονταρ ή την Μπασάκ και πόσο μακριά σε σχέση με την Τότεναμ;

«Θα είναι τελείως διαφορετική η τακτική σε σχέση με την Κράσνονταρ ή την Μπασάκ, γιατί δεν πρόκειται τώρα για νοκ άουτ ματς. Τότε έπρεπε να διαχειριστούμε διαφορετικά τα παιχνίδια. Τώρα μαζεύουμε βαθμούς και κανένας δεν πρόκειται να αποκλειστεί αύριο. Περιμένουμε έναν Ολυμπιακό με προσωπικότητα και με ποιότητα και που θα έχει την κατοχή της μπάλας».

Από ό,τι φαίνεται ο Ερυθρός Αστέρας είναι υπό πίεση. Εσείς αντιμετωπίσατε προ ημερών και άλλη μία ομάδα που ήταν υπό πίεση, τον Παναθηναϊκό. Ίσως εκείνο το ματς να ήταν διδακτικό για εσάς;

«Δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλη πίεση, με την έννοια ότι, εκτός από το ντέρμπι τους, είχαν καλά αποτελέσματα. Οι επαγγελματίες που βρίσκονται σε ομάδες, όπως ο Ερυθρός Αστέρας και ο Ολυμπιακός, ζουν πάντα υπό πίεση. Πάντα κυνηγούν τις νίκες. Δεν αλλάζει κάτι σε αυτό».

Πόσο θα βοηθήσει ένα «τρίποντο» ή μία ισοπαλία τον Ολυμπιακό και πόσο κακό θα είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό;

«Δεν περνάει καθόλου από το μυαλό μου το αρνητικό αποτέλεσμα, ποτέ δεν ξεκινάμε ένα μας με τέτοιες υποθέσεις. Εχουμε έρθει πολύ καλά προετοιμασμένοι και με μία θετική προσέγγιση στο ματς, να κάνουμε ένα ποιοτικό παιχνίδι, να αντιμετωπίσουμε θετικά τις δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν περνάει αρνητική σκέψη από το μυαλό μου».

Έχετε ξεχωρίσει κάτι στον Ερυθρό Αστέρα; Αν πρόκειται για παίκτη ή γενικότερα για την ομάδα;

«Πραγματικά πιστεύουμε ότι είναι μία ενωμένη ομάδα, έχει ποιότητα. Αυτό που την χαρακτηρίζει είναι ότι είναι μία ήρεμη ομάδα, δεμένη και με πολλή υπομονή όπως είδαμε στο ματς με την Μπάγερν. Διαχειρίζεται πολύ σωστά τον χρόνο. Είδαμε και το ματς με την Παρτιζάν. Είναι τελείως διαφορετική η αντιμετώπιση σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος από ένα ματς Champions League. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε υπομονή, την κατοχή και να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε αυτό που μπορούμε».

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι ο Ερυθρός Αστέρας και ο Ολυμπιακός έχουν αδελφικές σχέσεις. Πόσο θα επηρεάσει αυτό τον αγώνα; Για εσάς θα ήταν σημαντικό να κερδίσει ο Ερυθρός Αστέρας εδώ και ο Ολυμπιακός στην Αθήνα;

«Ξέρω πολύ καλά τις σχέσεις των δύο συλλόγων και των οπαδών. Ομως για εμένα και τον συνάδελφό μου το σημαντικό είναι να προσφέρουμε ωραίο θέαμα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ποιοτικά, ώστε να τιμηθεί και το ελληνικό και το σερβικό ποδόσφαιρο. Οι φιλίες είναι φιλίες, όμως, εμείς ήρθαμε για να κερδίσουμε και να δώσουμε ένα ποιοτικό θέαμα».

Γκερέρο: “Θέλω να σκοράρω, αλλά πιο σημαντικό η νίκη”

Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στη Συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι, ενόψει του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Ισπανός επιθετικός υποστήριξε πως η πειραϊκή ομάδα είναι έτοιμη για τη νίκη και ο ίδιος θέλει να σκοράρει.

  • Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός σέντερ φορ:

«Ξέρουμε πολύ καλά πως πρόκειται για ένα πολύ ωραίο στάδιο. Με έντονη ατμόσφαιρα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για ένα καλό παιχνίδι. Θέλουμε να δώσουμε θέαμα στους φιλάθλους που θα έρθουν στο γήπεδο. Είμαστε προετοιμασμένοι για ένα καλό αποτέλεσμα.

Θέλω να σκοράρω, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και όλοι πρέπει να βοηθούν την ομάδα. Ολοι πρέπει να βοηθούν τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Θέλω να εκμεταλλεύομαι τις ευκαιρίες που μου παρουσιάζονται και να σκοράρω, για να βοηθάω την ομάδα. Γενικότερα, θέλω να συνεισφέρω στη λειτουργία της ομάδας».

Σχετικά με το ότι ο Ερυθρός Αστέρας έχει παίξει με ευρωπαϊκά μεγαθήρια και δεν έχει ηττηθεί, ο Γκερέρο, είπε:
«Γνωρίζουμε πολύ καλά την ιστορία του συλλόγου που έχουμε έρθει να αντιμετωπίσουμε. Ξέρουμε με ποια ομάδα θα παίξουμε και τι έχει πετύχει. Όμως και εμείς έχουμε κάνει μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες και έχουμε ζήσει μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές. Εχουμε έρθει με στόχο να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε. Δεν θα είναι εύκολο, καθώς έχουμε απέναντί μας έναν ποιοτικό αντίπαλο, με μεγάλες δυνατότητες, αλλά και εμείς έχουμε δουλέψει πολύ και έχουμε προετοιμαστεί καλά. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This