Γκατσίνοβιτς ο 20ος που άλλαξε… στρατόπεδο

Must Read

Μέχρι στιγμής είναι η πιο εντυπωσιακή μεταγραφή του καλοκαιριού. Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς άφησε τα «πράσινα» που είχε ντυθεί στο τελευταίο μισό του περσινού πρωταθλήματος και ντύθηκε στα «κιτρινόμαυρα».

Ο Γκατσίνοβιτς είναι ο άνθρωπος των προκλήσεων. Θα μπορούσε να «κάτσει» στο παχυλό συμβόλαιό του με τη Χόφενχαϊμ και να βλέπει τους αγώνες από τον πάγκο ή την εξέδρα. Στα 27 του χρόνια επίλεξε το δυσκολότερο. Να έρθει «δανεικός» στην Ελλάδα και να δείξει τις δυνατότητές του για να επιστρέψει στην Εθνική Σερβίας. Αν και ήρθε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, προσαρμόστηκε γρήγορα κι έγινε το κομμάτι που έλειπε από το παζλ του Γιοβάνοβιτς.

Η ΑΕΚ έκανε τη ρελάνς. Αγόρασε τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή από τη Γερμανική ομάδα αφήνοντάς της ένα ποσοστό 30% σε περίπτωση μεταπώλησης και του πρότεινε 4ετές συμβόλαιο το οποίο και υπέγραψε.

Έτσι ο Γκατσίνοβιτς γίνεται ο 20ος ποδοσφαιριστής που μεταγράφεται από τον Παναθηναϊκό στην ΑΕΚ. Ο κατάλογος των προηγούμενων 19 είναι γεμάτος αστέρια. Από τη σημαία του Παναθηναϊκού Μίμη Δομάζο, έως τον εμβληματικό Δημήτρη Σαραβάκο. Όλοι η σχεδόν όλοι βοήθηκαν αποτελεσματικά την Ένωση να πετύχει τους στόχους της.

Οι ποδοσφαιριστές που πήγαν από τον Παναθηναϊκό στην ΑΕΚ

1936 Κώστας Χριστοδούλου, επιθετικός, διεθνής

1969 Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, μεσοεπιθετικός, διεθνής

1978 Μίμης Δομάζος, μέσος, διεθνής

1980 Κώστας Ελευθεράκης, μέσος, διεθνής

1994 Δημήτρης Σαραβάκος, επιθετικός, διεθνής

1997 Γιάννης Καλιτζάκης, αμυντικός, διεθνής

1997 Γιώργος Δώνης, επιθετικός, διεθνής

2001 Μπλένταρ Κόλα, μέσος, διεθνής με την Αλβανία

2003 Νίκος Λυμπερόπουλος, επιθετικός, διεθνής

2005 Μίλτος Σαμπάνης, μέσος

2013 Αντώνης Πετρόπουλος, επιθετικός

2018 Νίκλας Χουλτ, αμυντικός, διεθνής με τη Σουηδία

2020 Εμάνουελ Ινσούα, αμυντικός από την Αργεντινή.

Ακόμη μέσω άλλων ομάδων, ενώ είχαν φορέσει το «τριφύλλι» πήγαν στην Ένωση, ο Δημήτρης Μάρκος (1998), ο Γιώργος Αλεξόπουλος (2005), Άγγελος Μπασινάς (2008), Σωτήρης Κυργιάκος (2008), Βαλεντίνος Βλάχος (2011) ο οποίος ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (2016).

Info

Αν και Βόσνιος, ο Γκατσίνοβιτς, προτίμησε την Εθνική Σερβίας δείχνοντας από μικρός ότι του αρέσουν οι προκλήσεις.

Ειδικότητά του οι τελικοί Το 2018 με την απόδοσή του βοήθησε την Αϊντραχτ για να κατακτήσει το Κύπελλο Γερμανίας απέναντι στην πανίσχυρη Μπάγερν. Πριν λίγους μήνες βοήθηκε τον Παναθηναϊκό στον τελικό με τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This