«Χρυσή βολή» στο χρυσό για την Ελίνα Τζένγκο

«Χαίρομαι που συνεχίζω την ελληνική παράδοση στον ακοντισμό» - Συγκινημένη τη στιγμή της απονομής

Must Read

Η βροχή των μεταλλίων συνεχίζεται στο Μόναχο. Μετά το χρυσό της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 20 χλμ. βάδην, η 20χρονη Ελίνα Τζένγκο με βολή στα 65,81μ. Πήρε το τέταρτο χρυσό για την Ελλάδα στη διοργάνωση.

Η Ελίνα από τη δεύτερη κιόλας βολή της πήρε το προβάδισμα με το 65,81 και κατάφερε να διαχειριστεί άριστα το προβάδισμα. Ηδη στα 20 χρόνια της θεωρείται από τις μεγάλες ελπίδες του αγωνίσματος.

Δείτε επίσης: Περήφανη η Ελίνα για την Ελλάδα




Η Ελίνα γεννήθηκε στην Ελλάδα, στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής. Οι γονείς της είναι μετανάστες από την Αλβανία. Ο πατέρας της άφησε τη θέση του στην αστυνομία, η γυναίκα τη θέση της στο σχολείο – ήταν δασκάλα – κι ήρθαν εδώ να μεγαλώσουν σε καλύτερες συνθήκες τις δύο κόρες τους. Στην πορεία ήρθε και η Ελίνα.

Τα χρόνια ήταν δύσκολα, η Ελλάδα είχε μπει στην κρίση κι ο πάτερ φαμίλιας έγινε οικοδόμος, ενώ η δασκάλα μητέρα, καθαρίστρια σε σπίτια.

Η Ελίνα τελείωσε ελληνικό σχολείο κι όταν χρειάστηκε να διαλέξει αθλητική υπηκοότητα δεν το σκέφτηκε πολύ. «Είμαι Ελληνίδα, γεννήθηκα στην Ελλάδα, με τα χρώματά της θα αγνωίζομαι…» είχε πει παλαιότερα σε συνέντευξή της.




Προπονητής της είναι ο Ρωσικής καταγωγής Γιώργος Μποτσκαριώβ  που είχε καταγωγή από την Ελλάδα.Η΄μητέρα του είναι Ελληνίδα Ποντιακής καταγωγής.

«Το όνειρο έγινε πραγματικότητα»

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και συγκινημένη. Χαίρομαι που συνεχίζω την παράδοση στον ακοντισμό. Τον περίμενα αυτόν τον αγώνα και έκανα υπομονή. Ηταν όνειρο να αγωνίζομαι κόντρα στην Σποτάκοβα. Ανατριχιάζω και μόνο που την βλέπω από κοντά. Μεγάλωσα βλέποντάς την στην τηλεόραση και ήλπιζα να την αγωνιστώ μαζί της. Να που το όνειρο έγινε πραγματικότητα και είμαι πλέον στην ελίτ. Είμαι πολύ ευτυχισμένη», είπε στις πρώτες της δηλώσεις μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Δείτε επίσης: Στην τρίτη θέση των μεταλλίων η Ελλάδα στο Μόναχο!

Για τον αγώνα της, πρόσθεσε: «Ευχαριστήθηκα την πρώτη βολή που ήταν μία σταθερή 60αρα και θα με έβαζε σίγουρα στην 8αδα. Εκεί χαλάρωσα και είπα ότι θα τα δώσω όλα. Στο ρεκόρ ο κόουτς τρελάθηκε, το ίδιο κι εγώ. Την περίμενα την 65αρα. Το σκεφτόμουν όλη την ώρα».

Τέλος, αναφέρθηκε στην υποδοχή που την περιμένει όταν θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο λέγοντας: «Ολοι στην ομάδα το πρωί μου έλεγαν πως πάω για το χρυσό. Το πίστευαν περισσότερο από μένα και αυτό μου έδωσε ώθηση».




Δείτε τη στιγμή της απονομής:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This