Παρασκευή 18/6/2021

Καλά Χριστούγεννα: Νέα αναβολή στη δίκη για τα «στημένα» – Απόφαση για βίαιη προσαγωγή μαρτύρων

Νέα αναβολή πήρε η δίκη της «Συμμορίας» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτή τη φορά για τις 20 Δεκεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα αποφασίστηκε η βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων που σήμερα δεν έδωσαν το παρών, η επιβολή προστίμου ύψους 200 ευρώ σε κάθε έναν από αυτούς, καθώς επίσης και η υποχρεωτική καταβολή από πλευράς τους των δικαστικών εξόδων. Η αναβολή αποφασίστηκε εξαιτίας της προκλητικής έλλειψης βασικών μαρτύρων.

Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση παρόντων μαρτύρων όπως: ο Αλέξης Κούγιας, το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, Ιωάννης Καλύβας και ο πρώην διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας.

«Δεν γίνεται, δεν μπορώ» διαμαρτυρήθηκε ο Ιωάννης Καλύβας. «Η δίκη αναβάλλεται, κάντε ό,τι θέλετε» του απάντησε η πρόεδρος.

«Την πρώτη φορά δεν βάλαμε πρόστιμο σε όσους έλειπαν. Τους δώσαμε μια ευκαιρία. Ό,τι μπορέσαμε κάναμε», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Βελισσάρη, απευθυνόμενη στον Αλέξη Κούγια που δήλωσε ότι έχει άλλο δικαστήριο στις 20/12.

Η αναβολή της υπόθεσης σημαίνει και νέα κλήρωση για τα μέλη του δικαστηρίου.

Η έδρα αποφάσισε να μην ξεκινήσει ουσιαστικά σήμερα, τη δίκη με τους μάρτυρες που ήταν παρόντες (Βασάρας, Κούγιας, Θωμαϊδης, Κωνσταντινέας, Καλύβας, Παναγόπουλος), αφού μάλλον θεώρησε ότι αυτοί δεν είναι οι μάρτυρες – κλειδιά.

Νωρίτερα η δίκη για τη «Συμμορία» του ελληνικού ποδοσφαίρου, είχε διακοπεί, αφού από τους 28 κατηγορουμένους ήταν παρόντες μόνο οι επτά, ενώ απουσίαζαν αρκετοί βασικοί μάρτυρες… Πιο ηχηρή απουσία, βέβαια, κατά τη δεύτερη μέρα της δίκης για τη «Συμμορία», ήταν αυτή του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ και η πρόεδρος της έδρας μετρώντας απουσίες εκνευρίστηκε και ξέσπασε!

Συγκεκριμένα, από τους κατηγορούμενους παρουσιάστηκαν οι: Κουρίδης, Σταθόπουλος, Δούρος, Παπακωνσταντίνου, Μπριάκος, Προύντος και ο Ηλίας Σπάθας. Από τους 24 μάρτυρες παρόντες εκεί βρίσκονται μόνο οι: Κύρος Βασάρας, Κυριάκος Θωμαΐδης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Ιωάννης Καλύβας και Νίκος Παναγόπουλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ