«Θα συνηθίσει η μητέρα μας να μας βλέπει σε διαφορετικές Εθνικές» – Η περίπτωση των Ινάκι και Νίκο Γουίλιαμς

Must Read

Το πρωί της Κυριακής δύο αδέλφια που παίζουν στην ίδια ομάδα, στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, πήγαν στο αεροδρόμιο με διαφορετικούς προορισμούς. Ο μεγάλος, ο 28χρονος Ινάκι Γουίλιαμς, ταξίδεψε για τη Χάβρη όπου η Γκάνα θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα τη Βραζιλία. Είναι έτοιμος να κάνει το ντεμπούτο του. Ο μικρός του αδελφός, ο 20χρονος Νίκο, ετοιμάζεται κι αυτός για τη δική του πρώτη εμφάνιση, αλλά με την Ισπανία. Προορισμός του ήταν το προπονητικό κέντρο Λα Ρόσας, 25 χλμ. έξω από τη Μαδρίτη. Αντίπαλος η Ελβετία, στη Σαραγόσα, για τη Λίγκα των Εθνών.

Είχε προηγηθεί το Σάββατο ένα ονειρεμένο παιχνίδι. Η Αθλέτικ νίκησε με 3-2 τη Ράγιο Βαγιεκάνο και φιγουράρει πλέον στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Εάν διατηρηθεί σε αυτήν, παίρνει το εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ινάκι είχε ισοφαρίσει τον αγώνα (1-1) κι ο Νίκο είχε σκοράρει στο 3-1.

Και οι δύο ελπίζουν να διατηρηθούν στις εθνικές τους ομάδες και να συμμετάσχουν στο επερχόμενο Μουντιάλ στο Κατάρ σε δύο μήνες.

Η ιστορία της οικογένειας δεν διαφέρει από χιλιάδες άλλες ανθρώπων που αναζήτησαν καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Ο πατέρας Φέλιξ, η μητέρα Μαρία που ήταν έγκυος στον Νίκο και ο 8χρονος, τοτε, Ινάκι άφησαν την Γκάνα, διέσχισαν με ένα φορτηγό την έρημο Σαχάρα, έφθασαν στον φράχτη Μελίγια, σκαρφάλωσαν σε αυτόν και βρέθηκαν στην Ισπανία. Ο πατέρας μάλιστα στην προσπάθειά του χτύπησε το πόδι του και από τότε έχει δυσκολίες στη βάδιση.

Ένας δικηγόρος που ανήκε σε οργάνωση της καθολικής εκκλησίας για τους πρόσφυγες τους συμβούλευσε να δηλώσουν ότι έρχονται από τη Λιβερία που έχει εμφύλιο πόλεμο για να μπορέσουν να πάρουν άδεια παραμονής. Η οικογένεια σε ανταπόδωση του καλού που τους έκανε πήρε το όνομά του (Γουίλιαμς).

Τα δύο παιδιά είχαν έφεση στο ποδόσφαιρο που ήταν το μόνο που μπορούσε να τους βγάλει από τη φτώχεια. Ο Ινάκι έχει ήδη 346 συμμετοχές με την Αθλέτικ, οι 239 συνεχόμενες, ενώ ο Νίκο έχει καταγράψει 48 παρουσίες στην ίδια ομάδα.

Ο Νίκο, στο μέσον, πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στον αγώνα της Αθλέτικ με τη Ράγιο Βαγιεκάνο ενώ τον παρακολουθεί ο αδελφός του Ινάκι (δεξιά)

Ο Ινάκι έπαιξε 17 φορές στην εθνική νέων της Ισπανίας και μια φορά στην ανδρική ομάδα. Όμως οι κανονισμοί της ΦΙΦΑ από τότε που ο Βασίλης Χατζηπαναγής έχασε την ευκαιρία να παίξει στην Εθνική Ελλάδας επειδή είχε αγωνιστεί με την ομάδα νέων της ΕΣΣΔ έχουν αλλάξει. Τώρα μπορείς να αλλάξεις Εθνική ομάδα, εάν έχεις διπλή υπηκοότητα, ακόμα κι αν έχεις τρεις παρουσίες σε Εθνική. Αρκεί να μην είναι σε τελική φάση διοργάνωσης.

Το «παράθυρο» αυτό αξιοποίησαν στην Γκάνα για τον Ινάκι. Στην αρχή δεν ενθουσιάστηκε με την πρόσκληση: «Έφυγα μικρός από τη χώρα, μεγάλωσα σε άλλο περιβάλλον, είναι κρίμα να στερήσω τη θέση από κάποιο παιδί που έμαθε ποδόσφαιρο και θέλει να προοδεύσει στην Γκάνα» είχε δηλώσει.

Όμως o προπονητής της ομάδας, ο Ότο Άντο που γεννήθηκε κι έπαιξε ποδόσφαιρο στη Γερμανία δεν ήθελε να χάσει έναν ποδοσφαιρσιτή με σημαντικές παραστάσεις και νοοτροπία νικητή.

Ο Νίκο, πάλι, οδηγήθηκε στην Εθνική Ισπανίας λόγω των καλών εμφανίσεων στη «Λα Λίγκα», αλλά και τις δυνατότητες εξέλιξης που έχει.

«Το όνειρο της μητέρας μας ήταν να μας δει να παίζουμε μαζί. Πραγματοποιήθηκε στην Αθλέτικ. Τώρα πρέπει να συνηθίσει να μας βλέπει να παίζουμε και σε ξεχωριστές Εθνικές ομάδες» είπε ο Ινάκι με αφορμή την ξεχωριστή τους παρουσία αυτή την εβδομάδα με Ισπανία και Γκάνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This