Ιταλία – Ελλάδα 2-0 για τα Προκριματικά του Euro – Βελτιωμένη η Εθνική, αλλά…

Must Read

Πριν ακόμα την πρώτη σέντρα, η Εθνική μας ομάδα δεν είχε ρεαλιστικές ελπίδες πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020. Στόχος, λοιπόν, ήταν να παρουσιάσει ένα σύνολο με σημάδια βελτίωσης που θα μπορέσει δώσει το έναυσμα για το restart. Μπορεί η Ελλάδα να έχασε με 2-0 από την Ιταλία στο Ολίμπικο της Ρώμης, ωστόσο, η εικόνα της αφήνει περιθώρια αισοδοξίας μιας και κατάφερε να σταθεί αρκετά καλά, δεχόμενη λίγες φάσεις από τους γηπεδούχους αλλά και έχοντας τις δικές της πολύ σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρει ανεξάρτητα του ότι δεν τις αξιοποίησε.

Η Ιταλία είχε από την αρχή περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της και έψαξε τους διαδρόμους προς την περιοχή του Πασχαλάκη. Παρ’ όλα αυτά, η Εθνική μας ομάδα όντας καλά στημένη αμυντικά, δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν. Μάλιστα, ήταν αυτή που είχε την πιο μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου στο 12’ για να σκοράρει όμως ο Λημνιός νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ντοναρούμα. Οι παίκτες του Φαν΄τ Σχιπ ακολουθώντας πιστά το πλάνο του προπονητή τους, κράτησαν με σχετική άνεση το «μηδέν» στην άμυνα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και ενδεικτικού αυτού είναι το γεγονός πως οι Ιταλοί δεν είχαν καμία τελική εντός εστίας μέχρι και το 45’.

Στην επανάληψη οι Ιταλοί ανέβασαν την πίεσή τους και δημιούργησαν 2-3 καλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, αλλά και πάλι η ελληνική ομάδα ήταν αυτή που έχασε τη μεγαλύτερη με τον Κουλούρη να μην μπορεί να σκοράρει μετά από ωραία ενέργεια του Λημνιού. Επειδή όμως η μπάλα τιμωρεί, μία λάθος αντίδραση του Μπουχαλάκη έδωσε την ευκαιρία στην Ιταλία να ανοίξει το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζορζίνιο. Το δεύτερο γκολ του συγκροτήματος του Ρομπέρτο Μαντσίνι από τον Μπερναρντέσκι έβαλε απλά το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020. Για την Εθνική μας αυτό το ματς μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τη συνέχεια, να κρατήσει τα θετικά στοιχεία και να μπορέσει να διορθώσει τα όποια λάθη έγιναν έτσι ώστε να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη στα τρία ματς που απομένουν και στα οποία το πλάνο έχει… κωδικό Κατάρ.

πηγή: sdna.gr

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This