Δευτέρα 14/6/2021

Ένταση και πανό κατά του Ερντογάν σε διεθνή ποδοσφαιρικό αγώνα 6×6 στο Ρέθυμνο (video)

Μετά τους φασιστικούς χαιρετισμούς των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων της Τουρκίας στους προκριματικούς αγώνες της ομάδας για το Euro 2020, οι εντάσεις έφτασαν και στους ελληνικούς αγωνιστικούς χώρους.

Η ειδοποιός διαφορά ήταν πως, αυτή τη φορά δεν είχαμε κάποια προπαγανδιστική κίνηση υπέρ της πολιτικής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά, αντιθέτως συνθήματα και πανό εναντίον του.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού της Βραζιλίας με την Τουρκία για το φετινό Socca World Cup (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου σε γήπεδα 6×6), που διεξάγεται στο Ρέθυμνο, Έλληνες φίλαθλοι σήκωσαν πανό κατά της Τουρκίας και φώναξαν συνθήματα κατά της γείτονας χώρας και του προέδρου της, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί προσωρινά.

Το περιστατικό έγινε στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης, με το πανό που σηκώθηκε στην εξέδρα να αναγράφει «Against Turkish Fascism», ενώ ακούστηκαν δεκάδες «αντιτουρκικά» συνθήματα.

Η αναμέτρηση διακόπηκε για περίπου 7 λεπτά, διάστημα όπου Τούρκοι ποδοσφαιριστές κινήθηκαν απειλητικά προς την εξέδρα.

Ευτυχώς, χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων, η κατάσταση δεν «ξέφυγε» και το παιχνίδι συνεχίστηκε, αφού, πρώτα, κατέβηκε το πανό και απομακρύνθηκαν οι… ταραξίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ