Τι απαγορεύεται στο Κατάρ, οι ποινές που προβλέπονται…

Must Read

To Κατάρ ξόδεψε του κόσμου τα λεφτά για να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και ελπίζει σε βάθος δεκαετίας να κάνει απόσβεση. Τα πρώτα μηνύματα πάντως δεν είναι θετικά.

Ο αρχικός στόχος για γύρω στα δύο εκατομμύρια τουριστών στη διάρκεια των αγώνων μειώθηκε αρχικά στο 1,5 εκατομμύριo και τώρα… έπεσε στο 1,3 εκ. επισκέπτες.

Ρόλο σε αυτό έπαιξαν οι απουσίες χωρών που κινητοποιούν όγκο οπαδών, όπως η Ιταλία και η Ρωσία, με τους δεύτερους να υστερούν σε αριθμό, αλλά να ξοδεύουν πολλαπλάσια χρήματα από τους «τιφόζι».

Ρόλο έπαιξε και η εποχή. Η διοργάνωση μέχρι τώρα γινόταν καλοκαίρι και πολλοί τη συνδύαζαν με τη θερινή άδεια.

Για πολλούς αναλυτές όμως υπάρχει ένα ακόμα, βασικό αντι-κίνητρο για να πάει να παρακολουθήσει από κοντά το Μουντιάλ. Είναι οι αυστηροί νόμοι που επικρατούν στη χώρα σε θέματα που στις Δυτικές χώρες θεωρούνται κεκτημένα ή αντιμετωπίζονται με… χαλαρώτητα.

Μερικά από αυτά:

*Η κατοχή και χρήση ναρκωτικών τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 51.000 ευρώ και 15 χρόνια φυλάκιση.

*Οι γυναίκες δεν πρέπει να έχουν ακάλυπτα λαιμό και ώμους. Ακόμη πρέπει να φορούν μακρύ παντελόνι ή φούστα που θα καλύπτει τα πόδια. Οι παραβάτες συλλαμβάνονται.

*Αποδοκιμάζονται οι εκδηλώσεις στοργής, ενώ το σεξ εκτός γάμου τιμωρείται με φυλάκιση επτά χρόνων.

*Απαγορεύονται οι σχέσεις με άτομα του ίδιου φύλου (φυλάκιση από ένα έως πέντε χρόνια), όπως και εκδηλώσεις που αφορούν τη LGTB κοινότητα, ακόμα και στάμπες στις μπλούζες που να παραπέμπουν σε αυτήν.

*Απογορεύεται η χρήση αλκοόλ σε δημόσιο χρόνο. Το πρόστιμο φθάνει τα 800 ευρώ,

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This