Μια… άλλη ματιά στο ματς της πρεμιέρας Κατάρ – Ισημερινός

Must Read

Στη σέντρα του αποψινού Μουντιάλ θα βρεθούν δύο εντελώς διαφορετικές χώρες. Το Κατάρ υποδέχεται τον Ισημερινό (ΑΝΤ-1, ώρα 18.00).

Το Κατάρ για να καλύψει τις ανάγκες του σε εργατικό δυναμικό κάνει εισαγωγή εργαζομένων, ενώ ο Ισημερινός… εξάγει, σε μεγάλους αριθμούς μάλιστα, τόσους που προξενεί πονοκέφαλο στους γείτονές του.

Με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα ο Καταριανός βγάζει 18 φορές περισσότερα από τον αντίστοιχο πολίτη του Ισημερινού. Στη μια χώρα περισσεύει ο πλούτος στην άλλη η φτώχεια.

ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ: Το Κατάρ θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Νότιας Κορέας που έστω και ως συνδιογρανώτρια έφθασε στην 4η θέση το 2002. Η βάση της ομάδας είναι η Αλ Σαντ και κανείς δεν αγωνίζεται στο εξωτερικό.

Αντίθετα στον Ισημερινό οι καλοί παίκτες φεύγουν στα… ξένα. Δύσκολα νικιέται η άμυνά του, έχει άλλωστε 540 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ στην προκριμαιτκή φάση και να σκεφτεί κανείς ότι έπαιζε με όλα τα μεγαθήρια (Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη). Είχε στη φάση εκείνη την 3η καλύτερη άμυνα! Στόχος να επαναλάβει το επίτευγμα του 2066 όταν πέρασε στη δεύτερη φάση.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Ο Φέλιξ Σάντσεθ (Κατάρ) είναι… παιδί της Μπαρτσελόνα. Πήγε στο κατάρ το 2006 κι ανέβηκε όλα τα σκαλοπάτια των εθνικών ομάδων μέχρι να φθάσει στην ανδρών. Κορυφαία του στιγμή η κατάκτηση του Πανασιατικού Κυπέλλου το 2019. Ξέροντας ότι το σύστημα που ξέςρει καλά, η πίεση ψηλά και συνεχές πρέσινγκ δεν ταιριάζει απόλυτα στο πνεύμα της ομάδας του έκανε αρκετές… παραχχωρήσεις για να πάρει το καλύτερο δυνατό.

Ο Γκουστάβο Αλφάρο (Ισημαερινός) είναι Αργεντινός. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο στα 30 του στα 58 του αποδέχτηκε την πρόσκληση – πρόκληση της ομοσπονδίας της χώρας να διορθώσει τις… ανορθογραφίες που στοίχησαν τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ της Ρωσίας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΦΙΦΑ: Το Κατάρ είναι η τρίτη από το… τέλος ομάδα στην παγκόσμια βαθμολογία της ΦΙΦΑ που μετέχει στη διοργάνωση. Βρίσκεται στην 50η θέση και… χειρότερες είναι μόνο η Σαουδική Αραβία (51) και Γκάνα (61). Δεν απέχει και πολύ ο Ισημερινος (νο 44).

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ: Λέγεται «Αλ Μπαγιάτ». Απέχει 35 χλμ από την Ντόχα και οι κατασκευαστές του άντλησαν έμπνευση από τη νομαδική ζωή των κατοίκων στην προ πετρελαίου εποχή. Χωρά 60.000 θεατές και χίλιους δηοσιογράφους, ενώ υπάρχουν σουίτες ξενοδοχείου με μπαλκόνι όπου μπορείς να απολαύσεις άνετα το ματς! Μετά τους αγώνες η χωρητικότητα θα μειωθεί στις 32.000, τα καθίσματα που δεν χρειάζονται θα δωθούν σε υπανάπτυκτες χώρες και στους χώρους που θα περισσέψουν θα δημιουργηθούν πολυτελή ξενοεδοχεία, αθλητικοί χώροι και εμπορικό κέντρο.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο 46χρονος Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο ήταν ηλεκτρολόγος πριν γίνει επαγγεματίας διαιτητής. Το 2020 ψηφίσητκε ως ο καλύτερος στον κόσμο. Στη διοργάνωση του 2018 ήταν διαιτητής VAR.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This