Γέμισε Τούρκους αστυνομικούς το Κατάρ!

Must Read

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 3.250 Τούρκοι αστυνομικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε υπηρεσία στο Κατάρ! Τους έχουν νοικιάσει οι διοργανωτές για τη φρούριση των γηπέδων, αλλά και των ξενοδοχείων ποου βρίσκονται οι υψηλοί προσκεκλημένοι!

Ανάμεσά τους βρίσκονται άνδρες της επίλεκτης ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων (Polis Ozel Herekal) η οποία έχει ειδκευτεί σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

Ανέλαβαν υπηρεσία τον περασμένο Οκτώβριο και θα μείνουν στη χώρα για έξι μήνες.

Από τις 3 Οκτωβρίου η τουρκική Εθνοσυνέλευση έκανε δεκτό το αίτημα του προέδρου Ερντογάν για την αποστολή τους.

Μαζί τους βρίσκοναι 150 πυροτεχνουργοί και 80 σκύλοι που ανιχνεύουν εκρητικά.

Η τουρκική συμμετοχή στην ασφάλεια του Μουντιάλ δεν σταματά εδώ. Το πολεμικό πλοίο TCG Burgaazad βρίσκεται εδώ και μέρες στον κόλπο του Κατάρ. Έχει δυνατότητα να ανιχνεύει εκρηκτικούς μηχανισμούς και να εξουδετερώνει μη επανδρωμένα αεροπλάνα!

Επιπλέον έχει σταλεί άγνωστος αριθμός στρατιωτών για να ενισχυθεί η τουρκική βάση που λειτουργεί εδώ και χρόνια στη χώρα.

Όμως η εξωτερική βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας των αγώνων επεκτείνεται και σε άλλες χώρες:

 

Οι Βρετανοί έστειλαν αεροπορία και ναυτικό.

Οι Κορεάτες ανέλαβαν την εκπαίδευση των Καταριανών αστυνομικών, ενώ έχουν και παρουσία ειδικών σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι Γάλλοι μονάδες της αστυνομίας που φροντίζουν για την ασφάλεια των γηπέδων. Είναι η ίδια ομάδα που τα έκανε θάλασσα στον τελευταίο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι!

Μονάδες της αστυνομίας έχουν στείλει και οι Ιταλοί.

Έξω από το… παιχνίδι δεν μπορούσαν να μείνουν οι Αμερικανοί με ειδικούς στον «ηλεκτρονικό πόλεμο» (λέγεμε παρακολουθήσεις, περισσότερα εδώ).

Σε ρόλο απλών αστυνομικών δυνάμεις από το Πακιστάν, την Ινδία, το Σουδάν, το Μπαγκλαντές, αλλά και το Μαρόκο.

Όλη αυτή η πολυεθνκή δύναμη προφανώς δεν αρκεί, αφού τις τελευταίες μέρες οι αρχές προσέλαβαν εκατοντάδες ξένους εργάτες που μένουν στη χώρα και μετά από ταχύρυθμα μαθήματα τους έντυσαν και τους έβγαλαν στο δρόμο για… βοηθητικές αστυνομικές δουλειές.

Όλη αυτή η αστυνομική… βαβέλ αντιμετωπίζει προβλήματα συντονισμού και τα πρώτα δείγματα φάνηκαν στον συνωστισμό στη «ζώνη φιλάθλων» στην Ντόχα την πρώτη κιόλας μέρα των αγώνων όταν τους ξέφυγε ο έλεγχος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This