Η πρώτη έκπληξη του Μουντιάλ: Αργεντινή – Σαουδική Αραβία 1-2 – Δείτε τα γκολ

Must Read

Ο «αδύναμος κρίκος» του 3ου ομίλου στο Μουντιάλ, η Σαουδική Αραβία, έκανε την πρώτη μεγάλη έκπληξη. Νίκησε με 2-1 την Αργεντινή και της έβαλε… δύσκολα στην υπόθεση πρόκριση.

Ο Μέσι κι η παρέα του είναι για πολλούς το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ. Η ήττα όμως και η εμφάνιση, ιδίως στο β’ μέρος, σίγουρα βάζει τον τίτλο αυτό σε αμφισβήτηση.

Οι Νοτιαμερικάνοι είχαν 36 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητοι (25-11-0). Στην τελευταία τους ήττα δεν υπήρχε covid-19 στον κόσμο και στην Ελλάδα Μητσοτάκης, ήταν το 2018!

Κι όμως στο ξεκίνημα του αγώνα τίποτε δεν έδειχνε ότι θα γίνει το… μπαμ. Η Αργεντινή είχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα, ο Μέσι ήταν ο δημιουργός κάθε καλής προσπάθειας και προηγήθηκε στο 8′ με δική του εκτέλεση πέναλτι όταν ο Αμντουλαχαμίτ τράβηξε τον Περέδες από τη φανέλα.

Οι Σαουδάραβες πίεζαν ψηλά. Αυτό τους έδινε δύο δυνατότητες.

*Η μία ήταν να βγαίνουν στον αιφνιδιασμό,

*η δεύτερη να βγαίνουν συχνά σε θέση οφ σάιντ οι αντίπαλοί τους. Έτσι δεν μέτρησε γκολ που σημείωσαν στη συνέχεια (27′).

Στο β΄μέρος άλλαξε άρδην η εικόνα. Τα γκολ της Σαουδικής Αραβίας στο 48′, από λάθος του Μέσι στη μεσαία γραμμή και σκόρερ τον Αλ Σεχρί και του Αλ Ντασουαρί στο 58′ αποσυντόνισαν τους Αργεντίνους.

Οι αλλαγές που έγιναν δεν κατάφεραν να δώσουν το κάτι παραπάνω σην ομάδα που θεωρούσε «χαμηλό εμπόδιο» τους Σαουδάραβες. Με σκληρή άμυνα που «χαλούσε» τις επιθετικές προσπάθειες των Αργεντίνων και τον τερματοφύλακα να δείχνει την κλάση του με επέμβαση στο 63′ σε σουτ του Παρέδες κατάφεραν να πάρουν μια ιστορική νίκη, προσθέτοντας μια ακόμα εντυπωσιακή αποτυχία στο μουντιαλικό παλμαρέ των αντιπάλων τους.

Αργεντινή: Μαρτίνες, Ντε Πολ, Ντι Μαρία, Λαουτάρο, Μέσι, Μολίνα, Οταμέντι, Πάπου Γκόμες(59′ Λισάντρο Λόπεζ), Παρέδες(Αλβάρεζ), Ρομέρο(Φερνάντεζ), Ταγιαφίκο(71′ Koύνια).

Σαουδική Αραβία: Φαράζ(45+4′ Αλαμπίντ), Αμντουλαχαμίτ, Μπολεαχί, Μπουραϊκάν(89′ Ασίρι), Ντοσαρί, Μαλκί, Οαϊς, Αλ Σαχράνι(90+9′ Μπρέικ), Αλ Σεχρί(78′ Γκαμνάμ), Κανό, Ταμπακτί.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This