Ένα παιδί κοιτά το… άστρο του και οδηγεί τη Γαλλία στην κορυφή

Must Read

Ο Κιλιάν Εμπαμπέ είναι 23 ετών, έχει φορέσει 69 φορές τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας, έχει σημειώσει 29 γκολ, επιδόσεις που άλλοι φθάνουν όταν αποκτήσουν την ηλικία του βετεράνου. Κι ενώ είναι πια άντρας έχει τη διάθεση μικρού παιδιού όταν μπαίνει στο γήπεδο. Ευχαριστιέται το παιχνίδι, παίζει για την ομάδα και λάμπει εκτυφλωτικά.

Είναι η «ζωντανή απόδειξη» ότι το ποδόσφαιρο δεν θα σταματήσει ποτέ να παράγει λαμπερά αστέρα. Στον αγώνα με την Αυστραλία (4-1) έλαμψε εκτυφλωτικά και έδωσε υποσχέσεις ότι οι «τρικολόρ», παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες τους μπορούν, όχι μόνο να φθάσουν ψηλά, αλλά και να δώσουν τέλος στην παράδοση που θέλει τη νυν πρωταθλήτρια σε κάθε διοργάνωση να αποτυγχάνει εντυπωσιακά να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Μπορεί το ματς να ήταν χαμηλού ρίσκου για τους Γάλλους, αλλά είχε ενδιαφέρον καθώς τα «καγκουρό» άνοιξαν το σκορ στο 9′ με τον Γκούντγουιν, έναν μάλλον άσημο 30χρονο ποδοσφαιριστή που παίζει στην ομάδα της γενέθλιας πόλης του, την Αδελαΐδα.

Ο Εμπαπέ πρωταγωνιστής σε κάθε δημιουργική προσπάθεια έβαλε αρχικά, με την αποοδσή του και στη συνέχεια με τη συμμετοχή του στις τελικές προσπάθειες και τα γκολ τη σφραγίδα του.

Στο 27′ ο Ραμπιό ισοφάρισε (1-1), στο 32΄οι Ζιρού έδωσε το προβάδισμα και τα υπόλοιπα τα άφησαν για τη συνέχεια.

Ο Εμπαπέ «μίλησε» στο 68′ δείχνοντας ότι το ματς δεν μπορεί να χαθεί, ενώ τρία λεπτά αργότερα (71′) έδωσε ασίστ στον Ζιρού για το 4-1, γκολ που περισσότερο σημαντικό από την ομάδα ήταν για τον ίδιο τον σκόρερ που έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα (51) τέρματα στην ιστορία των «τρικολόρ». Ταυτόχρονα ήταν μια υπενθύμιση ότι το ρεκόρ δεν θα «αντέξει» πολλά χρόνια.Ο Ζιρού είναι 36 χρόνων, ο Εμπαπέ 23 και τους χωρίζουν μόλις 22 τέρματα. Η κατάρριψη είναι θέμα χρόνου.

Η Αυσραλία αθλητική έπαιξε όσο μπορούσε. Δεν κλείστηκε, βοήθησε το παιχνίδι να γίνει θεαματικό κι αυτό της πιστώνεται.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Λ.Ερναντές (13′ Τ.Ερναντές), Ουπαμεκανό, Κονατέ, Παβάρ (89′ Κούντε), Τσουαμενί (77′ Φοφανά), Ραμπιό, Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ντεμπελέ (77′ Κομάν), Ζιρού (89′ Τουράμ).
Αυστραλία (Γκρέιαμ Άρνολντ): Ράιαν, Άτκινσον (85′ Ντέγκενεκ), Μπέχιτς, Σούταρ, Ρόουλς, Μόουι, ΜακΓκρί (73′ Μάμπιλ), Ιρβάιν (85′ Μπάκους), Γκούντγουϊν (73′ Κουόλ), Λέκι, Ντιουκ (56′ Κάμινγκς).




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This