Απίστευτο! Στρατιωτική επέμβαση στην Καταλονία ζήτησε πρώην τερματοφύλακας της Ρεάλ

Must Read

Οι ακραίες θέσεις πυροδοτούν και… αν όχι ακραίες, τουλάχιστον, σημαντικές αντιδράσεις! Έτσι, λοιπόν, και η θέση του πρώην τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης, Χεσούς Φερνάνδεθ, για το ζήτημα της Καταλονίας, μετά την καταδίκη των 12 αυτονομιστών πολιτικών, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην Ισπανία, αφού ο διεθνής ποδοσφαιριστής κάλεσε ουσιαστικά τον ισπανικό στρατό να επέμβει!

«Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει στην Καταλονία. Ο στρατός να επέμβει τώρα! Όχλος και κακοποιοί που διαδηλώνουν με αυτόν και ακόμη χειρότερο τρόπο για μία καταδίκη, που είναι εξάλλου και μικρή. Είναι τρελό. Ζήτω η Ισπανία!», έγραψε.

Ο πρώην παίκτης της «Βασίλισσας», που σήμερα αγωνίζεται στη ρουμανική Κλουζ, δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter εικόνες από τις συγκρούσεις στη Βαρκελώνη και σχολίασε, ζητώντας την επέμβαση του στρατού στην Καταλονία.

Μετά από αυτό πολλές προσωπικότητες από διάφορους τομείς του δημόσιου βίου, του θεάματος και του αθλητισμού τοποθετήθηκαν άλλοι με αρνητικό τρόπο κι άλλοι με θετικό τρόπο!

Το tweet του Φερνάνδεθ γέμισε αμέσως με απαντήσεις κι αντιδράσεις θαυμαστών του ή άλλων φιλάθλων, πολλές εκ των οποίων ήταν από αρνητικές έως και προσβλητικές.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται δύσκολη μέρα στην Καταλονία. Πολλές αυτονομιστικές οργανώσεις και εργατικά συνδικάτα έχουν κηρύξει γενική απεργία και διαδηλώσεις, προβαίνοντας και σε καταλήψεις αυτοκινητοδρόμων και κτηρίων σε όλη την ισπανική αυτόνομη Περιφέρεια.

Εξάλλου, χθες το βράδυ, η Βαρκελώνη συγκλονίσθηκε για άλλη μια φορά από επεισόδια, με σφοδρές συγκρούσεις ακροδεξιών και αντιφασιστών στο κέντρο της καταλανικής μητρόπολης.

Μετρό, προαστιακός, λεωφορεία και τραμ θα υπολειτουργήσουν, ενώ ελάχιστη θα είναι και η κυκλοφορία των σιδηροδρομικών συρμών στην Περιφέρεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Ταυτόχρονα, παρ’ όλο που δεν σχετίζονται με τη γενική απεργία, θα συγκλίνουν στη Βαρκελώνη οι πέντε «πορείες για την ελευθερία (Marxes per la llibertat)» από την Τζιρόνα, το Βικ, την Τάρεγα, τη Μπέργα και την Ταραγόνα.
Τις πορείες οργάνωσαν μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης για τους 12 Καταλανούς πολιτικούς, οι αυτονομιστικές οργανώσεις ANC και Omnium.

Όσο για την κοινή γνώμη, είναι ακόμα συγκλονισμένη από τις χθεσινοβραδινές εικόνες ενός νεαρού αυτονομιστή να υφίσταται ανηλεή ξυλοδαρμό από ακροδεξιά στοιχεία. Η καταλανική αστυνομία πραγματοποίησε 11 προσαγωγές χθες το βράδυ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This