Ζιρού όπως «Ζιζού» και φυσικά με Εμπαπέ η Γαλλία στους «8», 3-1 την Πολωνία

Must Read

Κάποτε τα Γαλλικά ήταν διεθνής γλώσσα. Σήμερα το μόνο που έχει μείνει στους απογόντους του Ναπολέοντα σε διεθνές επίπεδο είναι η εθνική τους ομάδα. Η Γαλλία πήρε άνετη πρόκριση με αντίπαλο την Πολωνία (3-1)κι έδειξε αποφασισμένη να υπερασπίσει μέχρι τέλους τον τίτλο της που κατέκτησε πριν τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Ρωσίας.

Μπορέι να μην έχει «Ζιζού», όπως φώναζαν τον Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά έχει Ζιρού και φυσικά Εμπαπέ. Οι δυό τους συνεργάστηκαν στο πρώτο γκολ των «τρικολόρ» με τον μικρό να σερβίρει και τον 36χρονο επιιθετικό στο 44′.




Μπορεί να έκανε το δύσκολο να φαίνεται εύκολο ο σκόρερ, με το γκολ αυτό να έφθασε τα 52 γκολ, τα περισσότερα από κάθε άλλο διεθνή, αφήνοντας πίσω τον Τιερί Ανρί (51), αλλά νωρίτερα (29′) είχε χάσει το άχαστο σε άδειο τέρμα!




Ο δρόμος για τη νίκη ήταν πιά ορθάνοιχτος. Για να… κρατηθεί το ενδιαφέρον των θεατών ανέλαβε ο Εμπαπέ που σημείωσε δύο υπέροχα γκολ στο 74′ και στο 90′. Ποτέ άλλοτε 24χρονος ποδοσφαιριστής δεν έχει φθάσει τα εννιά γκολ σε Μουντιάλ! Καλά να είναι να σπάσει όλα τα ρεκόρ.







Παρηγοριά για τους Πολωνούς το πέναλτι που κέρδισαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και εκτέλεσε δύο φορές ο Λεβαντόφσκι για να σκοράρει (3-1).




Γαλλία:  Λορίς, Κουντέ (90+2 Ντεσασί), Βαράν, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Τσουαμενί (66΄Φοφανά), Ραμπιό, Ντεμπελέ, Γκριεζμάν, Εμπαπέ, Ζιρού.

Πολωνία: Σέσνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ (87′ Μπένταρεκ), Μπερεσίνσκι, Φρανκόβσκι, (87′ Γκροσίνγσκι) Σιμάνσκι (65′ Μίλικ), Κριχόβιακ (71′ Μπιέλικ), Ζιελίνσκι, Καμίνσκι (71′ Ζαλέβσκι), Λεβαντόφσκι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This