Είχε Γιασίν το Μαρόκο και πήρε την πρόκριση στους «8» – Πικρό αντίο για την Ισπανία

Must Read

Το Μαρόκο πέρασε στους «8» του Μουντιάλ! Απέκλεισε την Ισπανία στα πέναλτι (3-0, 0-0 το ματς στα 90′ και 120′). Τη διαφορά την έκανε ένας… Γιασίν. Όχι φυσικά η μυθική μορφή του Σοβιετικού ποδοσφαίρου, αλλά ο Γιασίν Μπόνο, ο τερματοφύλακας της ισπανικής Σεβίλλης που έπιασε δύο πέναλτι, ενώ άλλο ένα είδε να καταλήγει στο δοκάρι.

Το ματς ήταν μια ήττα του Λουίς Ενρίκε. Ηττήθηκε κατά κράτος. Δεν του βγήκε το πλάνο, δεν του βγήκαν και οι αλλαγές. Πάρτε παράδειγμα τον Πάμπλο Σαράμπια. Τον πέρασε στο 120′ για τη διαδικασία των πέναλτι. Πριν το σφύριγμα της λήξης προσπάθησε να σκοράρει και βρήκε δοκάρι. Αμέσως μετά ήταν ο πρώτος Ισπανός που εκτέλεσε πέναλτι. Δοκάρι και πάλι!




Οι εκτέλέσεις των Σολέρ και Μπούσκετς είχαν… χειρότερη τύχη. Βρήκαν τα γάντια του Γιασίν Μπόνο, του παιδί των Μαροκινών οικονομικών μεταναστών που γεννήθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά.




Όσο για το ματς;

Θα περίμενε κανείς η Ισπανία να προσέφερε ένα πλούσιο ποδοσφαιρικό γεύμα, κάτι αντίστοιχο της «παέγια» και από τη Μαροκινή κάτι σαν «κους κους».

Αντί γιαυτό προέφεραν σούπα και μάλιστα… νερόβραστη, τουλάχιστον στο πρώτο μέρος. Αρκεί ένα στατιστικό στοιχείο για την επιβεβαίωση: Η Ισπανία σε 46′ που κράτησε η πρώτη περίοδος είχε μόλις μια τελική στην εστία! Και προς επίρρωση του… ατοπήματος αρκεί να συμπληρώσει κάποιος ότι από το 1966 η ομάδα ποτέ δεν είχε ασκήσει τόσο χαλαρή πίεση σε αντίπαλο.

Θα πει κανείς ότι δεν ήταν η Ισπανία που δεν βλεπόταν. Ήταν το Μαρόκο που κατάφερε όχι μόνο να χαλάσει το παιχνίδι της, αλλά και να κυριαρχεί κατά διαστήματα.

Μα το Μαρόκο μπορεί να αντιπροσώπευε στον αγώνα όλο τον Αραβικό κόσμο εξού και οι 25.0000 Άραβες (44.667 τα εισιτήρια) στις εξέδρες να το υποστηρίζουν, αλλά να μην ξεχνάμε ότι τα 10/11 της ομάδας που ξεκίνησε παίζει στην… άπιστη Δυτική Ευρώπη κι ένας, ο Σάις βγάζει το… ψωμί του στην τουρκική Μπεσίκτας που δεν τη λες και ασήμαντη ομάδα.

Στην επανάληψη προσπάθησαν οι Ισπανοί να ανέβουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Με τους Ασένσιο και Τόρες σε… ρηχά νερά δεν κατάφεραν να απειλήσουν, ενώ με την είσοδο του Μοράτα αισθάνθηκαν λίγο περισσότεροι οι Μαροκινοί τους αντιπάλους τους. Μέχρι εκεί.

Μαρόκο: Μπουνού, Χακιμί, Αγκουέρντ (85′ ελ Γιαμίκ), Σαΐς, Μαζραουί (82′ Ατιγιάχ Αλάχ), Ουναχί (120′ Μπενούν), Αμραμπάτ, Αμαλάχ (82′ Κεντίρα), Ζιγές, Εν Νεσιρί (82′ Σαμπρί), Μπουφάλ (66′ Εζαλζουλί).

Ισπανία: Σιμόν, Γιορέντε, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (98′ Μπαλντέ), Γκάβι (63′ Σολέρ), Μπουσκέτς, Πέδρι, Τόρες (75′ Ν. Γουίλιαμς – 119′ Σαράμπια), Ασένσιο (63′ Μοράτα), Όλμο (98′ Ανσού Φάτι).




 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This