Μέσι εναντίον Εμπαπέ: Η σύγκρουση που δεν θα ξαναδούμε

Must Read

Εμπαπέ στα χνάρια του Πελέ

Μέσι στα βήματα του Μαραντόνα

Οι δημοσιογραφικοί τίτλοι που παίζουν από την στιγμή που αποκλείστηκε η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο σε αυτό το Μουντιάλ!

Λες κι η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα έχει βαλθεί το δίπολο Αργεντινής και Γαλλίας να το επικεντρώσει σε δύο από τους 22 ποδοσφαιριστές.

Έχει δίκιο ή άδικο;

Οι αναμενόμενοι πρωταγωνιστές του αποψινού τελικού είναι τόσο διαφορετικοί. Ο ένας στα 23, ο άλλος στα 35.

Ο Γάλλος έχει δύο ακόμα Μουντιάλ μπροστά του, ο Αργεντίνος πιθανότατα δίνει την τελευταία του παράσταση σε αυτή τη διοργάνωση.

Για τον κόσμο που αγαπά τις συγκρίσεις αυτή είναι μια σπάνια ευκαιρία. Δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε μια αναμέτρηση του Πελέ με τον Μαραντόνα, όπως και οι φίλοι της πυγμαχίας δεν κατάφεραν να δουν τον Μάικ Τάισον να αντιμετωπίζει τον Μοχάμετ Άλι ή του μπάσκετ με τον Λεμπρόν Τζέιμς να παίζει εναντίον του Μάικλ Τζόρνταν. Για όλους αυτούς ο αποψινός τελικός είναι η μεγάλη τους στιγμή.

Μην κρυβόμαστε όμως. Ο Μέσι δεν μπορεί να γίνει Μαραντόνα, ούτε ο Εμπαπέ, ακόμα, μπορεί να γίνει Πελέ.

Ο κάθε ποδοσφαιριστής γράφει τη δική του ιστορία. Ακόμα κι αν χάσει ο Μέσι το Κύπελλο στον τελικό με τη Γαλλία κανείς δεν μπορεί να του αμφισβητήσει ότι σε 1002 επίσημους αγώνες έχει σημειώσει 791 γκολ και έχει δώσει 340 ασίστ.

Το ίδιο και στον Εμπαπέ κανείς δεν μπορέι να εμφισβητήσει το ταλέντο του, τις επιδόσεις του με τα 9 τέρματα σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα κι αν διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσει τον πρώτο σκόρερ των Μουντιάλ, τον Γερμανό Κλόσε (16 γκολ).

Ακόμα και ο χαρακτήρας τους είναι διαφορετικός. Αυτό τουλάχιστον που βγαίνει προς τα έξω.

Ο Μέσι έχει κατηγορηθεί οτι δεν διαθέτει τα ηγετικά προσόντα του Μαραντόνα. Δεν είναι ο παίκτης ου θα εμπνεύσει τους συμπαίκτες του.

Ο Εμπαπέ, με τη σειρά του είναι υπερβολικά εγωιστής. Παλιοί του συμπαίκτες τον έχουν κατηγορήσει ότι παίζει για τον ευατό του, ενώ ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο προπονητής της Γαλλίας όταν στη διάρκεια των αγώνων ρωτήθηκε εάν διαχειριστεί τον ποδοσφαιριστή, με την έννοια να τον ξεκουράσει σε κάποιους αγώνες απάντησε: «Σημαντικότερο είναι να διαχειριστώ τον εγωισμό του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This