Φωνές από τη Σούπερ Λιγκ 2: «Που πήγαν Αυγενάκη τα λεφτά;»

Must Read

Αύριο Πέμπτη οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, της δεύτερης κατηγορίας του επαγγελματικου πρωταθλήματος, έχουν σύσκεψη με μοναδικό θέμα τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Αιτία η απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να περικόψει – κι άλλο – τα έσοδά τους από το στοίχημα.

Η ιστορία είναι μεγάλη και πικρή. Οι στοιχηματικές εταιρείες φορολογούνται από το κράτος για τη χρήση του «ονόματος» των ομάδων στο κουπόνι. Τα χρήματα τα παίρνει το κράτος, τα αποδίδει, με καθυστέρηση, κι όταν το κάνει αυτό είναι μειωμένα.

Γιατί; Αντί να αποδίδονται στις ομάδες, όπως λέει ο νόμος, κατευθύνονται σε παραχές στην εκλογική περιφέρεια του υφυπουργού, το Ηράκλειο και σε διοργανώνεις με ελάχιστο αθλητικό, αλλά έντονο πολιτικό ενδιαφέρον (εκλογές έρχοναι…), όπως οι… Μεσογειακοί παράκτιοι αγώνες! Άλλωστε δεν υπάρχει αθλητική εκδήλωση τα τελευταία χρόνια που να μην έγινε στην εκλογική περιφέρεια του κ. Αυγενάκη.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει το περασμένο καλοκαίρι ο κ. Αυγενάκης οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 θα είχαν εξασφαλισμένα έσοδα 400.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που πήρε η ΕΡΤ αφού κανείς άλλος δεν ενδιαφέρθηκε και το ποσοστό από το στοίχημα. Όπως είχε δηλώσει, τότε, οι 34 ομάδες θα έπαιρναν από 286.000 ευρώ που στην πορεία έγιναν 170.000 και τώρα, την ώρα της πληρωμής, «κατέβηκαν» στις 70.000!

Άνθρωποι του ποδοσφαίρου υποστηρίζουν ότι ανάλογη μείωση θα γινόταν και στις ομάδες της Σούπερ Λίγκα, αλλά εκεί το θέμα… έληξε με ένα τηλεφώνημα του προέδρου του συνεταιρισμού Βαγγέλη Μαρινάκη στον υφυπουργό!

Οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 ξεκίνησαν το πρωτάθλημα χωρίς έσοδα με χρέη προς τους παίκτες και τους προμηθευτές και περιμεναν τα χρήματα από τη φορολογία του στοιχηματος να… ξεχρεώσουν. Η ανατροπή των δεδομένων τινάζει στον αέρα τον προϋπολογισμό τους.

Κανείς δεν έχει καταλάβει, ακόμα, ποιός τα διαχειρίζεται τα χρήματα αυτά και πως. Το υπουργείο Οικονομικών δείχνει το υφυπουργείο Αθλητισμού και το αντίστροφο. Ακόμα κανείς δεν ξέρει ποιό είναι το συνολικό ποσό και που διοχετεύεται.

Έτσι ενώ οι παίκτες του στοιχήματος και οι εταιρείες θεωρούν ότι με τον τρόπο τους βοηθούν όλες τις βαθμίδες του ποδοσφαίρου (και του μπάσκετ), τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, στην πράξη, τα χρήματα όχι μόνο δεν πηγαίνουν εκεί που λέει ο νόμος, αλλά στο τέλος παρουσιάζονται ως… γενναία παροχή από την πλευρά της πολιτείας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This