Απέτυχε η προσπάθεια… εξαγνισμού του Λευτέρη Αυγενάκη από την Σούπερ Λιγκα – Τι υποστήριξε δια Γιώργου Κοσμά η ΑΕΚ

Must Read

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε στο ΔΣ, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, να ψηφίσουν τα μέλη υπέρ της απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη οι ομάδες του συνεταιρισμού να πάρουν από 1,5 εκ. από τη φορολογία του στοιχήματος, αλλά ταυτόχρονα να στηρίξουν την απόφασή του να μειώσει, δραματικά τα έσοδα των ομάδων της SL2 (της παλιάς Β’ κατηγορίας). Η άρνηση της ΑΕΚ να ψηφίσει, ως προς το δεύτερο σκέλος, προκάλεσε την έκρηξη του προέδρου που έκλεισε το κομπιούτερ και το ΔΣ διακόπηκε χωρίς να υπάρξει απόφαση αφού προαπαιτούμενο ήταν η ομοφωνία.

Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς στην τοποθέτησή του ανέφερε:

«Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί εμείς πρέπει να υποδυθούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση κ. Πρόεδρε η ΑΕΚ όπως το έχει εκφράσει και στο παρελθόν, συμφωνεί με το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου για κάθε ΠΑΕ. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Τα χρήματα όμως που αφορούν και την Super League 2 δεν τα μοιράζει η Super League 1 για να συμφωνήσουμε εδώ ή να διαφωνήσουμε για το τι πρέπει να πάρει η Super League 2. Το μοιράζει με δική του ευθύνη από τα έσοδα της φορολογίας του στοιχήματος το υφυπουργείο Αθλητισμού. Είναι θέμα του υφυπουργού Αθλητισμού όχι δικό μας. Εδώ δεν ήρθαμε όμως για να εξαγνίσουμε πολιτικά τον κύριο Αυγενάκη. Ήρθαμε για να αποφασίσουμε αν είμαστε ικανοποιημένοι ή όχι με το ποσό. Επαναλαμβάνω πως το συνολικό ποσό για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι πολιτική απόφαση του υφυπουργού. Όχι δική σας κύριε πρόεδρε ή δική μας. Εμείς συμφωνήσαμε να μη πάρει τίποτα η ΑΕΚ Β’ και να προστεθεί αυτό το ποσό για τους υπόλοιπους. Αλλά να αποφασίσουμε εμείς από έναν κουμπαρά που μοιράζει ο υφυπουργός τι είναι δίκαιο να πάρει η Super League 2 δε μπορούμε να το συζητάμε».

Η αναπληρωτής πρόεδρος Κάτια Κοξένογλου (Ατρόμητος) τον διέκοψε υποστηρίζοντας ότι είναι αναγκαίο να συμφωνήσουμε ότι είναι δίκαιη η κατανομή.

Ο κ. Κοσμάς σχολίασε:

«Πως θα πω εγώ αν είναι δίκαια η κατανομή όταν ξέρω πως υπάρχουν τόσες ομάδες και τόσοι εργαζόμενοι που περιμένουν να ζήσουν και μπορούν να βρεθούν στον δρόμο. Δε μπορώ να σταθώ στο αν υπάρχουν κάποιες διεφθαρμένες ομάδες και να κάνω δίκη».

Η κ. Κοξένογλου κάλεσε την ΑΕΚ να παραχωρήσει το ποσό που της αντιστοιχεί στις ομάδες της Super League 2.

«Τους λαϊκισμούς κυρία Κοξένογλου αλλού, απάντησε ο Γιώργος Κοσμάς. Όχι στην ΑΕΚ και σε μένα. Αυτά τα λαϊκίστικα αλλού. Το τι θα κάνει η ΑΕΚ θα το αποφασίσει η ΑΕΚ, δεν θα της υποδείξετε εσείς τι θα κάνει. Επαναλαμβάνω πως εδώ είμαστε η Super League 1. Εγκρίνουμε το ποσό που είναι να πάρουμε εμείς κι όχι το αν είναι σωστό το ποσό που βγάζει ένας υφυπουργός και πως το μοιράζει. Το αν για να πάρει η Super League 1 ένα ποσό, πρέπει αντίστοιχα να μειωθεί το ποσό της Super League 2 είναι κάτι που αφορά την απόφαση του υφυπουργού για το ποσό που διαθέτει και για τις δύο μαζί σε σχέση και με άλλα αθλήματα και διοργανώσεις. «Ποιο είναι το δεύτερο ερώτημα που τίθεται προς ψηφοφορία κύριε πρόεδρε; Συμφωνείτε με την διανομή στην Super League 2; Είναι ερώτημα για μας αυτό κύριε πρόεδρε; Για το αν δέχεται κριτική ο κύριος Αυγενάκης και στενοχωριέται και δεν του αρέσουν τα δημοσιεύματα, θα αποφασίσουμε εμείς; Τα συνολικά νούμερα για το ποδόσφαιρο δεν το καθόρισε η Λίγκα, αλλά ο υφυπουργός. Και μετά από αυτό καθίσαμε να δούμε πως θα μοιραστεί. Δεν διαφωνώ με σας κύριε πρόεδρε, αλλά διαφωνώ με τον υφυπουργό και δεν μπορούμε εμείς να τον δικαιώσουμε για το συνολικό ποσό που δίνει και να του παράσχουμε τέτοια στήριξη».

Σε προσπάθεια του εκπροσώπου του Παναθηναϊκού κ. Μπουτσικάρη να βρεθεί μια λύση, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ πρότεινε να αποσυρθεί το δεύτερο ερώτημα προς ψήφιση από τον πρόεδρο της Λίγκας και να μην κληθούν οι ΠΑΕ της S.L 1 να πουν δημόσια αν θεωρούν δίκαιο να πάρουν τα συγκεκριμένα χρήματα οι ΠΑΕ της S.L 2, παρέχοντας έτσι απλά κάλυψη στον Αυγενάκη.

Μετά από την τοποθέτηση της ΑΕΚ, ο πρόεδρος της Λίγκας είπε «δεν θα σπαταλήσω άλλο χρόνο, ας βρούμε πως θα πάρουμε τα λεφτά μετά τις εκλογές. Τα λέμε την άλλη εβδομάδα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This