«Χόρεψε» η ΑΕΚ τον Ολυμπιακό (3-0) στην Opap Arena

Must Read

Ο επιμένων νικά. Κι η ΑΕΚ επέμεινε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η μεγάλη νίκη της (3-0), η πρώτη έπειτα από 16 ματς με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις ήταν αποτέλεσμα αυτής της επιμονής. Κυνήγησε το γκολ μέχρι τις καθυστερήσεις. Κι εκεί στον «εξτρά χρόνο» μετέτρεψε τη νίκη 2-0 σε θρίαμβο, 3-0 και το βήμα πρόκρισης στο τελικό το μετέτρεψε σε άλμα.

Το… κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 90+10 όταν ο Ντόη ανέτρεψε τον Γκατσίνοβιτς. Πέναλτι και ο Λιβάι Γκαρσία σκοράρει…




Η ΑΕΚ πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (3-0). Αιφνιδιασμός σε όλα τα επίπεδα.

Αλμέιδα παρουσίασε ενδεκάδα που δεν είχε καμμιά σχέση με τους 11 που είχαν δηλωθεί στον αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο (που δεν έγινε). Μόνο στην άμυνα είχε αλλάξει τα 3/4.

*Τον αιφνιδίασαν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Σκόραραν μόλις στο 2′ και στο 28′ το σκορ ήταν 2-0. Ο αιφνιδιασμός της ΑΕΚ ήταν τόσο μεγάλος που και τα δύο γκολ προήλθαν όχι από ένα, αλλά διαδοχικά λάθη των «ερυθρόλευκων» με… κορυφαίο το αυτογκόλ του Σαμασέκου (28′).

*Αιφνιδιασμός νο 3 οι αλλαγές. Όταν ο Αλμέιδα αποφάσισε να ρίξει στον αγώνα παίκτες της ποιότητας των Αραούχο και Πινέδα όλοι πίστεψαν ότι ήθελε να κυνηγήσει ένα τρίτο γκολ. Αυτό που φάνηκε ήταν το αντίθετο. Η εμπειρία τους χρησιμοποιήθηκε για να διαχειριστούν το ματς.

Κι ο Ολυμπιακός; Ήταν τραγικός στο α’ μέρος, δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό του αγώνα, προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το δοκάρι του Στάνκοβιτς είχε άλλη άποψη.

Στην επανάληψη βελτιώθηκε, αλλά το… πουλάκι της νίκης είχε πετάξει. Η ΑΕΚ έκανε σωστή διαχείριση, ακόμα και στην πίεση, όταν αυτή ασκήθηκε κατάφερε να ανταποκριθεί με ασφάλεια. Δύο δοκάρια, από ένα σε κάθε ομάδα κι ένας ανόητος τσαμπουκάς  στο τέλος του ματς ήταν οι μόνες στιγμές που μπορούν να σημειωθούν.




Η ΑΕΚ είχε πλάνο, στόχο. Εάν είχε ο Ολυμπιακός αυτό δεν φάνηκε. Ή το πλάνο της Ένωσης ήταν καλύτερο που… εξαφάνισε το αντίστοιχο του Ολυμπιακού ή οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με το μυαλό στο «απόψε αυτοσχεδιάζουμε».

Η ΑΕΚ βρήκε μόλις στο 2′ το δρόμος προς τα δίχτυα. Προηγήθηκε λάθος μπαλιά του Παπασταθόπουλου (έκοψε ο Γαλανόπουλος), «έφυγε» ο Τσούμπερ, ο Βρουσάι γλίστρησε στην προσπάθειά του να τον σταματήσει, μοίρασε στον Λιβάι Γκαρσία και… γκολ! (1-0).




Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να… απαντήσει στο 14′, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε τη συμβολή των δοκαριών του Στάνκοβιτς.




Η ΑΕΚ δεν κλείστηκε. Το αντίθετο. Συνέχισε την πίεση και στο 27′ αποδιοργάνωσε την άμυνα των αντιπάλων της. Ο Τσούμπερ πέρασε έξοχα τους Ντόη και Εμβιλά, έδιωξε ο Τζολάκης, ο Μάνταλος προσπάθησε να επαναφέρει με το… γόνατο και ο Σαμασέκου με κεφαλιά την έστειλε στο βάθος της εστία του… 2-0




Μέσα σε πέντε λεπτά στο β΄ μέρος είχαμε δύο σουτ στο δοκάρι. Στο 56′ από τον Γκάρι Ροντρίγκες…




Και στο 61′ από τον Πέτρο Μάνταλο.




Διαιτητής: Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο)

Βοηθοί: Τοντόροβιτς, Γιοβάνοβιτς (Μαυροβούνιο)

4ος: Φωτιάς

VAR: Γιάκουμπικ (Πολωνία), Ψαρρής

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας (73′ Βίντα), Μήτογλου, Σιντιμπέ, Γαλανόπουλος (65′ Σιμάνσκι), Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (83′ Άμραμπατ), Μάνταλος (83′ Πινέδα), Τσούμπερ (65′ Αραούχο), Γκαρσία.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης, Ρέαμπτσιουκ, Ντόη, Παπασταθόπουλος, Βρουσάι (45′ Ροντινέι), Σαμασέκου (45′ Φορτούνης), Εμβιλά, Χουάνγκ (66′ Βαλμπουενά), Μπιέλ (39′ Μπουτούτσι), Γκάρι Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί (66′ Μπακαμπού).




 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This