Δευτέρα 14/6/2021

Γιατί ο Ερντογάν μας χαρακτήρισε ανήμπορους και αχώνευτους (δεν κοιτάει τα χάλια του καλύτερα!)

Ως ανήμπορους, που φοβόμαστε από τους Τούρκους και το… παραμικρό, χαρακτήρισε τους Έλληνες ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την απόφαση ΑΕΚ και Ολυμπιακού να ακυρώσουν συμβόλαια Τούρκων αθλητών του χάντμπολ, επειδή χαιρέτισαν στρατιωτικά κατά τη διάρκεια αγώνα της Εθνικής Τουρκίας.

Ενοχλήθηκε, λοιπόν, ο Σουλτάνος και αναφερόμενος στην τιμωρία των συμπατριωτών του σε συγκέντρωση της κοινοβουλευτικής του ομάδας, είπε: «Αυτοί είναι τόσο ανήμποροι, που φοβούνται από τους αθλητές μας, οι οποίοι χαιρετούν στρατιωτικά λόγω της επιχείρησης Πηγή της Ειρήνης».

Έπειτα, συνέχισε χαιρετώντας και ο ίδιος ξανά στρατιωτικά: «Δεν θα διακόψουμε τον χαιρετισμό μας. Θα χαιρετάμε όλους τους φαντάρους μας».

Τον Ερντογάν… σιγοντάρει και ο τουρκικός Τύπος

Η Γενί Σαφάκ γράφει: «Απόφαση – σκάνδαλο στην Ελλάδα, ακύρωσαν συμβόλαιο παικτών της εθνικής ομάδας, επειδή χαιρέτισαν στρατιωτικά».

Η επίσης φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ ακόμα πιο πομπώδης: «Αχώνευτος γείτονας. Τους πείραξε ο στρατιωτικός χαιρετισμός».

Η Σαμπάχ γράφει επίσης ότι «εάν τα 5 εκατομμύρια Τούρκων, που ζουν στην Ευρώπη, δράσουν με ενότητα και ομόνοια και δείξουν τη δύναμή τους, δεν υπάρχει καμία χώρα, που να μη συμμαζευτεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός διέκοψε το συμβόλαιο με τον Τούρκο χαντμπολίστα Ντουρμούς Αλί Τινκίρ, ενώ η ΑΕΚ προχώρησε σε τρίμηνη διακοπή του Γιουνούς Οζμουσούλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ