Για το γινάτι του Αδώνιδος ξεσπιτώθηκαν στίβος και ποδόσφαιρο από τον Άγιο Κοσμά στο Ελληνικό

Must Read

Κάποια στιγμή ο λαλίστατος Άδωνις Γεωργιάδης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το μεγαλόπνοο έργο στο Ελληνικό που εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει προχωρήσει. Θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις σε ομοσπονδίες όπως ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΠΟ που τις έδιωξε υπό την ανοχή βέβαια του πάντα απόντος Λευτέρη Αυγενάκη.

Στο χώρο απέναντι από το παλιό αεροδρόμο υπήρχαν εγκαταστάσεις της ΓΓΑ. Μια σειρά από αθλητές έκαναν εκεί προετοιμασία για να φέρουν διακρίσεις στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο ο στίβος και η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, αλλά κι ένα σωρό άλλες ομοσπονδίες.

Όλοι αυτοί υποχρεώθηκαν να φύγουν μέσα σύντομο χρονικό διάστημα. Παράδειγμα ο στίβος. Στους κορυφαίους αθλητές παραχωρήθηκε χώρος στο ΟΑΚΑ ο οποίος αποδείχτηκε ακατάλληλος. Ειδικά στα σκάματα στα οποία κάνει προπόνηση και ο Ολυμπιονίκης Μίλτος Τεντόγλου μετατρέπονται με την πρώτη βροχή σε… πισίνα!

Η ΝΔ είχε βάλει πολύ ψηλά στην προεκλογική της ατζέντα το έργο του Ελληνικού, το οποίο θα ολοκληρωνόταν το 2025, αλλά μετά την αποχώρηση της Τράπεζας Πειραιώς και τη διαφανόμενη αποχώρηση της Eurobank αποκλείεται να ολοκληρωθεί το 2027, όπως υπολογίζεται με τις διαδοχικές παρατάσεις. Οι δύο τράπεζες θα έβαζαν ένα δις ευρώ και σε αντάλλαγμα θα έπαιρναν από 40.000 τ.μ για να στεγάσουν τα γραφεία τους. Η εκτίναξη του κόστους κατασκευής τις έκανε να κάνουν… πίσω.

Τελικά τα… σπασμένα τα πληρώνει και ο ελληνικός αθλητισμός με την ανοχή στα όρια της ανοιχτής συνεργασίας του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Γιώργος Πομάσκι, ο προπονητής του Ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου λέει στο newsbreak.gr:

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πηγαίνουμε στο εξωτερικό για προετοιμασία. Διάβασα κι εγώ για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την κατασκευή του έργου. Ευτυχώς οι εγκαταστάσεις δεν έχουν γκρεμιστεί, δυστυχώς, όμως, δεν είναι πλέον προσβάσιμες. Υπάρχουν γερανοί, τόνοι από χώματα που κάνει από δύσκολη έως αδύνατη την πρόσβαση. Δεν υπάρχει ούτε πάρκινγκ. Πως μπορείς να βάλεις νέα παιδιά να προπονηθούν και στο πρώτο αεράκι να γεμίζουν χώματα; Αφήστε που μετά από τόσους μήνες εγκατάλειψης δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι οι χώροι και τι έργα βελτίωσης πρέπει να γίνουν».

Η ΕΠΟ από την πλευράς της έχασε τα μοναδικά ποδοσφαιρικά γήπεδα για τις προπονήσεις των εθνικών ομάδων. Ως προσωρινή λύση επιλέχτηκαν οι εγκαταστάσεις της Παιανίας στις οποίες συμφωνήθηκε μέχρι το καλοκαίρι να χρησιμοποιούνται και από το Σεπτέμβριο να υπογραφεί νέα σύμβαση. Παράγοντες της ομοσπονδίας έλεγαν ακόμα κι αν επιστρέψουν στον Άγιο Κοσμά θα χρειαστούν πολλά χρήματα για την ανακατασκευή των γηπέδων και των άλλων εγκαταστασεων που μετά την εγκατάλειψη λεηλατήθηκαν. Ποιός όμως μπορεί να εγγυηθεί ότι και πάλι δεν θα τους διώξουν;

Γιαυτό στην επόμενη εθνική επιτυχία μη λάβετε υπόψιν τα συγχαρητήρια των Αυγενάκη και Γεωργιάδη. Να είστε σίγουροι ότι έκαναν.,.. ότι περνά από το χέρι τους για να μην έρθει!

*Η κεντρική φωτογραφία είναι από τα εγκαίνεια του έργου ανάπλασης της περιοχής μόλις τον περασμένο Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This