Η ΕΠΟ αδειάζει τον Μητσοτάκη για την επικοινωνία του με την ΟΥΕΦΑ

Must Read

Μόνο για λόγους εντυπώσεων έγινε το τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού στον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ που «αποκαλύφθηκε» από τα μέσα ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της θυμίζει ότι επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς του ποδοσφαίρου έχουν μόνο οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες. Αναφέρει μάλιστα ότι στη συνάντηση που είχε την Τρίτη ο πρόεδρος της, αναφέρθηκε ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό όπως και επιστολή της Σούπερ Λίγκα στην οποία πρόεδρος είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης για επιλογή διαιτητών της κορυφαίας κατηγορίας στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η ΟΥΕΦΑ κινήθηκε να συνδράμει στο ελληνικό αίτημα μόνο μετά από την επιστολή που έστειλε η ΕΠΟ την Τετάρτη, όπως ζητήθηκε στη συνάντηση της Τρίτης με τον κ. Μπαλτάκο.

Ουσιαστικά αυτό που λέει η ΕΠΟ είναι ότι το τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού δεν μπορούσε να φέρει κανένα αποτέλεσμα, όπως και η επιστολή της Σούπερ Λίγκα. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΥΕΦΑ, αλλά και της ΦΙΦΑ αιτήματα σωματείων, λιγκών, αλλά και ιδιωτών διαβιβάζονται μόνο μέσω της οικείας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για να εξεταστούν. Οτιδήποτε άλλο δεν λαμβάνεται υπόψιν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με την έλευση elite διαιτητών στην συνέχεια των playoffs, γνωστοποιούμε τα ακόλουθα.

α) Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ μετέβη στην Nyon την Τρίτη 28.03.2023.

β) Εκεί του γνωστοποιήθηκε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της UEFA μερικές μέρες πριν ζητώντας elite διαιτητές.

γ) Του γνωστοποιήθηκε επίσης ότι αντίστοιχη επιστολή είχε αποστείλει και η SL1.

δ) H UEFA μέχρι την Τρίτη δεν είχε προβεί σε καμιά ενέργεια επειδή βάσει του καταστατικού της ενεργεί μόνο κατόπιν αιτήματος της Εθνικής Ομοσπονδίας.

ε) Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ ρωτήθηκε αν συμφωνεί για την παροχή συνδρομής ως προς το θέμα αυτό και κατόπιν της θετικής απάντησής του ζητήθηκε η αποστολή επιστολής.

στ) Η επιστολή απεστάλη την επόμενη ημέρα Τετάρτη 29.3.2023.

ζ) Το απόγευμα της ίδιας μέρας και μετά την αποστολή της επιστολής του Προέδρου της ΕΠΟ δόθηκε η εντολή στα αρμόδια όργανα της UEFA για επικοινωνία με τον κ. Μπένετ για την παροχή της σχετικής συνδρομής που ζήτησε ο Πρόεδρος της ΕΠΟ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This