Το πάθος του Παναθηναϊκού και τα «δώρα» του Ολυμπιακού έκριναν το ντέρμπι

Must Read

Ο Παναθηναϊκός μπήκε «με το μαχαίρι στα δόντια» στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Ειδικά στο α’ μέρος ήταν καταγιστικός… έπιασε από το λαιμό τον Ολυμπιακό, τον αποσυνυτόνισε, ανέδειξε τις αμυντικές του αδυναμίες και έφθασε στη νίκη με 2-0.

Μπορεί οι «πράσινοι» να ήταν καλύτεροι, αλλά είχαν… ανάγκη και τα… δώρα του Ολυμπιακού. Το κορυφαίο του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο 28′. Ο αμυντικός των «ερυθρόλευκων»… ντύθηκε Ρέτσος. Έκανε παρόμοιο λάθος με τον συμπαίκτη του που έβλεπε το ματς από την τηλεόραση. Προσπαθώντας να γυρίσει την μπάλα στον Πασχαλάκη έδωσε την ευκαιρία στον Σπόραρ να πεταχτεί, να δώσει ανάποδη πορεία στην μπάλα και να ανοίξει το σκορ! Και σαν να μην έφθανε αυτό στη συνέχεια τα έβαλε με τον συμπαίκτη του τερματοφύλακα…

Το λάθος του Παπασταθόπουλου και το γκολ του Σπόραρ (1-0)




Ο Παναθηναϊκός μετά το 1-0 πάτησε… γκάζι κι όχι φρένο. Και δικαιώθηκε. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κουρμπέλης βρήκε την μπάλα με το κεφάλι, αυτή κόντραρε στον Ελ Αραμπί και… 2-0

Το αυτογκόλ του Ελ Αραμπί




Η τραγική εικόνα του Ολυμπιακού στο α’ μέρος είχε μια εξαίρεση. Στο 40′ ο Μασούρας τετ-α-τετ με τον Μπρινιόλι δεν κατάφερε να τον νικήσει. Ο Ιταλός μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός έριξε τον ρυθμό στο β’ μέρος, αλλά και πάλι κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Ο Ανιγκό, ο προπονητής του Ολυμπιακού προσπάθησε να διορθώσει τις… ανορθογραφίες στην ενδεκάδα, πέρασε Μπίελ και Μπακαμπού, αλλά η εικόνα της ομάδας του παρέμεινε… χλωμή.

Αντίθετα οι «πράσινοι» στο ίδιο διάστημα μπορεί να μην δημιούργησαν μεγάλες ευκαιρίες, αλλά και πάλι, ακόμα κι όταν έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους έδειχναν σίγουροι για την εξέλιξη του αγώνα.

Στη μάχη της τακτικής ο Γιοβάνοβιτς ήταν καλύτερα διαβασμένος. Έστησε αριστοτεχνικά την ομάδα του, είχε ένταση, πάθος και το βασικότερο ήταν σε θέση να αξιοποιήσει τα λάθη των αντιπάλων του. Ειδικά η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου είναι η καλύτερη της σεζόν.

Κίτρινη: 29′ Σπόραρ, 45+1 Κουρμπέλης, 61′ Πέρεθ

Διαιτητής: Κάρλος ντε Θέρο Γκράντε (Ισπανίας)

Βοηθοί: Αγιούσο Πόρας Γουανταλούπε, Γκαρθία Γκονζάλεθ Γκονθάλο (Ισπανίας)

4ος: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

VAR: Αλεχάντρο Χερνάντες (Ισπανίας), Ψαρρής (Ζακύνθου)

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Σάρλια (15′ Μάγκνιουσον), Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (69′ Μαντσίνι), Τσέριν (84′ Κλέινσχεϊλερ), Μπερνάρ (84′ Τσοκάι), Παλάσιος, Σπόραρ (69′ Ιωαννίδης).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Μπα, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (81′ Βρουσάι), Μασούρας (69′ Βαλμπουενά), Χάμες (46′ Μπίελ), Ελ Αραμπί (46′ Μπακαμπού).




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This