Αντιδράσεις για την ελληνοποίηση του μπασκετμπολίστα Τόμας Γουόκαπ

Must Read

Ο Τόμας Γουόκαπ συμφώνησε με τον μπασκετικό Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2021. Πίσω του είχε καριέρα στη Γερμανία και τη Λιθουανία. Όμως στους «ερυθρόλευκους» απογειώθηκε αγωνιστικά. Αυτός είναι και ο λόγος που πρόσφατα υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο.

Στα 30 του χρόνια ο γεννημένος στη Πασαντίνα του Τέξας αποφάσισε να κάνει το επόμενο  βήμα στην καριέρα του: Να πάρει την ελληνική υπηκοότητα.

Με διαδικασίες εξπρές θα πάρει ελληνικό διαβατήριο μετά την υπογραφή της κυρίας Σακελλαροπούλου, διευκολύνοντας την ομάδα του τον Ολυμπιακό που απελευθερώνει μια θέση ξένου, αλλά και την ομοσπονδία μπάσκετ που αποκτά το δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσει στους αγώνες της Εθνικής.

Θα αγωνίζεται ως «νατουραλιζέ» με την Ελλάδα, δηλαδή ως παίκτης εκ μεταγραφής. Στο ίδιο καθεστώς περιλαμβάνεται ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ενώ σειρά παίρνει και ο Ναζ Μήτρου Λονγκ της Αρμάνι Μιλάνο, ο οποίος όμως έχει Ελληνίδα μητέρα. Ο Γουόκαπ είναι ο πρώτος Αμερικανός που θα παίξει στην εθνική χωρίς να έχει, έστω, ελληνικές ρίζες.

Στο χώρο του μπάσκετ η ελληνοποίηση του Αμερικανού δεν πέρασε ασχολίαστη. Πέρα από τις ταχύτατες διαδικασίες, όταν άλλοι περιμένουν χρόνια ολόκληρα έχοντας όλες τις προϋποθέσεις (καταγωγή, παραμονή στη χώρα κτλ) κάποιοι θυμήθηκαν πρόσφατες δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση όταν σε σχετική ερώτηση απάντησε: «Είμαι Αμερικανός».

Ο Νίκος Παππάς αντιμετώπισε με χιούμορ την είδηση τρολάροντάς τον αναφέροντας «Έχει δικαίωμα να με ψηφίσει τουλάχιστον;» παραπέμποντας στην υποψηφιότητά του στο Δήμο Αθηναίων.

Με σκληρό ύφος τοποθετήθηκε ο Παναθηναϊκός που έκανε λόγο για τακτικές κοροϊδίας και ανθελληνισμού:

«Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να ακολουθήσει ποτέ τακτικές κοροϊδίας και ανθελληνισμού που πλήττουν ανεπανόρθωτα το ελληνικό μπάσκετ.

Δεν πρόκειται να ζητήσει την ελληνοποίηση δικών της ξένων αθλητών, ούτε θα μπει στη διαδικασία να ζητήσει να παίξουν περισσότεροι ξένοι και λιγότεροι Έλληνες αθλητές στο πρωτάθλημα.

Διότι είμαστε ο Παναθηναϊκός, η μεγαλύτερη ομάδα του ελληνικού αθλητισμού που πρεσβεύει παντού τα ελληνικά ιδεώδη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This