Αντβέρπ – ΑΕΚ 1-0 κι η πρόκριση θα παιχτεί στην Opap Arena

Must Read

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στην Αμβέρσα, είχε περισσότερες ευκαιρίες από την Αντβέρπ, έπαιζε για σαράντα λεπτά με παίκτη παραπάνω (αποβολή του Μπατάιγ), αλλά κάτι η αδυναμία συγκέντρωσης, κάτι η αποφόρτιση που δεν πρόλαβε να γίνει από το θρίλερ της ρεβάνς με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, το περασμένο Σάββατο, της στέρησαν τη δυνατότητα να επιστρέψει από το Βέλγιο με ένα αποτέλεσμα που θα της έδινε το σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο τραυματισμός του Λιβάι Γκαρσία είναι ένα ακόμα πρόβλημα. Ο σέντερ φορ της Ένωσης αντικαστάθηκε στο β’ μέρος και αύριο θα φανεί το πόσο σοβαρός είναι κι αν υπάρχει κίνδυνος απουσίας του από τη ρεβάνς σε οκτώ μέρες στην Αθήνα.

Αντί για μια ισοπαλία, τουλάχιστον, επιστρέφει στην Αθήνα με το «εύθραυστο» 1-0, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει στη ρεβάνς να αναζητήσει δύο τέρματα απέναντι σε μια ομάδα που μπορεί να πήρε το νταμπλ στο Βέλγιο, να επιβεβαίωσε την ισχύ της στην αρχή της σεζόν κερδίζοντας το Σούπερ Καπ, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν αποτελεί φόβητρο για την ομάδα που επίσης κέρδισε νταμπλ, αλλά στην Ελλάδα. Παρηγοριά για την Ένωση η στατιστική που δείχνει το ποιός ήταν το… αφεντικό στον αγώνα. Είχε 20 τελικές, η Ανβέρπ 8 κέρδισε 8 κόρνερ και οι αντίπαλοί της δύο!

Η Αντβέρπ πάντως έδειξε ότι ξέρει να φθάνει στον στόχο της. Αξιοποιεί τα λάθη των αντιπάλων κι όταν χρειάζεται κλείνεται στην άμυνα με επιτυχία. Αυτό το είδαμε μετά το 51′ όταν οι Βέλγοι έμειναν με δέκα παίκτες. Ο Μπατάιγ έκανε σκληρό φάουλ στον Γκατσίνοβιτς ο οποίος λίγο αργότερα αποχώρησε από το ματς. Στο διάστημα αυτο κατάφερε να αντέξει την πίεση της Ένωσης. Το σουτ από τον Μάνταλο (83′) και η κεφαλιά του Πόνσε (88′) απομακρύνθηκαν σε κόρνερ. Ο Κουλιμπαλί με την ευκαιρία του αγώνα στο 84′ (άουτ) έδειξε ότι ακόμα και σε συνθήκες πίεσης η Αντβέρπ μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Στο 16′ ο Γιάνσεν σημείωσε το γκολ που χωρίζει τις δύο ομάδες στην πρώτη ουσιαστικά τελική βγαίνοντας από τα πλάγια και προλαβαίνοντας τον Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος είχε τις δικές της καλές στιγμές με τον Λιβάι Γκαρσία στο 28′ όταν έδιωξε σε κόρνερ ο Αλντερβάιρελντ και στο 43′ όταν από συνδυασμό με τον Τσούμπερ ο Πινέδα επεχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών.

Κίτρινη: 67′ Ντε Λατ, 90+2′ Μπουτέζ – 25′ Σιμάνσκι, 53′ Πινέδα

Κόκκινη: 50′ Μπατάιγ

Αντβέρπ: Μπουτέζ, Ντε Λατ, Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Μπατάιγ, Μπαλίκουισα, Εκέλενκαμπ (56′ Φαν ντεν Μπος), Κεϊτά, Φερμίρεν, Οντρέικα (56′ Βάινς), Γιάνσεν (70′ Μούχα).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (67′ Αραούχο), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (46′ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (67′ Ελίασον), Άμραμπατ, Τσούμπερ (67′ Μάνταλος), Γκαρσία (36′ Πόνσε).

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This