Κι όμως ο Μίτλος Τεντόγλου δεν έχει το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος! – Το παράδοξο, οι απίστευτοι αριθμοί του και βίντεο με τα ρεκόρ του

Must Read

Ο Μίλτος Τεντόγλου μπορεί να έχει κερδίσει ότι χρυσό μετάλλιο κυκλοφορεί διεθνώς στο μήκος (δεν έχει αφήσει και τίποτα…), αλλά δεν έχει καταρρίψει το Πανελλήνιο ρεκόρ!

Ποιός το κατέχει; Ο Λούης Τσάτουμας με 8μ.66. Το είχε σημειώσει στην Καλαμάτα στις 2 Ιουνίου 2007. Ήταν έτσι κι αλλιώς μια μεγάλη επίδοση, όχι μόνο για την εποχή του, αλλά και σήμερα. Άλλωστε στον κατάλογο των καλύτερων επιδόσεων το ρεκόρ του Λούη φιγουράρει στην 12η θέση! Ο άνεμος ήταν ευνοϊκός εκείνη τη μέρα στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας (1,6).

Ο Μίλτος έχει ατομικό ρεκόρ 8μ.60. Το σημείωσε στην Καλλιθέα στις 26 Μαΐου 2021 με ευνοϊκό άνεμο 0,7.

Δείτε το άλμα του και την αντίδρασή του…

Η επίδοση αυτή φέρνει τον νυν Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο πρωταθλητή στην 16η θέση των καλύτερων επιδόσεων όλων των εποχών. Το άλμα του στη Βουδαπέστη (8μ52) με κόντρα άνεμο (-0,3) είναι το 24ο στις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών!

https://www.youtube.com/watch?v=BgxLMe6iLD8

Ίσως έτσι εξηγείται η… τσαντίλα του για το… λάθος στο άλμα που του έφερε το χρυσό στην ουγγρική πρωτεύουσα. Όπως είπε μετά τη νίκη του μπορούσε να… φθάσει στα 8μ.70, αλλά δεν μάζεψε τα πόδια του!

Το μήκος, ως αγώνισμα έχει παράδοση στα «στοιχειωμένα» από το χρόνο ρεκόρ.

Για 25 χρόνια άντεξε το 8μ.13 του Αμερικανού Τζέσε Όουενς που σηείωσε στο Ανν Άρμπορ του Μίτσιγκαν στις 25 Μαΐου 1935.

Ο Μπόμπ Μπίμον με τη βοήθεια του υψομέτρου στο Μεξικό… έφθασε στα 8μ.90 (14 Οκτωβρίου 1968) στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πολλοί υποστήριξαν ότι δνε θα καταρριφθεί τον 20ο αιώνα

https://www.youtube.com/watch?v=d9cqlo6Y1Zk

Τους διέψευσε ο επίσης Αμερικανός Μάικ Πάουελ, ο άνθρωπος που βράβευσε τον Τεντόγλου στην απονομή στη Βουδαπέστη. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Τόκιο προσγειώθηκε στα 8μ.95 που μέχρι σήμερα αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This