Ανασκόπηση πρωταθλήματος: Επιτέλους ενδιαφέρον και με ρεκόρ εισιτηρίων

Must Read

Η φετινή Σούπερ Λίγκα για τους αντικειμενικούς είναι μακράν το καλύτερο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Έχουμε διανύσει 10 αγωνιστικές και εύκολα μπορεί να γίνει μια αξιολόγηση. Στα 70 ματς, τίποτα δεν είναι άνευ σημασίας.

Όλα μετρούν ως το φινάλε της κανονικής περιόδου κι αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό, καθώς θα παίξουν όλοι μετά, έστω και σε διαφορετικά γκρουπ, στα πλέι οφ.

Δείτε επίσης: Πρόλαβαν στο «παρά 5’» τα χειρότερα… Ραντεβού θανάτου Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στους δρόμους του Ζωγράφου! Δείτε τα πολεμοφόδια

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός, μετά τις δύο χρονιές χωρίς πρωτάθλημα, έγινε πάλι αξιόπιστος διεκδικητής τίτλου και οδηγεί την κούρσα. Ο ΠΑΟΚ, μετά το πρωτάθλημα που έχασε πρόπερσι και το πρωτάθλημα που κατέκτησε πέρυσι, πλέον είναι αυτό που δεν ήταν ποτέ. Κάθε χρονιά, όλο και πιο δυνατά διεκδικητής τίτλου.

Η ΑΕΚ κινείται μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό σε ρηχά νερά. Αδυνατεί -κι αυτό είναι εμφανέστατο- να πλησιάσει τους δύο πρώτους. Σχεδόν αδύνατον, παρ’ όλα αυτά, να μη βγει τρίτη. Πιο κάτω γίνεται μάχη. Πρωτίστως ο Παναθηναϊκός, στην ίδια ταχύτητα ο Αρης και σε δευτερεύοντα ρόλο ο ΟΦΗ.

Η ομάδα της Κρήτης είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Βγάζει υγεία και συνδυάζεται/επιτίθεται/σκοράρει σαν διεκδικητής τίτλου. Το ποδόσφαιρο είναι επίθεση, αφού οι βαθμοί έρχονται από την επίθεση. Ο Γιάννης Σαμαράς (κάνει πολλή δουλειά) είπε πέρυσι πως, όταν ο ΟΦΗ φτάσει στη Νιόν, κερδίσει δηλαδή την έξοδό του στα ευρωπαϊκά σαλόνια, θα πάει σπίτι του ευτυχής.

Από κει και κάτω είναι ο Ατρόμητος, η Λάρισα και η Ξάνθη. Η αντικειμενική αξία τους είναι για top-6. Τούτη τη στιγμή, οριακά ή όχι, κανείς δεν είναι μέσα στο top-6. Θα γίνει μάχη και όποιος αντέξει.

Κατά τι χαμηλότερα σε σχέση με τις δυνατότητές του δείχνει να κινείται ο Αστέρας, που εφέτος εμφανίζει το πιο νεανικό γκρουπ σε ολόκληρη τη Σούπερ Λίγκα. Ως και ο προπονητής του είναι πολύ νέος, άρα όλοι θέλουν τον χρόνο τους.

Ο Βόλος, επίσης νεανικός και με τους λιγότερους ξένους από κάθε άλλη ομάδα, μετρά ίσους βαθμούς με τον Παναθηναϊκό. Η Λαμία προσπαθεί για την επιβίωση με φτηνούς, αλλά σκληρούς πολεμιστές που έχουν γράψει χιλιόμετρα στα γήπεδα. Ο Παναιτωλικός είναι η μεγάλη απογοήτευση. Παραπαίει και δείχνει σημάδια καθόλου αισιόδοξα.

Ο Πανιώνιος έχει έναν γολγοθά μπροστά του και στο ερώτημα αν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο επιβίωσης ξεκινώντας από -6, η απάντηση είναι η εξής: Σχεδόν καμία, μόνο αν γίνει ένα θαύμα!

Ρεκόρ εισιτηρίων στις έξι πρώτες αγωνιστικές!

Τα καλά πρέπει να επισημαίνονται. Εν σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, που τα γήπεδα ήταν εντελώς άδεια, πλέον γίνονται παιχνίδια με αρκετό κόσμο. Αιτία, οι ξένοι διαιτητές, το VAR (προφανώς και γίνονται διαιτητικά λάθη, αφού δεν υπάρχει η γραμμή του οφσάιντ) και το γεγονός ότι δεν υπάρχει η μονομερής εύνοια υπέρ συγκεκριμένων, που έφερνε αγανάκτηση και προκαλούνταν εβδομάδα παρά εβδομάδα τρομερά επεισόδια από αγανακτισμένους οπαδούς.

Ήταν εκείνα τα χρόνια που ο πρωταθλητής κρινόταν από τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, επρόκειτο για την περίοδο που θέριεψαν το «Κοριόπολις» και η «Συμμορία», υποθέσεις που αφορούσαν στημένα ματς και όλα όσα άκουγε στις ηχογραφημένες συνομιλίες ο κόσμος αηδιασμένος.

Εν έτει 2019 φαίνεται ότι αλλάζουν επιτέλους τα πράγματα και μακάρι να μην ξαναδούμε χαλίφη στη θέση του χαλίφη! Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον έχει αυξηθεί η παρουσία των φιλάθλων. Η Λίγκα ανακοίνωσε ρεκόρ στις έξι πρώτες αγωνιστικές, ενώ και τις επόμενες είχαμε πολύ κόσμο στην Τούμπα, στο Καραϊσκάκη, στο ΟΑΚΑ, σε ντέρμπι και όχι μόνο, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο Ηράκλειο, στη Λάρισα και στα άλλα γήπεδα της περιφέρειας, όπου σιγά σιγά ξεκίνησαν οι μετακινήσεις φιλοξενουμένων.

Φέτος, ο ανταγωνισμός για το πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα είναι τρομερός, με 10 ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση δύο νικών, δείχνοντας ότι θα παλέψουν γι’ αυτές τις θέσεις για πολύ καιρό ακόμη. Η ΚΕΔ, παρά τα λάθη της, δείχνει να κάνει μέχρι τώρα καλή δουλειά. Η διαιτησία έχει βελτιωθεί σε μεγάλο ποσοστό.

Όλοι αδικούνται και όλοι ευνοούνται (με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ που δεν έχει αδικηθεί και τον Παναθηναϊκό που έχει γευτεί τη μεγαλύτερη αδικία), ενώ τα λάθη είναι 100% πιο ισορροπημένα και όχι υπέρ του ενός.

Φυσικά, αυτή η βελτίωση έφερε σε τεράστιο βαθμό τις συνθήκες (τουλάχιστον ως τώρα) ώστε να μειωθούν ή, καλύτερα, να μην έχουμε επεισόδια στα γήπεδα. Μακάρι να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Φέτος εξάλλου θα έχουμε πλέι οφ για τον πρωταθλητή και την έξοδο στην Ευρώπη, δηλαδή ακόμη περισσότερα ντέρμπι. Θα έχουμε και πλέι άουτ, σε μια προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη αξιοπιστία στο πρωτάθλημα, όπου συμμετέχουν λιγότερες και πιο υγιείς ομάδες…

Τα δείγματα γραφής στις πρώτες 10 αγωνιστικές είναι θετικά. Υπάρχουν και τώρα σοβαρά προβλήματα. Δεν έχουμε, για παράδειγμα, κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά, ενώ σε αρκετά γήπεδα παρατηρούνται προβλήματα. Όμως αυτά διορθώνονται, αρκεί το παιχνίδι να παιχτεί στο χορτάρι με κανόνες ισονομίας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This