Τους… πόνεσε ο Πόνσε με το γκολ της νίκης, 3-2 στην έδρα της Μπράιτον

Must Read

Πήγε στην Αγγλία χωρίς δύο ποδοσφαιριστές – κλειδιά, τον Βίντα και τον Μουκουντί. Ήταν απουσίες της τελευταίας στιγμής για τον Αλμέιδα που έκανε άνω κάτω τα σχέδιά του για το πρώτο ματς στους ομίλους του Γιουρόπα. Στη διάρκεια του αγώνα αποχώρησε και ο Χατζισαφί, ο παίκτης που έκανε τις ασίστ στα δύο γκολ της Ένωσης.

Η ΑΕΚ θυμήθηκε τα… θαύματα που έκανε στη δεκαετία του ’70 στην Αγγλία και μίλησε την ώρα που έπρεπε. Με γκολ του Έκι Πόνσε στο 84′ μετέτρεψε την τιμητική ισοπαλία σε θρίαμβο (3-2).

Ολα αυτά απέναντι στην ομάδα – έκπληξη της Πρέμιερ. Σε πέντε ματς έχει τέσσερις νίκες και μόλις μια ήττα.

Κι όμως απέναντι σε αυτή την ομάδα, σε μια καυτή ατμόσφαιρα (30.158 εισιτήρια) η Ένωση σκόρπισε χαρά σε μερικές εκατοντάδες οπαδούς της που ήταν στο γήπεδο και χιλιάδες άλλους σε όλη την Ελλάδα.

Η ΑΕΚ μπήκε χωρίς κόμπλεξ στο γήπεδο. Δεν υπολόγισε ούτε τις εμφανίσεις της αντιπάλου της στην Πρέμιερ, ούτε τις απουσίες (Βίντα, Μουκουντί) και επιβραβεύθηκε μόλις στο 11ο λεπτό όταν μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Χατζισαφί εκτέλεσε κόρνερ κι ο Σιντιμπέ έπιασε μια κεφαλιά όνειρο (0-1).

Στο 28′ ο Χατζισαφί ανατρέπει τον Ζοάο Πέδρο. Αρχικά ο διαιτητής ετοιμάστηκε να δείξει κίτρινη κάρτα στον παίκτη των γηπεδούχων, αλλά συνέχεια μέσω VAR έδειξε την άσπορη βούλα. Ο ίδιος ο παίκτης που το κέρδισε το εκτέλεσε και ισοφάρισε (1-1).

Ο Γκατσίνοβιτς μετά από εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί με εκπληκτική προβολή δίνει πάλι το προβάδισμα στην Ένωση (1-2).

Η ισοφάριση της Μπράιτον ήρθε και πάλι με πέναλτι και πάλι μέσω VAR. Ο Σιμάνσκι στο 66′ βρήκε τον Ζοάο Πέδρο που και πάλι ανέλαβε να το εκτελέσει και πάλι να ισοφαρίσει, αυτή τη φορά σε 2-2.

Κίτρινη: 48′ Ιγκόρ, 66′ Εστουπενιάν, 71′ Ζέρμπι, 76′ φαν Χέκε, 90+3′ Γουέλμπεκ – 48′ Σιντιμπέ, 66′ Μήτογλου, 67′ Σιμάνσκι, 69′ Πόνσε, 72′ Μάνταλος, 90+8′ Μάνταλος, 90+10′ Μοχαμάντι.

Μπράιτον: Στιλ, Ιγκό Ζούλιο, Μίλνερ (56′ λ.τρ. Λάμπτεϊ), Εστουπινιάν, Φαν Χεκ, Γκίλμουρ (86′ Αντιγκρά), Γκρος, Μαρτς, Ζοάο Πέδρο (82′ Γουέλμπεκ), Μιτόμα (86′ Μπουανανότε), Φάτι.
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Χατζισαφί (60′ λ.τρ. Μοχαμάντι), Γιόνσον, Πινέδα (79′ Μάνταλος), Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς (79′ Ελίασον), Αραούχο (68′ Τσούμπερ), Λιβάι Γκαρσία (68′ Πόνσε).

Στο άλλο ματς του ομίλου Άγιαξ και Μαρσέιγ 3-3.

Η βαθμολογία

Η επόμενη αγωνιστική (5/10)
Μαρσέιγ – Μπράιτον
ΑΕΚ – Άγιαξ

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This