Παραιτήθηκε ο αρχιδιαιτητής Μπένετ, γίνεται κανονικά την Δευτέρα το ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Must Read

Την παραίτησή του από την προεδρία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) της ΕΠΟ υπέβαλλε το πρωί του Σαββάτου ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Στίβ Μπένετ. Αιτία ήταν η επιμονή του να μην ορίσει ξένο διαιτητή στο ντέρμπι της Δευτέρας του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, κάτι που έκανε η ΕΠΟ.

Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε σχετικά:

«Η άρνηση του κ. Μπένετ να αλλάξει τον ορισμό του Έλληνα διαιτητή στο αγώνα Παναθηναϊκού-ΑΕΚ και συνακόλουθα η παραίτησή του, αποτελούν δική του προσωπική επιλογή. Λυπάμαι που υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ την παραίτησή του και να ζητήσω από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την ερχόμενη Τετάρτη να ορίσει νέο αρχιδιαιτητή».

Νωρίτερα στην επιστολή παραίτησης ο Μπένετ παραδέχτηκε ότι είχε ορίσει Έλληνα διαιτητή, τον κ. Σιδηρόπουλο και η παρέμβαση της ΕΠΟ τον οδήγησε στην απόφαση να παραιτηθεί.Να σημειωθεί ότι και οι δύο ομάδες είχαν ζητήσει να διευθύνει τον μεταξύ τους αγώνα ξένος διαιτητής.

Αναφέρει στην επιστολή του ο Στιβ Μπένετ…

«Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι. Με πολύ μεγάλη μου λύπη σας ενημερώνω για την απόφαση μου να παραιτηθώ από τη θέση του αρχιδιαιτητή της επιτροπής των διαιτητών.

Δεν μου έμεινε καμία άλλη επιλογή, μετά την παρέμβαση του προέδρου της ομοσπονδίας, στο παιχνίδι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ όπου είχα ορίσει ελληνική ομάδα διαιτητών.

Ο Πρόεδρος πήγε στη UEFA, προκειμένου να βρει ομάδα ξένων και στη συνέχεια περίμενε να ανακοινώσω την αλλαγή ως απόφαση της ΚΕΔ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μου εδώ, ενεργούσα με ακεραιότητα, ειλικρίνεια, αλλά το πιο σημαντικό μέσα στο πλαίσιο των κανονισμών για τους διαιτητές της UEFA και της FIFA.

Δυστυχώς, η Ομοσπονδία δε φαίνεται να θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο τρόπο. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη και τη φιλία σας κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εδώ – θα μου λείψετε όλοι τρομερά, αλλά ελπίζω ότι θα συνεχίσετε να πιέζετε τον εαυτό σας ακόμα περισσότερο για να είστε οι καλύτεροι.

Πάντα πίστευα ότι παίρνεις αυτό που σου αξίζει στη ζωή και αυτό ισχύει και για τη διαιτησία. Όσο πιο σκληρά δουλεύεις τόσο περισσότερη επιτυχία θα έχεις. Προσέξτε και καλή τύχη – ήταν χαρά να συνεργαστώ μαζί σας».

Μετά τις εξελίξεις αυτές η ΕΠΟ μπορεί και τυπικά να ορίσει τους ξένους διαιτητές στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This