Στα δύο πέναλτι, ένα γκολ για τους Ολλανδούς, που νίκησαν με 1-0 κι η Ελλάδα ελπίζει στη… δεύτερη ευκαιρία για να πάει στο Euro 2024

Must Read

Η Ελλάδα ήθελε μόνο τη νίκη στον αγώνα με την Ολλανδία για να ελπίζει σε απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2024. Όσο κι αν το προσπάθησε, ειδικά στο β’ μέρος, δεν τα κατάφερε. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δέχτηκε γκολ με πέναλτι στο 90′ από τον φαν Ντάικ.

Κι όμως η Ελλάδα μπορούσε να φύγει ακόμα και με τη νίκη από το γήπεδο, ή τουλάχιστον το 0-0 και να κυνηγά το θαύμα με τουλάχιστον ισοπαλία κόντρα στη Γαλλία που έχει ήδη προκριθεί στο ίδιο γήπεδο στις 21 Νοεμβρίου.

Τώρα εάν δεν συμβεί κάποιο… θαύμα και δεν χάσουν βαθμούς οι Ολλανδοί στο εντός έδρας ματς με την Ιρλανδία ή στο εκτός έδρας με το Γιβραλτάρ θα βρίσκονται στη 2η θέση και η Ελλάδα στην 3η.

Στην περίπτωση αυτή οι διεθνείς θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στα πλέι οφ του Μαρτίου με αντίπαλο το Καζακστάν (21/3/2024) κι αν νικήσει στον τελικό με Λουξεμβούργο η Γεωργία (26/3/2024).

Ήρωας για την Εθνική ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος που έγινε ο… βράχος πάνω στον οποίο σταματούσαν τα κύματα των ολλανδικών επιθέσεων στο α’ μέρος που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο Βλαχοδήμος έδειξε την αξία του στο 25′ όταν είπε «όχι» στο πέναλτι του Βέχορστ. Εϊχε προηγηθεί τράβηγμα του Κουλιεράκη στον φαν Ντάικ.

Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να δείξει την κλάση του σε διαδοχικές επεμβάσεις στο 19΄, 21′, 43′ και 47′.Η Ελλάδα στο β΄μέρος προσπάθησε να φθάσει στο γκολ, δημιοήυργησε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Φερμπρούχεν.

Λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης αποβλήθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογιέτ και θα βρίσκεται στην εξέδρα στον αγώνα με τη Γαλλία.

 

Διαιτητής: Ερνάντες (Ισπανία)

Κίτρινη: 14′ Κουρμπέλης, 29′ Μάνταλος86′ Παυλίδης – 13′ Χετρούιντα, 50′ Σίμονς

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Κουλιεράκης (60′ Σιώπης), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (60′ Μπουχαλάκης), Μάνταλος (81′ Παυλίδης), Μπακασέτας (60′ Φούντας), Μασούρας (77′ Γιακουμάκης), Ιωαννίδης.

Ολλανδία: Φερμπρούχεν, Χετρούιντα (46′ Μάλεν), Φαν Ντάικ, Άκε, Ντάμφρις, Χάρτμαν (74′ φαν ντε Φερν), Ρέιντερς, Βίφερ (81′ ντε Ρόουν), Σίμονς (62′ Φέρμαν), Μπέρχβαϊν, Βέχορστ (62′ Μπρόμπεϊ).

Η βαθμολογία

1.Γαλλία 18 βαθμοί

2.Ολλανδία 12

3.Ελλάδα 12

4.Ιρλανδία 6

5.Γιβραλτάρ 0

**Γαλλία, Ολλανδία, Γιβραλτάρ έχουν από 6 αγώνες, Ελλάδα και Ιρλανδία από 7

Προσεχώς

Σάββατο 18 Νοεμβρίου

21:45 Ολλανδία – Ιρλανδία

21:45 Γαλλία – Γιβραλτάρ

Τρίτη 21 Νοεμβρίου

21:45 Ελλάδα – Γαλλία

21:45 Γιβραλτάρ – Ολλανδία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This