Θεσσαλονίκη: Εκπέμπουν SOS οι αθλητικές υποδομές

«Ηλεκτρολόγοι και θερμοϋδραυλικοί αφήνουν τις δουλειές τους και κάνουν τους φύλακες, σε απογευματινές βάρδιες»

Must Read

Αντί να λύνονται, αυξάνονται τα προβλήματα αναφορικά με τις αθλητικές υποδομές της Θεσσαλονίκης!

Τα σοβαρά ζητήματα που μεσοπρόθεσμα θα μπορούσαν να θέσουν εν αμφιβόλω ακόμη και την ίδια τη λειτουργία των εγκαταστάσεων διατυπωνονται και μέσω της ανακοίνωσης (καταγγελίας ουσιαστικά) από το σωματείο εργαζομένων στις εθνικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Μία ηχηρή φωνή απόγνωσης, μία οργισμένη αντίδραση προς την κυβέρνηση, μήπως και φιλοτιμηθεί να ασχοληθεί με την υπόθεση.

Οι θέσεις του σωματείου είναι ενδεικτικές της υπάρχουσας κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι σημαντικότερες εγκαταστάσεις της πόλης, όπως το Αλεξάνδρειο, τα δύο μεγαλύτερα κολυμβητήρια (Ποσειδώνιο και Εθνικό) και το εθνικό γυμναστήριο της Μίκρας!

Γίνεται δηλαδή απλώς μια καταγραφή της σκληρής πραγματικότητας.

Με τοποθετήσεις του ο πρόεδρος του σωματείου, Δημήτρης Κατραντσιώτης, ανέδειξε το ζήτημα της υποστελέχωσης ως το μείζον θέμα για τα ΕΑΚ του πολεοδομικού συγκροτήματος. «Η παρέμβασή μας ήταν αναγκαία, καθώς το πρόβλημα είναι μεγάλο και αφορά σε όλες τις εγκαταστάσεις των ΕΑΚ και όχι μόνο. Για να αντιληφθεί ο κόσμος την σοβαρότητα της κατάστασης πρέπει να γνωρίζει πως μετά την συγχώνευση των γυμναστηρίων, που μέχρι τότε είχαν ξεχωριστές διοικήσεις, κρίθηκε από την ίδια την Πολιτεία ότι θα έπρεπε να πληρωθούν 132 οργανικές θέσεις. Ότι θα έπρεπε δηλαδή να εργάζονται στα ΕΑΚ της Θεσσαλονίκης 132 υπάλληλοι. Ξέρετε πόσοι εργάζονται σήμερα; Μόλις 44. Το τεράστιο έλλειμμα σε ό,τι αφορά το μόνιμο προσωπικό μάς αναγκάζει να βρίσκουμε πρόχειρες και πρόσκαιρες λύσεις εκ των ενόντων. Ηλεκτρολόγοι και θερμοϋδραυλικοί αφήνουν στην άκρη τις δουλειές τους και κάνουν τους φύλακες, σε απογευματινές βάρδιες».

Και συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε φτάσει στο σημείο σε μεγάλες εγκαταστάσεις, όπως πχ το εθνικό κολυμβητήριο να εργάζονται πέντε άτομα. Όπως αντιλαμβάνεστε η κατάσταση αυτή έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ποιότητα των εγκαταστάσεων. Οι ανάγκες συντήρησης είναι διαρκείς, αλλά το προσωπικό δεν επαρκεί και οι φυσιολογικές φθορές εγείρουν σοβαρά ζητήματα για την ασφάλεια των αθλουμένων. Δεν θέλουμε να τρομάξουμε τον κόσμο, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς άλλωστε είμαστε οι αποδέκτες των εύλογων παραπόνων όσων αθλούνται στα γυμναστήριά μας».

Συμπλήρωσε, εξηγώντας πως: «Οι εποχικοί υπάλληλοι κάνουν την δουλειά τους με όρεξη και φιλότιμο, αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται με τις διαρκείς αλλαγές εποχικού προσωπικού. Εργάζεται κάποιος για οκτώ μήνες, μαθαίνει καλά την δουλειά, έχει την διάθεση να προσφέρει και κάποια στιγμή λήγει η σύμβασή του και φεύγει για να έρθει στην θέση του κάποιος άλλος που πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν. Η υποστελέχωση αντιμετωπίζεται μόνον με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αυτό είναι ένα πάγιο αίτημά μας προς όλες τις κυβερνήσεις. Δυστυχώς, έως τώρα δεν υπάρχει ανταπόκριση από την Πολιτεία. Εκτός από τις προσλήψεις, χρειάζονται και κονδύλια για την αποκατάσταση και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Εμείς δίνουμε καθημερινό αγώνα για να κρατήσουμε τα γυμναστήρια στοιχειωδώς λειτουργικά αλλά αν δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προανέφερα, κάποια στιγμή θα τεθεί ζήτημα ακόμη και για την ίδια τη λειτουργία τους».

Το Καυτανζόγλειο δεν υπάγεται στα ΕΑΚ αλλά βρίσκεται σε εξίσου κακή (αν όχι χειρότερη) κατάσταση. Όπως λέει ο γενικός γραμματέας του συλλόγου, Μιλτιάδης Κυριακίδης, ο οποίος εργάζεται στο μεγαλύτερο Στάδιο της Βόρειας Ελλάδας: «Το ζήτημα της υποστελέχωσης αφορά και το Καυτανζόγλειο. Μέχρι πριν από μερικά χρόνια εργάζονταν στο Στάδιο περίπου 40 άτομα. Σήμερα δουλεύουν μόνο 14. Ως αποτέλεσμα της ελλιπούς χρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, η κατάσταση στους εσωτερικούς χώρους του Καυτανζογλείου είναι τραγική».

Το ζήτημα των προσλήψεων δεν αποτελεί πάντως αποκλειστική αρμοδιότητα της ΓΓΑ, καθώς για να ικανοποιηθεί το αίτημα, θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Οικονομικών. Το ερώτημα είναι, λοιπόν, αν η κυβέρνηση έχει την βούληση να εγκρίνει προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This