Βραζιλία-Αργεντινή: Το ντέρμπι μίσους και του απόλυτου χάους!

Άγρια επεισόδια στο Μαρακανά

Must Read

Οι αιώνιοι και ορκισμένοι εχθροί αναλώθηκαν σε σκηνές απείρου κάλλους…

Πιο… λατινοαμερικάνικη σύγκρουση από αυτή της Βραζιλίας με την Αργεντινή στο Μαρακανά, δεν μπορούσε να υπάρξει.

Η «αλμπισελέστε», η παρέα του Μέσι -για την ιστορία- θριάμβευσε με 1-0 και υποχρέωσε την «σελεσάο» στην πρώτη εντός έδρας ήττα στην ιστορία της σε προκριματικά Μουντιάλ, αλλά το «ενδιαφέρον» στράφηκε μοιραία στα άγρια επεισόδια που ξέσπασαν στις κερκίδες. Ξύλο άνευ προηγουμένου.

Την ώρα της ανάκρουσης μάλιστα των εθνικών ύμνων, η βραζιλιάνικη αστυνομία έκανε «ντου» στους οπαδούς της Αργεντινής. Οι ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων αντιλήφθηκαν το συμβάν, με τον Μέσι να μην κρύβει τον εκνευρισμό του και να καλεί τους συμπαίκτες του να αποχωρήσουν όλοι μαζί προς τα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα το ντέρμπι (μίσους και χάους) να ξεκινήσει με καθυστέρηση 28 λεπτών.

Έγιναν κι άλλα σκηνικά όμως, στο «ναό» του ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα, ο Αργεντινός τερματοφύλακας Εμιλιάνο Μαρτίνες επιτέθηκε σε αστυνομικό, προκειμένου να προστατεύσει τους συμπατριώτες του. Κι όταν τρόπον τινά καταλάγιασε η κατάσταση, σοκαριστικό ήταν το θέαμα με αιμόφυρτους Αργεντινούς οπαδούς να λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες πάνω σε φορεία. Κάποιοι είχαν ανοιγμένα κεφάλια, επικράτησε πανικός, οι σκηνές έβγαζαν μόνο θλίψη και αποτροπιασμό.

Και στον αγωνιστικό χώρο η ένταση, τα νεύρα δεν έλειψαν. Τα αντιαθλητικά τάκλιν διαδέχονταν το ένα το άλλο και… όταν παίχτηκε λίγο ποδόσφαιρο, η Αργεντινή σκόραρε με κεφαλιά του Οταμέντι στο 63′, ενώ σημειωτέον στο 83′ ο Ζοέλιντον των «καριόκας» αποβλήθηκε για χτύπημα στον Ντε Πολ…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This