Βρούτσης: «Κατά 11.000.000 ευρώ αυξάνεται η επιχορήγηση στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα»

Συγκεκριμένο πλαίσιο δεσμεύσεων

Must Read

Υποσχέσεις, εξαγγελίες και δεσμεύσεις.

Την κυβερνητική κατεύθυνση μετέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού για την απόφαση να κατανεμηθούν από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου οι πιστώσεις στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας. Όπως είχε δεσμευτεί εξάλλου ο Γιάννης Βρούτσης, οι πιστώσεις θα είναι αυξημένες κατά 52,18%. Συγκεκριμένα, τα 17 ΕΑΚ ανά την επικράτεια, επιχορηγούνται πλέον με 31.950.000 ευρώ, έναντι περίπου 21.000.000 το 2023, δηλαδή σχεδόν 11.000.000 περισσότερα. Η αύξηση που επιχειρεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση στην χρηματοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι προφανής, μετά την ενίσχυση των 66.000.000 ευρώ ετησίως προς επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σωματεία, αλλά και τις Εθνικές ομάδες όλων των σπορ, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών του στοιχήματος. Η χρηματοδότηση αφορά στην βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών ώστε, όπως τονίζεται, να καταστούν απολύτως ασφαλείς και να ωφελήσουν αθλητές, αθλούμενους και φιλάθλους.

Με σχετική επιστολή ο Γιάννης Βρούτσης είχε σημειώσει ότι «κεντρική πολιτική του Υπουργείου Αθλητισμού αποτελεί η εξασφάλιση ασφαλών, σύγχρονων και βιώσιμων αθλητικών εγκαταστάσεων και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει αποκλειστικά να δρομολογηθεί η αξιοποίηση των νέων πόρων. Έχουμε χρέος, με απόλυτη διαφάνεια, να οδηγήσουμε τον Αθλητισμό μας στη νέα εποχή και όλοι μαζί, με συνέργειες και αφοσίωση στην αποστολή μας, να αποδώσουμε στον Έλληνα πολίτη αυτό που του αξίζει. Σύγχρονα, ασφαλή και αναβαθμισμένα αθλητικά κέντρα. Πρέπει να υλοποιηθούν λύσεις και έργα, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των εγκαταστάσεων και τη σοβαρότητα των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές υποδομές, με ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και με προγραμματισμό ανά κατηγορία δαπάνης, για την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This