«Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές» φώναζε το πλήθος στην Opap Arena μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού (1-0) – Δείτε φάσεις και γκολ

Must Read

Ο Νίκλας Ελίασον τίναξε την μπάνκα του ντέρμπι στον αέρα! Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού προσφέροντας μια υπερπολύτιμη νίκη στην Ένωση.



Γιατί αυτό το γκολ δεν έκρινε απολά ένα ντέρμπι.

  • Ήταν υπόσχεση τίτλου με την ΑΕκ να επιστρέφει στην κορυφή την ολιγόωρη παραμοβνή του ΠΑΟΚ σε αυτήν μετά τη νίκη του, 3-1 επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο.
  • Αφήνει τον Ολυμπιακό πίσω της στους οκτώ βαθμούς στερώντας του, ρεαλιστικά, τη δυνατότητα να διεκδφικήσει το πρωτάθλημα.
  • Πηγαίνει την Τετάρτη στη Λεωφόρο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με διαφορά έξι βαθμών μεταφέρονταςεν το άγχος της επιτυχίας στους γηπεδούχους.
  • Έδειξε για μια ακόμα φορά ότι έχει τα ψυχικά αποθέματα να δώσει λύσεις σε ένα ντέρμπι ακόμα κι όταν αυτό δεν πηγαίνει καλά.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, να έπαιζε ουσιστικά το τελευταίο του χαρτί για να επιστρέψει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αλλά η ΑΕΚ είναι αυτή που είχε και δοκάρι με τον Τσούμπερ και παράπονα από τη διαιτησία για την κόκκινη κάρτα που δεν έδειξε ο Σλοβένος Γιουνγκ στον Ρέτσο στο ξεκίνημα του ματς.

Η φάση του 16′ όπου η ΑΕΚ ζήτησε κόκκινη στον Ρέτσο για μαρκάρισμα έξω από την περιοπχή στον Λιβάι Γκαρσία



Χωρίς αμφιβολία ο mvp του αγώνα δεν ήταν ο σκόρερ Ελίασον, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, ο Γιώργος Αθανασιάδης. Ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής υποχρέωσε τον Αλμέιδα να απιοκλείσει τον Στάνκοβιτς που είχε σκοπίο να χρησιμοποιήσει. όπως γίνεται στα περισσότερα ματς. Ο Αθανασιάδης επιστρατεύθηκε την τελευταία στιγμή κι ήταν αυτός που σταμάτησε, τουλάχιστον, τρεις φορές τους επιθετικούς του Ολυμπιακού. Η εμφάνιση έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία γιατί τα λάθη του σε κάποια ματς μέαα στη σεζόν του στοίχησαν τη θέση του βασικού στην ενδεκάδα.



Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε το ματς ως τελικό επιβίωσης στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Προσπάθησε να κυριαρχήσει στο γήπεδο, δημιούργησε ευκαιρίες, ο προπονητής του άλλαξε τους παίκτες που δεν μπορούσαν να φθάσουν στο γκολ (ελ Κααμπί) ή είχαν κουραστεί (Φορτούνης), αλλά δεν τα κατάφερε. Αντίθετα ο Αλμέιδα που ήθελε τη νίκη δεν δίστασε στα κρίσιμα τελευταία λεπτά (77′) να περάσει στον αγώνα έναν ακόμα επιθετικό (Πόνσε) στη θέση του Ρότα. Και δκαιώθηκε! Όπως και το γκολ που έκρινε το ματς είχε ως πρωταγωνιστές δύο από τους παίκτες που έριξε στον αγώνα στο β΄ μέρος, τον Μάνταλο και τον Ελίασον.

Διαιτητής: Ματέι Γιουγκ(Σλοβενίας)
Βοηθοί: Ματέι Ζούνικ, Μάνουελ Βιντάλι (Σλοβενίας)
4ος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
VAR: Μέγιτς Καϊζάτοβιτς (Σλοβενίας), AVAR: Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής)
Κίτρινη: 52′ Ρότα, 59′ Σιμάνσκι, 90+2 Ελίασον – 38′ Ποντένσε, 41′ Τσικίνιο, 57′ Ρέτσος, 74′ Φορτούνης, 80′ Ροντινέι.
ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (77′ Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (78′ Μάνταλος), Γιόνσον, Άμραμπατ (71′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (71′ Τσούμπερ), Πινέδα, Γκαρσία (87′ Λιούμπισιτς)
Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (90+3′ ελ Αραμπί) , Φορτούνης (79′ Γιόβετιτς), Μασούρας (61′ Μαρτίνς), Ποντένσε, ελ Κααμπί (61′ Ναβάρο).



Στα άλλα ματς της 2ης αγωνιστικής
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-3
Άρης – Λαμία 3-1

Η βαθμολογία

Η επόμενη (3η) αγωνιστική
Τετάρτη 3/4
19:00 Ολυμπιακός – Άρης (CS2HD)
19:30 ΠΑΟΚ – Λαμία (NS Prime)
21:00 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (CS1HD)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This