Οι Βέλγοι αστυνομικοί χτυπούσαν ασύστολα τους οπαδούς του ΠΑΟΚ! Απίστευτες καταγγελίες

Δείτε βίντεο με τις ντροπιαστικές εικόνες κατά των Ελλήνων εκδρομέων

Must Read

Προσαγωγές, νερό στο πλήθος, άκρως προσβλητικές ανακοινώσεις πως θα συλλαμβάνεται όποιος τολμά να βρεθεί στο Βέλγιο χωρίς εισιτήριο… Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ προκλήθηκαν βίαια, η αντίδρασή τους ήταν ήρεμη τηρουμένων των αναλογιών, με τους Βέλγους αστυνομικούς να κάνουν κατάχρηση εξουσίας σε σημείο που φτάνει τα όρια του ρατσιστικού!

Τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Βέλγιο σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter o Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Φράγκος Εμμανουήλ. Όπως αναφέρει έχει σταλεί ήδη ενημέρωση για να παρέμβει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Μαργαρίτης Σχοινάς!

Μετά τον όλο θόρυβο έχουν ενημερωθεί από το πρωί αρμοδίως οι Γεραπετρίτης και Βρούτσης για τα αίσχη στου Μπριζ και οι οποίοι κινητοποιήθηκαν επιτέλους. Παράλληλα, κλήθηκε ο Βέλγος Πρέσβης στην Αθήνα στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, ενώ και ο Έλληνας Πρέσβης του Βελγίου θα παραβρεθεί στο υπουργείο εξωτερικών των Βρυξελλών.

Εριστική και προκλητική η αστυνομία της Μπριζ σημειώνει: «Είχαμε προειδοποιήσει»…

Χαρακτηριστικό πάντως από αυτά που διαδραματίστηκαν είναι ότι αρκετοί φίλοι των «ασπρόμαυρων», χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά από τα χτυπήματα των Βέλγων αστυνομικών, με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να μην κρύβουν την οργή τους!

Το ζήτημα δεν είναι απλά οπαδικό, τείνει προς εθνικό. Η UEFA οφείλει να λάβει τα μέτρα της για τις μεθόδους των Βέλγων που με πρόσχημα τις απειλές για τρομοκρατία, οι οποίες και δεν σχετίζονται φυσικά με τον κόσμο του ΠΑΟΚ, τους Έλληνες φιλάθλους και ένα παιχνίδι Μπριζ-ΠΑΟΚ, θα θελήσουν να βγουν από πάνω. Ότι τάχα έκαναν την δουλειά τους.

Η αλήτικη συμπεριφορά σε Ευρωπαίους πολίτες και η κατάργηση του δικαιώματος της ελευθερίας, πρέπει να ενεργοποιήσει την UEFA, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση (αν ακούει κανείς) και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ, Πάρης Χατζημιχαήλ, που αποτέλεσε έναν εκ των πολλών θυμάτων της απαράδεκτης συμπεριφοράς της αστυνομίας του Βελγίου αναφέρθηκε στην αδιανόητη στάση των αρχών του Μπριζ έξω από το «Jan Breydel» και στις απρόκλητες επιθέσεις με νερά και σπρέι πιπεριού στους φίλους του Δικεφάλου!

Απίστευτες καταγγελίες υπήρξαν από τον Τζόρνταν Τόμας αδερφό του επιθετικού του ΠΑΟΚ, Μπράντον, για την αστυνομική βιαιότητα στο Μπριζ, δημοσιεύοντας βίντεο που δείχνει την απρόκλητη επίθεση των οργάνων της… τάξης.

Ο Τόμας ταξίδεψε στο Μπριζ για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση, όμως τα όσα βίωσε θα τα θυμάται για καιρό. Όπως κατήγγειλε παρά το ότι είχε κανονικά εισιτήριο δεν του επετράπη η είσοδος στο γήπεδο από τις αστυνομικές αρχές του Βελγίου!

«Συμπεριφέρθηκαν σε ανθρώπους σαν ζώα, χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς να υπάρχει λόγος. Εκατοντάδες άνθρωποι ξόδεψαν μια περιουσία για να βρεθούν δίπλα στην ομάδα στο Μπριζ. Είναι η πιο ντροπιαστική κατάσταση που έχω βιώσει.Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πετούσαν νερό πάνω μας, σε παιδιά και γυναίκες. Είχαμε εισιτήριο και δεν μας άφηναν να μπούμε στο γήπεδο. Μεγάλη ντροπή», ανέφερε.

Για πρωτοφανές μίσος των αρχών του Μπριζ εναντίον των Ελλήνων αδιακρίτως κάνει λόγο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχοντας ενημερώσει στοιχειοθετημένα και λεπτομερώς τα υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Αθλητισμού και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι αρχές του Βελγίου τίναξαν στον αέρα κάθε έννοια φιλοξενίας και κανόνων ασφαλείας, κάνοντας απρόκλητη χρήση βίας στους φιλάθλους, σε οικογένειες των ποδοσφαιριστών καθώς και στα 25 μέλη και τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αυθαίρετα προχώρησαν σε συλλήψεις ανθρώπων που έφεραν κανονικά εισιτήριο, δεν τους επιτράπηκε να μπουν στο γήπεδο κι έκανε άσκοπη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.

Από πλευράς ΠΑΟΚ ζητούν την πλήρη αποκατάσταση και ηθική αποζημίωση, όσων υπέστησαν ζημιά άδικα και καλούν την Κλαμπ Μπριζ να καταδικάσει την εν πολλοίς ρατσιστική συμπεριφορά της βελγικής αστυνομίας που αντιμετώπισε τους Έλληνες ως εκ προοιμίου εγκληματίες.

Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στην έδρα της ουσιαστικά, δέχτηκε ένα πλήγμα κατά της ελευθερίας. Ανοιχτά και απροκάλυπτα. Το ψάξιμο πραγμάτων χωρίς καν να είναι παρόντες οι ιδιοκτήτες τους, γυρίζει το Βέλγιο στις εποχές που χειρίζονταν έτσι τους κατοίκους των αποικιών του.

Αυτή η πρωτοφανής αλητεία που κατέληξε με οπαδούς να καταλήγουν στα νοσοκομεία δεν μπορεί να περάσει έτσι.

Ο βουλετής Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, Στράτος Σιμόπουλος, είδε από κοντά τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ και κατήγγειλε τη βία της βελγικής αστυνομίας, τονίζοντας πως ο Δικέφαλος και η πολιτεία πρέπει να προχωρήσουν σε καταγγελίες τόσο στην UEFA αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει και ο ίδιος λοιπόν να θέσει το ζήτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Βουλή.

Οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ είναι έξαλλοι με την στάση της Μπριζ και των βελγικών αρχών και για τον λόγο αυτό οι «ασπρόμαυροι» προχώρησαν σε διάβημα προς την UEFA για αυθαιρεσία της βελγικής αστυνομίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This